Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, za nedlouho jdu na Magnetickou rezonanci a rád bych věděl jak to probíhá popř. zda-li se musím vysléct, doba pobytu v tunelu atd.
Jdu tam s kolenem.
Děkuji za odpověďi!
Hlavně se NEBOJTE , nebolí to vůbec...
- vyšetření kolen trvá v několika cyklech celkem cca 30 min
- kalhoty je však nutno si sundat
- odstranit všechny kovové prstýnky ,piersing a jiné doplňky , / u kolena celkem jednoduché /
- připoutají Vás velmi pevně na posuvný stůl, který zajede do tunelu a ještě se bude v průběhu vyšetření malinko posunovat
- hlava Vám ale zůstane venku
- dostanete ucpávky do uší a doporučuji nasadit velmi pečlivě!
- v prstenci tunelu začne rotovat a vibrovat scanovací zařízení
- zvuky které provází vlastní vyšetření se mění a bude Vám připadat že jste : uvnitř kostelního zvonu v poledne , v motorovém prostoru sovětského lokotraktoru Sergej jedoucím na plný výkon, na diskotéce nejvyššího kalibru s celkem omezeným DJ, blízko startujícího tryskáče, nad Vámi helikopotvora apod.
- každý si to přirovná něčemu dle vlastních zkušeností ale hlomoz je to značný ,
jinak žádné jiné "zážitky" Vás nečekají - tento stačí..
Absolvovala jsem magnetickou rezonanci kvůli podezření na onemocnění štítné žlázy. Poptala jsem se známých a protože jsem měla při zajetí do "tunelu" obavu z klaustrofobie, raději jsem po celou tu dobu měla pevně zavřené oči. Skutečně to trvá tak asi 30 min., občas se ozvou jako rány kladivem a jiné různé zvuky - proto radím myslet na něco pěkného, neotvírat oči a prostě vydržet. Rozhodně to ale nebolí. Patronka
Na magnetickou rezonanci chodím každé 2 roky, jsou tam ze mě na prášky jelikož ten hluk mi připomíná jízdu vlakem a usínám, nyní už mě znají ale když jsem usnula prvně tak nevěděli kam dřív skočit no aspoń v něčem jsem tu jediná jak říkají. Jen pozor na kovy, mám kovový obratel ale ten na MGR může. Je to jedno z těch příjemnějších vyšetření.
Liduš, to jste mně potěšila, že se dá u tohoto vyšetření usnout. Mně čeká "magnetická rezonance" také. Budou mi dělat vyšetření hlavy. Mám 6 let ušní šelest /tinitus/ a projevila se u mně nedoslýchavost a z toho důvodu mně čeká toto vyšetření. Jak budou reagovat ještě staré "černé" zubní plomby? Má někdo zkušenost s tímto vyšetřením hlavy? Děkuji za další informace. - stařenka
pt-mám RS a tak se kontroluje mozek, na plomby se mě nikdy nikdo neptal, hlavu mi zafixují, na uši sluchátka do ruky zvonek, odevzdat papír co mám v těle za kov a že zrovna tento na MGR může a jedem tunelem. Vyšetření trvá do 30min, chvilku úplné ticho, chvilku kravál ale mě to nevadí. Je to jako jet starým vlakem po pražcích a ač jsem jela vlakem naposledy před 20 lety, zavzpomínám a spím. Nic to není, to znám nepříjemná vyšetření co bych na ně už znovu nešla. Tak hlavně aby nic nenašli a byla jste v pořádku.
Liduš, dávali Vám před vyšetřením do hlavy barvivo, nebo bylo vyšetření bez něj? Jinak děkuji moc za popis a za uklidnění. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.