Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rychle zregenerovat namozene svaly?

Od: frafra odpovědí: 6 změna:

Ahoj, v sobotu jsem to trochu prehnala s posilovanim a jeste ted me z toho boli svaly na pazich. Je nejaky zpusob jak jim ulevit? Zitra bych chtela jit zase cvicit, ale bojim se, abych je zbytecne nepretezovala a nejak si tim neuskodila. Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mark*
hodnocení

0x

Ty jsi asi cvičila poprvé po delší pauze, že? To chce když se rozjíždíš tak s hodně malýma váhama, jinak tě to opravdu sejme. Jinak super jsou různé chladivé gely, dopřát svalům dostatečnou regeneraci, známýmu pomáhá sauna nebo ty svaly projet (promasírovat) v horké vaně nebo pod horkou sprchou. Jestli jdeš hned zítra zas, tak ty paže vynech.

frafra
hodnocení

byla jsem na hodine posilovani a vahu jsem si nalozila podle rady instruktorky... :o) ocividne me precenila, zkusim tu sprchu a zitra si dam min. Dik

mark*

dej dej, no mě to bylo jasné, protože to se někomu kdo cvičí delší dobu nemůže stát...jen na druhou stranu - někdy neuškodí být na sebe tvrdej (a upřímě řečeno, kdo by si zas někdy vzal instruktora, kdyby to druhej den nebylo cítit:)), trochu ty svaly šokovat, ale nesmí se to přehánět :)

ale ještě k tématu, taky pomáhá, když se pečlivě protáhneš (střečink) taky po skončení tréninku...na to jsem zapoměl...to je taky moc dobrá věc

pure966
hodnocení

0x

Teď už s tím nic neuděláš. Musíš počkat až tě přestanou svaly bolet a zahojí se. Pokud půjdeš i zítra a bude tě to bolet,nemá to žádný smysl rptože namožený sval neporoste a ani se nezpevní,jen se víc poničí. Že ti instruktorka naložila to je v pořádku,ale za předpokladu pořádné regenerce. Příště pokud posiluješ na sílu/objem si dej po cvičení protein+gainer a na zrychlení regenerace je také dobré bcaa-aminokyseliny. Ale pokud jsi začátečník poraď se s instruktorkou..

frafra
hodnocení

tak to fakt nechapu..vecer jsem sla spat a jeste jsem to citila, rano se probudim a rucicky mam jako novy :o), ted jsem prisla akorat z hodiny a doufam, ze to zitra nebude tak jako posledne...k tomu me vlastne napada ...jak rychle se svaly privyknou vaze? vim ze je to asi individualni, ale tak vseobecne, po jak dlouhe dobe (kolika trenincich) postupne pridavat zatez? ...rozhodne necvicim na objem, ale kdyz mi nekdo rekne pridej si kdyz citis ze mas malo, tak to ja si takhle nepridam nikdy protoze jsem lina :o)

dropoff
hodnocení

0x

Spánek a čas, nebo BCAA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]