Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řídítka u kola

Od: pavel2* odpovědí: 7 změna:
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo jezdíte na závodním kole? Dostal jsem od kamaráda kolo, je to prý závodní, a má takové ty zakroucené řídítka, berany. Dají se sice nastavovat, natáčet nahoru a dolů, ale ať s tím dělám cokoliv, tak se mi nepodařilo je nastavit tak, aby se na tom dalo normálně sedět. Pořád jsou moc vpředu a dole. Původně byly tak, že kdybych měl mít ruce u brzd, tak bych na tom skoro ležel, a když jsem řídítka zvednul a chtěl dát brzdy na druhou stranu tak jsem zjistil že se dovnitř těch prohnutí nevejdou. Jak to patří správně? Díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yenda*
hodnocení

0x

Závodní kolo má odlehčený rám, minimální výbavu a snížená řídítka, aby se jezdec mohl sklonit do aerodynamického posedu.

Správné postavení řídítek je na přiloženém obrázku.

Řídítka u kola
pavel2*
hodnocení

Aha, tak to je ono. Přesně takhle ty řídíka byly. Já na tom samozřejmě nebudu závodit, tak jsem je natočil o víc než 90 stupňů nahoru (k sobě), abych na tom mohl sedět normálně, oni totiž moc nejdou vytáhnout nahoru. Ta poloha by mi tak vyhovovala jenže brzdy bych potřeboval dostat dovnitř těch prohnutí. Nebo myslíte že by bylo lepší najít někde normální rovná řídítka a vyměnit je?
trup
čoveče myslel jsem, že si děláš s tím dotazem prdel, ale jak vidno, myslel jsi to vážně... nicméně díky, pobavil jsi nejednoho cyklistu!*smich*
pavel2*
hodnocení

Co machruješ, ty si myslíš že je každý závodník? Náhodou to kolo je celkem slušně vybavené, oproti tomu co se dneska prodává v supermarketech. Má funkční osvětlení vpředu i vzadu s dynamem, hliníkové blatníky, zvonek a ten rám je mnohem tenší než se dělají dneska. A hlavně má 2 přehazovačky a jestli počítám dobře tak celkem 10 rychlostí, takže ho už nebudu muset do kopce vodit. A o to mi šlo, jen vyměnit ty řídítka...
gl.

Řekl bych že nemachruje ;) Podle popisu máš starý turistický kolo s beranama, myslim, že pro tebe bude nejlepší tohle prodat a pořídit něco jinýho - záleží kde, jak často a jakým stylem chceš jezdit a kolik do toho můžeš dát.. Třeba kola ze supermarketů snesou jen občasný ježdění, při tvrdším ježdění se rozpadnou hned, při opatrným + dobré údržbě cca po 5000 km. Jinak berany otočený nahoru vozí akorát pár exotů ;), správně jsou na tý fotce..

pavel2*
hodnocení

Díky, už nic kupovat nemusím. Stačilo zajít jednou na kovošrot a už mám troje různý řídítka, i stojan který kolu chyběl... Teď už jen vyzkoušet který ty řídítka budou nejpohodlnější.

Pisu s lehkym usmevem ve tvari :)

Na"zavodnim"kole nejde o pohodli ale o dosazeni minimalniho aerodynamickeho odporu.
Pokud nejste zavodnik a ani sportovec a nepolykate desitky kilometru, kupte si mormalni riditka a na zavodni kolo zapomente. Poradi Vam jiste v kazdem specializovanem obchode s jizdnimi koly a cena bude jiste take akceptovatelna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]