Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V čem běhat v zimě?

Od: otazky* odpovědí: 4 změna:

zdravím, včem vyběhnout teď ven když je zima? Myslím jako jít si zaběhat ... Teď když je venku tak okolo 0 ... -3C atd...

Stačilo by toto? : Termo podkolenky, triko ( nemám termo) celé to přetáhnout ribanem, šustky ( nezateplené), triko s dlouhým rukávem a větrovka ...

Myslíte že by to stačilo? A co pít? kdybych si vzal petku s 0,5l vody a položil to někde ven tak jak se budu chtit napít tak to bude ledové...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

geryw
hodnocení

0x

Jde o to, jak jsi otužilej. Já třeba několik let cestou do práce vídával chlápka, kterej běhal furt v bermudách a tričku, i když bylo patnáct pod nulou...

hodnocení

0x

Před hodinkou jsem viděla běžet tři dívky, byly normálně oblečené, nepřišlo mi, že by byly nabalené, měly teplejší legíny, podkolenky, roláky a fleecové bundy. Co se týče pití, tak nevím, asi bych si ho v tomhle počasí nebrala.

martinjelinek*
hodnocení

0x

Když chodím běhat napiju se hodně doma a ono to vydrží. Když už je to víc kilometrů je dobré někam doběhnout kde se můžeš napít, pokude je ta možnost (já to beru na chatu tam se občerstvím a běžím zpátky). Nebo si vzít něco teplého do termo minitermosky kterou si vezmeš s sebou a ono to vydrží. Co se týče oblečení to si musíš vyzkoušet na vlastní kůži. Jak říkal jeden kamarád který je dobrý běžec.."Správně se obléknout na sport v zimě venku je alchymie" A měl pravdu. Je dobré se obléknout tak aby když vyjdeš ven jsi cítil lehce zimu, tempem se pak zahřeješ na normál. Nesmí se ale zvolnit, což je problém v zimě, pak se dostaví hned pocit chladu a to může být i dost nebezpečný. Může se stát že budeš daleko od domova prochladneš, navíc budeš vyčerpaný pak je to krutý, pozor na to. Už se mi to stalo a bylo to jen tak tak. V zimě tělo musí vydat víc energie než v teple a síly odchází rychleji. Je tedy dobré si vyzkoušet různé varianty co vzít na sebe. No zkráceně jestli nepoběžíš fakt rychle tempově oblékni se radši víc vlastně se tím nic nezkazí. Člověk se hodně potí ale to je dobré zase na hubnutí.

jumba
hodnocení

0x

Lepší jsou spodky a pak podkolenky a šustky. Když nemáš termo triko, tak triko s krátkým rukávem, navrch s dlouhým a šustku. Rukavice a na hlavu čepici, nebo kuklu. Pořádné boty s dobrou vzorovanou podrážkou. Abys nebyl více na zemi, než běžel. Když běžíš večer, nezapomen na čelovku s diodou, nebo reflexní vestou,páskem na rukávu s blikačkou. Pití: do 10km, stačí se napít doma před vyběhnutím.Na delší trasy 20- 50 km, je vhodná bederní ledvinka s flaškou. Záleží, jak je kdo trénovaný. Já běhám jen v termoprádle, ponožky a elastáky, pak šustákovou bundu. Když jsem tady v Praze na privátě, tak tady není taková zima. Ale u nás je o několik stupnů více a stačí mi to také. Piji jen když chodím v sobotu běhat 50 km. Mám ledvinku s menší flaškou s vodou.Teplý čaj si dám až doma. Ted v sobotu jsem se brodil i sněhem a vše v pohodě. Ale to musíš sám vyzkoušet. Leší je mít méně na sobě, než být nabalený. Přeji fajn běhání a bez nehody. Raději sebou mobil pro jistotu. Popros Jéžiška o termo prádlo, je to supr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]