Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pitný režim - jak nezapomenout pít?

Od: anonym* odpovědí: 9 změna:

Ahoj potřebuju rychlou pomoc!
Vůbec nedodržuju pitný režim, vypiju tak 0, 5 l za den, někdy i míň. Nevím jak to vyřešit, ale necítím se nějak špatně, občas mě trochu bolí hlava ale to když mám málo spánku. Poraďte jak se dostat zpět do formy, díky ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravim. Doporucuje se pit 0.5l vody na 30kg vahy.

hodnocení

0x

Hlava často bolí z nedostatku tekutin, mně se to alespoň stává.

Nastavte si na mobilu zvonění na každou celou hodinu, a když zazvoní, vypijte nejlépe 2 dcl, nebo alespoň 1,5 dcl vody či čaje (nejlépe ovocného). Káva a černý čaj se do pitného režimu nepočítá.

Tohle by Vám mohlo pomoci, abyste se rozpil/a.

hahanaj*
hodnocení

0x

Z nedostatku pití bolívá hlava, je třeba nečekat až je žízeň -to už bývá tělo dehydrováno. Pij pravidelně malé množství nos vodu s sebou a upíjej. Je dobré mít doma nalitou vodu ve skleničce ,třeba na dvou místech a vždy se napít - Pokud jdeš ven- nos s sebou malou lahev s pitím .Dnes není problém se napít i během práce nebo vyučování - dřív by to bylo nepředstavitelné.

nicknevim*
hodnocení

0x

to je zajímavej dotaz..to mi připomnělo když jsem byl malej a říkal jsem Mami já mám hroznou žízeň tak mi odpověděla - Hm na to je dobrý se napít..

hodnocení

0x

ano, z nedostatu tekutin bolí hlava, to mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Já sama nemám potřebu pít, ale naučila jsem se, že si hned po ránu uvařím litrovou konvičku zeleného nebo ovocného čaje, v práci ji mám před sebou a průběžně upíjím. Doma to samé. Pokud ji vypiji a nemám již chuť na další čaj, piji obyčejnou vodu, celkem jsem se naučila denně vypít 2 - 2,5 l tekutin a určitě se cítím lépe ;)

artik*

hlava bolí ty , co vypijou cca 2 l ,když zapomenou ten den ty 2l vypít . Já vypiju cca 0,2 l za den a žádnou bolest hlavy nemám . Je to špatně ,ale já prostě pít nepotřebuju

johhny16*
hodnocení

0x

Tělo dostáva dehydrataci,bolest hlavy unava jsou nejčástější přičiny.Dospěly člověk má vypít 3L v zimě a normalních podminkách a 5-6L v létě a zvýšených podminkách,jako je zvyšena prášnost ATD.

martineckas*
hodnocení

0x

Vyděl si váhu 30 a zjistíš kolik litrů bys měl vypít. Např. já : 60 kg. děleno 30, já mám vypít 2 litry denně a taky to tak dělám.

stirecek*
hodnocení

0x

A jak ti máme pomoct? Pít za tebe?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]