Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Tmavé pečivo nebo bílé?

Od: jojoo odpovědí: 14 změna:

zdravím, chci zhubnout, a tak se ptám jestli je lepší jíst tmavé pečivo a vynechat to bílé? dekuji z odpoved

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar jura2

Tmavé pečivo je bohužel z bílé mouky, sypou tam z pytlů barvivo. Jíst celozrné pečivo.

Jak píše jura tmavé pečivo je obarvené bílé,nejlépe na dietu je se vyvarovat pečiva všeho druhu*jasne*

claire*

Ba ne, luigi, to je dost nereálné a navíc je to chyba. Pečivo jsou sice sacharidy, ale právě energie ze sacharidů má tvořit 55% denní přijaté energie (proto jsou v základně potravinové pyramidy brambory, pečivo, těstoviny - tohle všechno obsahuje předně sacharidy). Když se při dietě bude jíst celozrnné pečivo (opravdu musí být vidět ta zrníčka, aby to nebylo jen karamelem obarvené obyč. pečivo, jak už někdo poznamenal), je to nejlepší řešení. Člověk do sebe dostane jak sacharidy, tak vlákninu, která zpomalí vstřebávání sacharidů a tím pádem pocit sytosti vydrží déle. Navíc v zrnech je obsažena i spousta minerálů a vitamínů. Obecně pro hubnutí platí, že nejlepší je celozrnné pečivo, nejhorší obyčejné bílé a klasický český chleba je uprostřed ;)

Ok rád se poučím *jasne*

 

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den, tmavé pečivo je údajně zdravější. Mimo jiného prospívá trávení.

jojoo
hodnocení

a mohui pít i džusy?

radus*
1jara*

Džusy pít můžete ale koncentrované, ředit třeba vodou.

cyril*

Jak vypadá koncentrovaný-ředěný džus?

Džusy pít můžete, ale koncentrované ředit, třeba vodou.

Takto to bolo myslene.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

v některých případech je to jedno, rozdíl je jen v barvě.

Džusy 10 dílů vody 1 díl džusu. Nejsou dietní.

 

sipek
hodnocení

0x

V bodě 8 tohoto článku najdete odpověď h ttp://ona.idnes.c/...

 

radus*
hodnocení

0x

Pečivo z bílé mouky je zbaveno slupky a klíčku, ve kterých je 80 procent všech cenných látek, jako jsou vitamíny, minerály, tuky a vláknina.Nedostatek vlákniny může vést ke vzniku rakoviny tlustého střeva. Vznikají také častěji zácpy a pocit sytosti se dostavuje na kratší dobu, což člověka nutí častěji jíst. Následně přibírá na váze.Pečivo z bílé mouky se chová v organismu podobně jako bílý cukr. Po jeho snězení se rozkolísá hladina cukru v krvi, tím stoupá chuť na sladké.Nadbytek těchto nevhodných sacharidů se v těle ukládá jako tuk, což může vést k cukrovce, a zároveň způsobuje výkyvy nálady a podrážděnost.

Celozrnné pečivo dodá tělu vitamíny, minerály, stopové prvky, antioxidanty a esenciální mastné kyseliny. Do krve se látky z celozrnného pečiva dostávají postupně, a tím nezpůsobují tak vysoké výkyvy hladiny cukru v krvi jako bílá mouka. Působí jako prevence obezity, vysokého krevního tlaku, vysokého cholesterolu a cukrovky. ;)

Takže 100% raději jezte tmavé pečivo :)

 

polinek*
hodnocení

0x

kup si pekárnu a peč si chleba sama z celozrnné mouky je drahá ,má jinou chuť ale zvykneš si..Peče se z ní pro diabetiky

doplněno 24.01.11 00:40:

jmenuje se ,,,,,,,,špalda,,,,,,,

doplněno 24.01.11 00:45:

chemievjidle.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]