Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tipy na výlet okolí Ostravy?

Od: rpt* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, zajímaly by mne Vaše tipy na výlety v okolí Ostravy třeba i kousek dál ale hlavně ať to není Praha :-D
Měl bych spíše na mysli nějaké jeskyně, štoly jako např. v Jakartovicích nebo nějaké rybníky, jezera, skály.
Spíše něco přírodního kde se dá zdržet a na něco podívat. Nejlepší by byly nějaké podzemní chodby nebo něco podobného.
Nejlépe kdyby to bylo v okolí.Jsem z Ostravy. Nemám zájem o hrady, zámky, kina, divadla...

Velice děkuji za případné tipy snad něco vymyslíte!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

2x

Zkuste hornické muzeum, tam můžete i sfárat, jestli si dobře vzpomínám. :) ostravainfo.cz/...

Nebo zkuste meandry Odry či výstup na haldu Ema. To sice není podzmení chodba, ale když se vám doutná z děr podél cestičky, po které jdete, tak máte pocit, že se brzo do nějaké propadnete. *smich*

Nebo Štramberk, kromě Trúby a uší je tam jeskyně Šipka s nějakými pravěkými nálezy a muzeum jistého velice znamého malíře, který se zaměřoval na malby pravěkých zvířat apod., na jehož jméno si teď nemůžu vzpomenout. :-D (Burian?)

Zdeněk Burian.

V té Šipce celkem nic moc není,ale Trúba za to stojí.

doplněno 13.02.11 21:35:

A pokud by Vám nevadilo nějakých 35 km od Ostravy,tak vřele doporučuju Zbrašovské aragonitové jeskyně v Hranicích na Moravě.Dopravní spojení z Ostravy výborné a návštěva stojí za to.Jen nevím,jak je přes zimu otevřeno.

V Hranicích můžete skouknout nejhlubší propast v ČR.Dostanete se k ní,pokud v Hranicích sednete na vlak směr Valašské Meziříčí,druhá zastávka Teplice nad Bečvou a k propasti se jde přímo od vlaku do kopce,vše je vyznačeno.

Jen neuvidíte celou hloubku,propast má jezírko a ani k němu nemůžete sejít.

buss

a je tam dále na Hranice i ten hrad Svrčov, zbytek a socha svatého Jana, ve Skaličce větrný mlýn, v Olšovci zatopený lom koupání, splout Bečvu, štěrkoviště u Hustopeč ..
Otázka je, jaký je vyhraněný zájem a pak hledat

ann*
hodnocení

2x

já tam osobně nabyla :)

foto.mapy.cz/...

foto.mapy.cz/...

foto.mapy.cz/...

foto.mapy.cz/...

foto.mapy.cz/...

jsou to jen takové zajímavosti, ale třeba tě to zaujme

doplněno 17.02.11 16:23:

ještě toto

msregion.cz/...

rpt*
hodnocení

ann: opravdu super tipy! Vše mne zaujalo, dle mých představ! Akorát ta Tvrz ve Velké polomi tam už jsem byl, bydlím 3 km od tam tud. Nejvíc se mi líbí ten mlýn. Vše ještě pořádně prozkoumám a vyberu. Velký dík!

rpt*
hodnocení

Děkuji za tipy, hornicke muzeum tam už jsem byl haldu emu plánuju ale není to na moc dlouho za ty tipy na jeskyně děkuji.

35 km by mi nevadilo k dispozici mám auto měl jsem namysli tak okolí do 50km...:)

Budu rád za další tipy a některý z nabídky snad skusím.

Samozdřejmně potěší mne další a další. Mohou být např. i nějaké kde je vstup zakázán ale dá se tam nějak vejít.

buss

No a co tak prolozit Beskydy? Vzít dovolenou a ponořit se do nich, zmizet ze světa... Pak vsetínsko, Pulčiny, na Karlovice ...

rpt*
hodnocení

Opravdu už nikoho nic nenapdada?

zajixxx*
hodnocení

0x

Stodolní, v každé hospodě jedno pivo a máte náplň na celý den :)

rpt*
hodnocení

Díky všem! Samozdřejmně pište ještě další. Rád se podívám!

parezzbablu
hodnocení

0x

Vendryňské vápené pece foto.mapy.cz/...

Procházka k nejvýchodnějšímu bodu ČR foto.mapy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]