Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na činky?

Od: peterr* odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,

potřeboval bych radu. Začal jsem teď cvičit doma protože jsem docela shodil a z těla obaleného vrstvou tuku mi jdou teď vidět jen skoro kosti. Takže jsem začal před asi 2 měsíci docela intenzivně cvičit. Dělám kliky, sklapovačky, shyby. Nechci být zase nějaký kulturista, jen spíš trochu vyrýsovanou postavu. Chtěl bych posílit taky prsní svaly. Našel jsem si pár cviků ale chtěl bych dělat aji bench. Jenže činky jsou docela drahé, dá se to nějak nahradit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

0x

Já jse sportovní laik, takže nevím, kolik má ta činka vážit. Ale jestli má být (pro začátek) tak pět kilo, tak moje kamarádka, když rehabilitovala, si nalila do petky vodu a později ji vyměnila za písek nebo k sobě dvě petky prostě přivázala. :D

peterr*
hodnocení

Jj díky. Právě v těch rukách moc síla není takže je to pro začátek.

hodnocení

0x

Když nejsou penize na činky tak dělej kliky.Je to vlastně benč tělem k zemi.Posílíš prsní svaly ,tricepsy .zádové svalstvo a jiné.Ale dej tomu nějakej system.Třeba 15 kliků,pak 13 pak 10 , mezitim nějaký dřepy atd.Ale alespon nejaký 12 kg jednoručky si sežen.

peterr*
hodnocení

zatím to něčím nahradím ale do budoucna určitě pořídím. A ještě sem se chtěl zeptat. Já cvičím vždycky tak 1 až 2 hodiny denně. Zajímá mě, jestli je lepší cvičit denně např hoďku nebo ob-den např 2 hoďky? díky

Misto velke nakladaci cinky na bench si pro zacatek porid dve jednorucky, s kteryma muzes na lavici (i pod uhlem) prsa cvicit ruznyma cvikama. At ale nemaji jen jeden par velkych zavazi, ale vic mensich, at si muzes postupne nakladat. V zavislosti na stupni zacatecnictvi by 30kg max na jednu ruku pro zacatek mohlo staci.

Pro amaterske zacatecnicke cviceni si osobne myslim, ze je nejlepsi cvicit treba 3x tydne po jedne hodine cisteho casu cviceni a dalsi dni to prolozit necim aerobnim (plavani, beh...) at pak nejses sice samej sval, ale vybehnout schody Ti bude delat problem.

30 kg na jednu ruku pro začátečníka? Zas nepřehánějm vzpoměn jak si začínal ty ,vyzvedl bys na 30 kg jednoručku pro benč nebo rozpínání ze zemně?

PRD.Začni 8-15 kg a postupem času zvedej víc a víc ale v klidu.Jestli jsi vyhublej jak staženej králik tak porádně bašti maso,rýži,těstoviny.Dost mě před závodama vybudil pravej tatarák ,dělal jsem benč 210 kg ,mrtvej tah 360... ale to už jsme jinde.

No ja to spis myslel tak, ze nakoupit zavazi s max 30kg, aby pak bylo z ceho vybirat, kombinovat a postupne púridavat. Ne, ze hned bude tech 30kg zvedat samozrejme. Vetsi vahy se ale vyuzijou napr. pri posilovani tricepsu s jednoruckou obouma rukama za hlavou.

záleží čeho chceš docílit . Jestli chceš prostě jen dobře vypadat tak kombinuj silový a aerobní cviky třeba denně hodinku , časem poznáš sám co tělo potřebuje kde víc a kde mín. Jestli chceš tahat vlaky a převracet auta, tak cvič pul hodiny denně s max váhama a zbytek dne jez a spi .

peterr*
hodnocení

tak dobrá, díky za rady. No svalovec být nechci jen trochu vypadat. A taky hlavně trochu výdrž, aby jak říkáte sem nefuněl při pár schodech.

hodnocení

0x
otazka znela,jak nahradit cinky necim levnym. Kovova tycka, misa do mikrotenu, nalejt beton, lak... Nebo nalaminovat. /vahu zvol pocitove, abys po rozcviceni zvladl cvik max. 15x, ale pak uz delej min opakovani, vic serii. To bylo jen na odhad vahy. Misy se daji koupit / pujcit ruzneho prumeru, obalit igelitem, at to neuspinis.

martinaa*
hodnocení

0x

Cinky se daji nahradit petkami naplnenymi vodou, s nimi je posilovani taky fajn. Ale musis vybrat takovy ty lahve, aby se dobre drzel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]