Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, musím jet se školou na lyžák a máme mít s sebou běžky. Nikdy jsem na nich nebyla ani už roky nejezdím s rodičema na hory, takze nevím co na ně. Nechce se mi na jeden týden si hned kupovat nějakou kombinézu. Tak se chci zeptat co si mám oblíct? Nějaké legíny a pod to punčocháče nebo něco takového? Vůbec nevím. Ve škole nám jen řekli že oblečení na lyže se na to nehodí. Budu ráda za jakýkoliv typ. Děkuji
Taky bych kvůli týdnu nic nekupoval. Jestli máš nějaké termoprádlo, tak si ho vem a na vrch normální zimní věci, které nosíš na lítačku nebo na sjezdovky, bruslení. Na běžky se dostaneš tak 2x -3x, to vydržíš i se zapíchnutou hůlkou v zádech. Jestli termoprádlo nemáš, tak se drž pravidla - lepší víc slabých vrstev než jedna silná. To znamená třeba 2 trička, mikina, bunda, na nohy punčocháče nebo legíny a kalhoty. Tečka. Nedělej si z toho velkou hlavu. Navíc na běžkách se dost hýbeš, tam zima moc nehrozí. Zvlášť letos.
Sjezdové oblečení běžkaře omezuje v pohybu, ale kombinézu rozhodně nepotřebuješ, ty jsou pro závodníky.Já bych to řešil - 1. vrstva termoprádlo, doporučím značky Hannah (merino vlna), Löffler (mají hezké holčičí 3. vrstvé, také s merino vlnou) nebo od značky Sensor - pěkný kožíšek uvnitř. Já přes sebe nosívám 2 až tři vrstvy termoprádla, přes to dám fleecku a poslední vrstva nějaké kvalitní kalhoty s bundou na běžky (např. značka Swix nebo Craft). Vypadá to hezky, takže se určitě neztratíš
Hlavně si ty běžky dobře namaž - univerzální parafín - stojí cca 300 Kč. Zajdi někam do servisu a máš vystaráno.
doplněno 08.01.13 22:26:Ale v Tvém případě bych koupil jen tu bundu a kalhoty za cca 3000 Kč, pod to dej cokoliv teplého, hlavní je nepromoknout! Prodyšnost nehraje tak velkou roli.
Rozhodně bych si pořídila teplé spodní kalhotky s nohavičkou. A dost "vysoké", aby kryly i oblast ledvin. A to všechno ostatní už se dá poskládat z oblečení, které pravděpodobně doma máš.
Punčocháče, leginy - ano. Plus podkolenky. Je to takový starší model, ale osvědčený.
Delší spodní triko (zase myslet na ledviny) s dlouhým rukávem, teplý svetr, lehčí bunda - větrovka. Kapuce je velmi vhodná.
Rukavice prstové.
Příjemný pobyt na sněhu!
tip (typ je něco jiného)
Záleží na počasí, jak rychle a na jak dlouho se pojede. Půl dne postávání a popocházení kolem baráku = teplé oblečení klidně jako na lyže. Výlet na půl dne kde se pořád půjde = dospod nějaké termoprádlo a přes to nahoru větrovka a dolu nějaké legíny nebo šusťáky. Pokud je zima a fouká tak víc termoprádla a přes to cokoliv co neprofoukne, hodí se kukla a teplé slabší rukavice (v nouzi se na ruce dají náhradní ponožky).
Legíny s punčocháčema budou OK, na vršek nějaký slabší svetřík a přes něj větrovku. Oblečení je v podstatě stejné jako na zimní kolo.
Na delší výlet se hodí menší úzký batoh - svačina, termoska, dva vosky + škrabka a nějaké oblečení když se stojí na místě nebo se ochladí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.