Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
často tu čtu otázky jak zhubnou, co jíst, jak nastartovat metabolismus, tohle není až tak otázka, spíš bych chtěl pomoci ostatním, kteří chtějí zhubnout. Přiznejme si, že ti z Vás, kteří neustále nadávají na to, že drželi několik diet, chodili do posiloven a nezhubli, tak je to spíš tím, že dietu, resp. stravovací návyk nevydrželi držet po delší dobu, nebo se hubnutí na čas zastavilo, tak to prostě člověk odpískal. V září minulého roku jsem měl při mých 180 cm 125 kg, nyní mám 89 kg, jak se mi to podařilo? Kdesi jsem tu četl, že 70% úspěchu je správné stravování, já s tím nesouhlasím, podle mě je to tak 85-90%. Teď trochu odbočím, mám známého, který váží to co jsem vážil já, ještě předemnou začal chodit do posilovny a jeho váha se prakticky nezměnila, jeho den vypadá tak, že se nenasnídá, v práci pije slazené perlivé vody, jako svačinu tři rohlíky, po práci si zajde na hodinu do posilovny a z posilovny, s dobrou náladou a pocitem, že to odmakal se jde najíst do hospody, kde si dá pár piv a smažený sýr s hranolkama, potom se nemůže divit, že váha nejde dolů. Možností, jak zhubnout je několik, můžete celý den nejíst, nebo jednou za dva dny si dát pulku papriky, tzn. hubnutí na základě snížení přij. energie, ano, váha půjde dolů, ale zničíte si žaludek, metabolismus a taky se Vám může stát, že hladem omdlíte ( při dřívějším hubnutí se mi to stalo), ale jakmile začnete opět jíst, váha půjde rapidně nahoru a za nějaký čas se dostanete opět na dřívější váhu. Takže tento styl bych opravdu nedoporučoval. Také jsem slyšel, že je dobré po 17 hodině nejíst, blbost!. Nejlepší co můžete udělat je jíst co nejvícekrát za den, ráno jídlo, které Vám bude dodávat energii po celý den, za další dvě hodiny další jídlo v malých porcích, ideálně jíst každé dvě hodiny, bíle maso, rýže, brambory, víceméně můžete jíst všechno, ale v malých davkách. Za celou tu dobu co hubnu (stále pokračuji a na strav. návyk jsem si zvykl, tím pádem u mě nehrozí jojo-efekt) jsem ani jednou neměl hlad. Geniální bude, když si jídlo rozdělíte do dne podle nutričních hodnot, ráno dlouhé sacharidy, oběd může být větší porce a večer bílkoviny, kdo má čas, tak ráno ihned po probuzení jít si na 20 minut zaběhat, nebo zajezdit na rotopedu a výsledek se dostaví. Důležité je vydržet, v noci nečistit ledničku a raději takové potraviny jako brambůrky, arašídy, salámy (výjma kůř. šunky s velkým podílem masa) vůbec nekupovat, pokud mám večer hlad, vezmu si rajče, nebo papriku, o ničem jiným to není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.