Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se s váma poradit. Mám pár otázek.
Každý říka, aby jsi nabral svalovou hmotu musíš chodit do posilky alespon 3x týdně + hlídat bílkoviny, ale...
V květnu tohoto roku jsem si zkusil, jak jsem silný, šel jsem ke hrazdě a přítahl jsem se sotva 4x nadhmatem a po 3 už jsem se klepal jak ..., Chtěl jsem to zlepšit... začal jsem posilovat, Byly prázdniny a já měl dost času... nechodil jsem do žádné posilovny, ale
dával jsem si 3x týdně doma na podlaze 5x20 kliku, + takové jednoduche cviky s 3,5 kg činkou, 4x 25 dřepu, 5x40 zkracovaček + jednou týdně plavání .. ( i běhat chodím, teda ted už ne, ale běham pravidelně dokud je teplo ale to jsem odbočil)
Od května do září jsem poctivě 3x denně opakoval pořád to same 5x20 kliku atd atd.. + trošku bílkovin navíc. A jednou týdně plavání
Na konci prázdnin jsem šel na hrazdu a dal jsem 16x nadhmatem byl jsem mile překvapený ... A tak si říkam .. jak je to možné? Je to snad proto, že jsem 4-5 měsicu cvičil doma s vlastní váhou cca 40 minut a stravu jsem upravil jen málo? Toto není výmysl toto je pravda a myslím si že když v květnu dám 4x na hrazdě a v září 16x něco na tom bude, tak co proč všichni tvrdí, že posilovaní doma nemá smysl? Čím to je, že jsem se tak zlepšil? ...
Te´d nemám tolik času, sice na hrazdě dám pořád 16x ale posiluji doma už jen 2x sice pořád to samé dokola ale 2x týdně si to prostě odcvičím a mám klid + plavat chodím stále, ale chci se zeptat, když jsem vynechal cvičení 1x týdně a cvíčím tedy 2x místo 3x týdně může se stát, že v unoru půjdu dělat shyby a dám sotva 10? A dále...
Jak už jste si mohli přečíst chodím.. chodíval jsem pravidelně běhat 8-14 km podle nálady..., avšak už je venku sníh a zima a ted už nechodím , vím,že se dá, ale blbě se mi dýcha a nemám na to oblečení , no chci se zeptat, je možné, že až v březnu vyběhnu, že neuběhnu ani těch 5 km ... běhával jsem 8-14 km ale bojím se, že moc ztratím na fyzičce...
A další otázka, jak to co nejvíce udržet tu fyzičku?
Doma cvičí spousta lidí a jsou "namakaní", takže určitě není pravda, že bez posilovny to nejde. Vždy si vzpomenu na Roberta de Nira ve filmu Mys hrůzy, jak tam posiloval ve vězení... A k tomu běhání - už jsem to dnes psala na jiném místě - oblečení přece není na běh nic náročného - stačí tepláky a nějaká tenká bunda,( jen musíte mít samozřejmě pořádné boty) - vždyť na Vás nikdo nekouká a nehodnotí Vás, a i kdyby, tak jde přece o Vás a Váš dobrý pocit, ne?
Fyzičku určitě neztratíš do jara, když budeš posilovat takto celou zimu. Ani běh nezapomeneš, ale dá se běhat i celou zimu. Můžeš použít i lyže běžky. Nebo jít bruslit. Jít do tělocvičny, když se ti nechce ven. Můžeš doma použít i švihadlo. Já běhám celou zimu. Jen když je venku tak -25 , si zajedu do posilovny. Jinak běhám, jezdím na běžkách. Byl jsem v sobotu běhat a v určitých místech (les) jsem se brodil ve sněhu. To dostanou nohy a bříšní svaly, pořádně zabrat, navíc, když je to do kopce. Vem si na sebe termo prádlo, nebo nějaké spodky, ponožky, triko s dlouhým rukávem a šustákovou soupravu, čepici, rukavice a můžeš běhat. Vyber si pořádné boty s dobrou podrážkou. Obyčejné botasky, které denně nosíš, nemají dobrou vzorovanou podrážku, pak se to klouže a hrozí, že si natlučeš. Podrážka má být jako u bot traktor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.