Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí cvičení a posilování - jak?

Od: tyros* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den chtěl bych poradit ohledně cvičení mám doma velkou činku. A chtěl bych začít cvičit je to domácí posilování, a mám 4 různé cviky + kliky a sklapovačky, a je mi 17 let a nevím kolik cviků a po kolika seriich bych to měl dělat. Poradítemi prosím chtěl bych na léto vypadat ke světu. Děkuju moc

doplněno 09.12.12 19:59:

P.S Chtěl bych mít vypracováné břicho a svali na rukách a mít hlavně sílu. A nevím si prostě rady. Tak bych chtěl pomoc Ještě jednou děkuju za rady :D

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

4x

Zajdi si párkrát do fitka a nech si od trenéra poradit jaké cviky a JAK je provádět - jinak si můžeš i docela dost ublížit - abys pak "na léto" nevypadal jako Quasimodo... ;)

Jinak - málo opakování s velkou zátěží je na maximální růst svalů, mnoho opakování s malou zátěží je na vyrýsování svalů (a vytrvalostní kondičku), něco mezitím je na něco mezi tím...

doplněno 09.12.12 20:15:

Činka má 10 (a nebo víc) - a ty máš maximum při daném cviku kolik? *smich* Když ti napíšu, aby s touhle činkou dělal obouruč bench, budeš kmitat jako motorová myš (a nebo taky ne) - a pokud jednoruč pulover, utrhne ti prsní sval - nebo taky ne... Skoč si do toho fitka...

tyros*
hodnocení

-takže když má asi tak 10kg možná víc tak je lepší dělat třeba 3 seriie po 10 cvičích a za jak dlouho to bude tak znát?

tyros*
hodnocení

Já co mi poradili chlapi co tam chodí tak 10 po 4 seriich a cvičil jsme asi tak 2 měsíce a nic nebylo znát. A protože jsem přestal a ted bych chtěl začít a fitko je u nás plné tak není možnost tak jhenom abych měl vyrísované břicho a svaly na rukou. Abych neměl ten pupek atd. Díky moc za odpevěd

laybor*

Hlavně cvič i nohy - at pak nejde nabušený borec na kuřích nožičkách - při cvičení dřepů rostou rychleji svaly všude - ale bez neustálé zvyšování zátěže si svaly na zátěž zvyknou a pak už nerostou, dál 50 % úspěchu je kvalitní strava ,

tyros*
hodnocení

Tak dřepy dělám s tou činkou a činky se pak snad dají někdo dokoupit. A je to asi blbost se ptát a jak by ta strava měla vypadat jako nemyslím jídlo ale jako kdy jíst?

hodnocení

2x

Nic ve zlem, ale podle vasich reakci je zrejme, ze o cviceni a strave toho moc nevite. Strava a odpocinek je zaklad. Opravdu si zajdete do fitka, nechte si doporucit trenera od kamaradu. Pozadejte ho o sestaveni treninku a jidelnicku a nechte si cviky vysvetlit. Vahu cinek si musite zvolit podle sve sily. Tj kdyz zvednete cnku jenom 5-6x, tak je to cviceni pro rust hmoty. Kdyz ji zvednete 20x, tak je to na vyrysovani. najdete si vahu, kterou zvladnete v prvni serii treba 10x a stou cvicte. Pozor na zacatku, aby jste si neuhnal svalovku. Jestli jste pred tim necvicil, tak zacinejte vzdy na lehcich vahach, spis by jsem doporucoval cviky na cele telo jako kliky, sklapovacky, drepy. Ty capojuji vice svalovych partii. nejprve musite zpevnit telo a potom zacit s vetsi vahou.

hop®
hodnocení

0x

Jen vypadat? Je trošku rozdíl v tréninku, jestli chceš mít velké a vyrýsované svaly, jestli chceš mít velkou sílu, anebo jestli chceš toto zkombinovat. Podle toho se liší použitá hmotnost nářadí i počet cviků...

doplněno 09.12.12 20:03:

Poslechni Mowlu a skoč si do fittka, tam Ti trenér podle postavy řekně více a může Ti přesněji tréninkové dávky naordinovat. My nevíme kolik vážíš ani kolik měříš...

tyros*
hodnocení

Nechci být žádný kulturista ale nebýt zase šunka prostě náké svaly ano ale tak aby to vypadalo dobře a ně to co těd mám. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]