Nejste přihlášen/a.
zdravim lidi je mi 21 prestal jsem kourit je to asi rok a nabral jsem ze 60kg na 80 chci to stahnout na 70 aspon porat te plis jak plus nejakou stravu chci to zhodit cca do leta.mistou koureni jsem chodil do fitka ale ted jsem 4 mesiuce nemel cas a zvecuje se porad objem tuku.snazim se behat ale nepomaha tak plis poradte dik
Nazdar! Taky sem si do teď vesele hubnul a je to fajn pocit. Nicméně teď se mi to zarazilo a taky vím proč. Takže - je třeba hlavně upravit stravu, jíst hodně PRAVIDELNĚ (místo 2x-3x denně se stejnej objem jídla rozdělit tak, aby jste jedl třeba i 7x denně) vyvarovat se hromadný konzumaci cukrů (já třeba Kolu vyměnil za lehce sladkou minerálku a nakonec piju jen vodu), jíst dostatek bílkovin (u mě šunka, sýr, kefír apod.), vyvarovat se přehnaně tučným jídlům (prostě 2x týdně koleno není ten správnej směr, vařený brambory místo hranolků sou taky dobrý), dostatečně pít (tak 2 litry denně je asi minimum) a prostě se trochu přeorientovat na zdravou stravu (třeba dát si jablko místo párku v rohlíku - ani v jednom beztak není maso ) - tímto stylem si váhu lehce snížíte a v nejhorším případě pouze udržíte. V tomto stavu teď sem já, protože sem kvůli nemoci už 2 měsíce nešel cvičit. Za chvilku zase začnu a tímto způsobem člověk hubne rozumný 3kila za měsíc. To cvičení je dost důležitý, protože člověk si tím nakopne metabolismus a když do toho PRAVIDELNĚ jíte tak tělo nemá potřebu si dělat zásoby. Mám to vyzkoušený. Ale nemá to smysl, když si řeknete, že to chcete dělat pouze do léta až se dostanete na svou váhu - chce to dodržovat už navždy, potom to totiž není jen hubnutí, ale zdraví styl života, díky kterýmu právě i zhubnete.
Semtex, to je porad dokola. Zazraky se nedeji a pokud nekdo chce zhubnout, musi makat, makat a zase makat. take jsem kourenim a nemoci nabrala 10 kg, vyradila jsem sladke, zacala se hodne hybat. Vyhodte tucna jidla a cukry, chodte vsude pesky (pokud to lze, pokazde si vyslapnete schody misto vozeni se na eskalatoru), behejte, skakejte pres svihadlo, plavte, jezdete na kole a bruslich... jakykoli pohyb je lepsi nez drepeni doma. Pujde to tezko, pomalu, ale pujde. Nemuzete cekat zazraky behem prvniho mesice.
Fitko samo o sobe neni na hubnuti, ale formovani postavy, proto se vzdycky smeju, kdyz mi nekdo rika, jak chodi do fitka hubnout Prvni, co pri posilovani naberete, je svalova hmota. Nekoukejte na kila, ale na centimetry. Muzete klidne vazit 75 kg a aVase telo bude svalnate a vycvicene
Žádné pečivo, žádné sladké, žádné mléčné výrobky, žádná uzenina a podobné pochutiny. Jídlo si rozdělit na menší porce, jíst pravidelně. Např. snídaně koktejl s obsahem vitamínů a vlákniny,dopolední svačina nějaké ovoce nebo zelenina. Oběd klasika, žádné knedlíky, spíš brambory, rýže, kuskus apod. Odpoledne opět svačinka, např nějaký salát. Hodně pít, ne sladké nápoje. Vodu, zelené a bílé čaje, dobrý je kopřivový, který pročišťuje, ale pozor, nepít moc často. Žádná káva. Je dobré si koupit rozpustnou vlákninu v lékárně, jistě vám tam poradí. Když vás bude honit tzv. mlsná, zakousněte se do nějakého ovoce, zeleniny apod. Za měsíc nám ubylo cca 10 kg, v pase cca 3 cm. Žádný sport neprovozujeme, max. cesta pěšky do práce a zpět.
Hlavně nehladovět!
Říkáte nehladovět, ale váš jídelníček neobsahuje velmi důležité živiny. Např. kde máte bílkoviny? Tato strava je pro tělo hladová a nedivím se, že při úbytku 10 kg jste se zmenšil/a jen o 3 cm. Nejspíš zmizely hlavně svaly. Záleží tedy na původní hmotnosti, ale já s deseti kily zhubla 10 cm v pase. Na 1 kg hmotnosti musíte denně přijmout alespoň 1 gram bílkovin. Stačí zmenšit porce, složení zdravého jídelníčku najdete na webu všude a k tomu aerobní cvičení.
Ode me mate bod souhlas, viz ma vycerpavajici odpoved vyse.
Jeste doplnim, ze pritel i jeho otec (i deda) pracuji fyzicky kazdy den, ve firme, na dome, na zahrade. Makaji na strechach, opravuji silnice, dlazby, vozi drevo (nebo cokoli). Nekde na to vsechno potrebuji vzit energii. A klidne me vsichni ukamenujte - v kuskusu ji proste nenajdou.
Dost dobře nechápu, proč jste se všichni chytli toho kuskusu Byl to jen příklad. Bílkoviny jsou hojně obsažené v mase, ryži, fazolích, rybách, vejcích, kvalitních sýrech... Takže tělo určitě nestrádá
A taky nevím, kde jste vzali, že jsem hubla já Chtělo by to si přečíst názor důkladněji než na něj zareaguji
Jestli jste reagovala na mou reakci, tak jste si ji špatně přečetla vy... Napsala jsem zmenšil/a (tentokrát nepřehlédněte LOMENO), protože vaše "nám ubylo" mi přišlo až záměrně matoucí a mohla jsem si představit cokoli.
Takže - lépe číst, než začnete šťouchat do jiných
Omlouvám se, lomeno jsem opravdu přehlédla. Po nehodě nemám oči bohužel ještě na takové detaily vytrénované Nešťouchala jsem, pouze mi přišlo úsměvné, že tělo strádá, když co se bílkovin týče, je jich dostatek. Nikde jsem přece nepsala, že nejíme maso a živíme se pouze kuskusem.
Evidentně budete o stravě vědět více...v čem jsou ještě hodně obsažené bílkoviny?
Dulezite je jist vse, aby telu nechybela zadna slozka potravy. Studuji vyzivu a to je jedna ze zakladnim vet tudiz si dovolim rict, ze tomu rozumim
Ve skole se obcas dozvidame veci, ktere nejsou az tak zname a lide je ani netusi.
Kdyby Vas manzel prisel po deseti hodinach prace na strese, zkuste pred nej postavit misu salatu s kousky kureciho masa... nemusi to byt hned spekove knedliky, ale potrebuje necim doplnit energii a zasytit telo.
A mohu Vas upozornit, ze stouchate. Jak jinak si mam vysvetlit Vasi poznamku - mleko do kavy, nejsme telatka? Existuje plno lidi, vcetne me, kterym mleko a kakao chutna a piji ho casto... takze jsou vsichni telatka? Mimochodem - nejvice zivocisnych bilkovin je v mlece a vejcich (ta jsou 100%), kde na nachazi plnohodnotne bilkoviny. Dale v mase, kde je bilkovina temer plnohodnotna. Neplnohodnotne bilkoviny jsou rostlinne (obiloviny, lusteniny, soja, minimalne ovoce a zelenina).
Omlouvám se za opožděnou reakci, ale je toho moc.
Ve 100 g polotučného mléka je cca 3,2 g bílkovin, když vezmu 100 g vepřového nebo kuřecí prsa, může jít od 14-18 g bílkovin, vejce 100g cca 13 g bílkovin, tuňák 100 g cca 25 g bílkovin, atd. atd.
To jak jste si přebral mou větu, že nejsme telátka, abychom pili mléko, je čistě vaše věc. Tisíc lidí, tisíc chutí, ne každý člověk na této planetě bez problémů stráví kravské mléko (kozí je stravitelnější, využívá se u alergiků na mléko, dokonce by mělo obsahovat i více bílkovin). U nás se mléčné výrobky podávají ve formě sýrů (nemyslím tím jen eidam), kefírových mlék, kyšek, vysoký obsah bílkovin mají i tvarůžky, apod. Tím obhajuji svou poznámku: mléko do kávy, nejsme telátka.
Můj muž je opět o pár cm v pase štíhlejší, nepálí ho žáha, nenadýmá se, snížil se mu krevní tlak, celkové vyšetření u lékaře proběhlo více než dobře. A to díky pravidelnému stravování. Zakladatel tématu chtěl upravit váhu s nedostatkem času na cvičení, tak jsem mu dala najevo, že to jde. Jen musí chtít, musí se pravidelně stravovat. To jak se na to dá nebo nedá, je jeho věc. Já mu napsala, jak jsme na to šli my a pomohlo nám to. Jestli-že zakladatel pije mléko, prosím, já ho přece nenutím, aby s tím přestal. Pouze jsem napsala, že ho nepijeme my. To samé s příkladem o kuskusu. Měla to být náhrada za jídlo typu knedlíky apod.
Přeji hezký večer a pohodové studování.
Samozrejme narazove to funguje, ale pochybuji, ze tato dieta se da dodrzovat delsi cas - mysleno na roky. My s pritelem jako masozravci si nejaky kuskus vubec neumime predstavit, milujeme domaci kuchyni, mleko a pritel i uzene, ale makame na sobe a jde to i bez diet
Samo od sebe se proste nezhubne
Je to cca půl roku zpět, kdy jsme s tím začali. Manžel si dál dopřává jídlo v pravidelných intervalech, nekupujeme bílé pečivo a když sní krajíc chleba, nejedná se o výrobek za 19,90 ze superhypercosi. Nikde jsem nepsala nejíst maso. Jen uzeniny. Maso naopak ať si zakladatel tématu dopřeje. Jen ať si místo omáček, knedlíků a já nevím čeho, dopřeje i něco jiného. Kuskus je velice dobrá příloha ke kuřecímu masu, umíte-li ho připravit. Jinak u nás se mléko dává max. do kávy. Nejsme telátka. Z mléčných výrobků si dopřejeme jednou za čas kyšku, kefírové mléko, bílou holandii. Ne každý má tu možnost jít si zaběhat, zaplavat nebo se huntovat v posilovně díky zdravotním problémům. Zakladatel sám píše o nedostatku času, který by trávil v prostorách určených ke cvičení. Proto jsem zareagovala. Jde to i bez toho. Samozřejmě hůř, ale jde. Váhu si manžel udržuje, celkově se cítí lépe, přešly ho některé zdravotní problémy.
Tohle není o dietě, ale o správném stravování. A nezlobte se na mne, ale uzené a mléko do něj určitě nepatří. Máte-li o tom pochybnosti, navštivte nějakého odborníka přes stravu.
Ja Vam vase presvedceni neberu a ze nepodleham trendy jidlum dnesni doby, nepokladam za nic, za co bych se mela stydet nebo chodit po odbornicich
Ja mleko piji odmalicka, treba i denne, to prave mleko z automatu. Je vynikajici. A jestli si nejaky "odbornik" a kdejaka vychrtlina vymysleli, ze do zdrave stravy nepatri, to uz je jejich problem
Uzene nejim, ale cela pritelova rodina ano a nemaji zadny problem. Jedi poctiva ceska jidla a jsou nemocni jednou za rok. Rok jsem chodila s vegetarianem, co do me hustil kuskus, tofu a podobne veci. Ano, byl jak tycka, ale ja jsem oproti nemu byla daleko spokojenenejsi a energictejsi. Mozna je to zdrave a vsichni to propaguji, me to proste nechutna. Nelibi se mi dnesni doba, kde se kazdy predhani, kdo bude jist zdraveji a ktera donedavna uznavana potravina se zase najednou zavrhne Tito lide jsou takove korouhvicky. Kdybychom meli jist jen to, co je podle odborniku zdrave, tak asi brzo umreme hlady.
A k tomu casu - nedostatek casu je vymluva. To uz bylo zde v ruznych podobnych diskuzich psano. Ja pracuji, dodelavam skolu, k priteli prejizdim 120km a jeste stiham zavodne jezdit vodu, zpivat ve sboru a chodit do posilovny. A nehuntuji se, clovek o tom musi neco vedet a umet posilovat
Me to bavi, cas si na to vymezim a zpevnuji telo. Kamarad pracuje od 8:00 do 18:00, v 18:45 je doma, hodi lehkou veceri, nazuje brusle a vraci se kolem desate. A nezije sam. Jen chce neco delat a najde si na to cas. Pocitat, ze se budu valet doma a zazracne zhubnu diky tofu a kuskusu, je docela vtipna predstava.
zdravim vas vsechny co jste my dali rady jen bych chtel uklidnit tu situaci ohledne kuskusu
ten fakt nejim ale aj tak dekuji pohyb se snazim mit ale nevim jak upravit jidlo to je fakt jinak dekuji za rady casem se ozvu treba jak pokracuji
mej te se hezky a vsem preji stihlou lini at se dopracujete jak kolikv.Jeste jednou dik
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.