Jsem vodák začátečník a po delších úvahách jsem se rozhodl pořídit si vlastní kanoi. Typ je jasný, bude to Vydra. V čem potřebuji poradit, je jaká. Rozhodně nebude nová. Laminátová se dá pořídit za 4500,-Kč, plastová za 8000,-Kč. Jak je to s životností, opravami atd.? Díky za radu.
Na to je poměrně snadná odpověď. Jestli budeš na hlukoké vodě, tak jdi do plastové. Jestli budeš občas dřít dno nebo narážet na kameny, tak rozhodně laminátovou.
Sice je laminátová náchylnější k proražení nebo prodření, ale opravíš to sám umělou pryskyřicí a tkaninou, ze skelných vlaken. Pokud se ti to samé stane u plastu, tak to sám neopravíš. Musí na to být specializovaná firma.
Takže podle toho, kde budeš jezdit snadno zjistíš, co si máš pořídit.
Přesně se ztotožňuju s předchoyí radou. Mám laminátovou vydru nekolik desítek let, půjčuji ji i dobrým kamarádům, jezdí na ni moji synové a vždycky to přežila. Zlomil se mi kýl, dal jsem novej, prorazil jsem ji několikrát, prodřel a vždy se vše dalo spravit. Není to sice žádná krasavice ale vodáci ocení starou vydru. Nedám na ni dopustit. Přeji Ti krásné ježdění na vodě a AHOOOOOOOOOJ.
zdenda*
Doporučuji laminátku, v našich řekách nikdy není tolik vody, že cestou vůbec nikdy nedřeš a laminát to snáší líp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.