Nejste přihlášen/a.
Zdravim, jako malej jsem byl hodně hubenej pak kolem 6,7 třídy jsem dost ztloustl a teď když sem v 9.tý třídě se dost vytahuju takže to vypadá jako kdybych zhubl. Řekl jsem si že tomu pomůžu a tak jsem omezil jídlo a cvičím sedy-lehy na přístroji asi tak 60x za večer. Moje "pneumatiky" se nijak nezmenšili a tak bych se chtěl zeptat na efektivnější způsob cvičení. Taky mám prostě "kozy" neni to nijak tragický ale prostě tam ten tuk je. Možnost jak cvičit bench nemám a tak se ptám jestli se dá cvičit na prsní svaly taky jinak. A celkově jestli máte nějaký rady na zhubnutí sem s nimi díky Sosák.
Ahoj Sosáku,
nikdo není jako ze škatulky, ale pokud chceš napomoct metabolismu tak tady je pár rad...
co se týká sed-lehů, nejsou zrovna moc efektivní. Stává se, že po několika týdnech vidíš jak tuk ustupuje, ale ve finále se usazuje někde jinde. Navrhuji dělat sklapovačky - angličáky a prokládat je klikama. Určitě zesílíš a podepíše se to i na vzhledu. Taky je dobré, dělat si procházky nebo jít běhat. Nemusíš dělat atletické výkony,aby bylo vidět, že si shodil nějaké to kilo.
Vše je ze 70% o stravě, takže by jsi se měl vyvarovat smařeným sýrům, hamburgerům no prostě jídlu hodně smaženému... určitě ti ho nikdo nezakazuje, ale pro lepší výsledek, bys ho měl omezit...
Jak zaznělo, běhání, jízda na kole, plavání vše v 70% zátěži tvého maxima...spíše dbej an vytrvalost. S čím nesouhlasím, je tvá snaha o velké posilování...když už se chceš mrzačit, tak to alespoŇ kompenzuj-v případě posilování břicha zapojit i posilování zad, v případě prsních svalů zapoj svaly na lopatkách a kolem.(obecně s edoporučuje nepsoilovat ve vývinu...jsi moc mladý na posilování a mohlo by se to podepsat na tvém zdraví až zestárneš..třeba tak koelm 20-30roky)
100%ně souhlas, v takovém věku pouze cviky s vlastní vahou a rozhodně se nezaměřit jen na jednu svalovou partii, když cvičíš břicho a prsa, musíš i záda, když biceps, musíš i triceps a stejná úměra platí i v případě horní vs dolní polovina těla. Jinak je všeobecně známé, že výrýsovaných břišních svalů dosáhneš z 90% dietou, resp. správnou stravou, tak jako kulturisti když hubnou a odvodňují se na závody, viz.: google.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.