Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechuť k jídlu

Od: ajule* odpovědí: 14 změna:

Trpím nechutí k jídlu už asi 10 let.Poradí někdo jak začít do sebe dostávat potravu aniž by se mi při pohledu nedělalo špatně,nebo v lepším případě abych na to jídlo dostala chut sama od sebe? Jsou dny , kdy jím normálně a, le z toho přijde moje krize a kdyby mě nenutilo mé okolí,nemusela bych jíst víc jak jednou denně.Mám 7-mi letou dceru a o to víc mě trápí můj stav.Už jsem zkoušela jíst pokaždé když jedla malá ale už při chystání např.svačiny se mi udělalo špatně :(.Nejsem žádná bulimička nebo anorektička,chci jíst normálně několikrát deně ale nejde mi to *plac*. Existuje třeba nějaký volně dostupný přípravek,který by mi v tom pomohl?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vraxan*
hodnocení

3x

Jednoznačne by ste mala zájsť za doktorom, pretože toto nie je žiadna maličkosť a netreba to podceňovať!

Obecně chuť k jedlu podporuje vitamín B12 alebo aj marihuana.

A skúšali ste jesť, už aj kv tej chvíli eď sa Vám urobilo špatně? Zaujímalo by ma, či je to až také zlé, že keby ste vtedy niečo zjedla, tak sa pozvraciate, alebo je to len nepríjemný pocit, ktorý je možné prekonať.

Robí sa Vám zle z každého jedla alebo len z nejakých konkrétnych jedál? Alebo sú jedlá, z ktorých sa Vám zle nerobí?

Môžem sa spýtať na Vašu výšku a hmotnosť?

Všimli ste si nejaké odlišnosti na dňoch, kedy sa Vám zle nerobí a môžete normálne jesť?

Problémy môžu (ale nemusia) byť aj psychického rázu.

ajule*
hodnocení

To jsem slyšela že vitamin B12 pomáhá, ale údajně to nastoupí až po půl roce,když už trpím tím tak dlouho.A marihuana u mě asi nehrozí *smich* ... Když se mi špatně udělalo,i tak jsem zkoušela něco sníst,málokdy se stalo že jsem musela zvracet ale většinou jsem to potlačila.Před obědem je mi fajn ale jak to jídlo cítím a nebo vidím,prostě mě najednou jako by přejde chut a nedostanu do sebe nic.Po obědě třeba ano ale to spýš jednodušší jídla (chleba nebo rohlík namazaný,atd...).Dokonce i když uvařím sama na co bych měla zrovna v ten den chut,stane se že to ani nejím a před jídlem se vlastně schovám.

Jsou dny kdy se mi nedělá špatně z žádného jídla a jsou dny kdy se mi udělá špatně i z toho rohlíku.

Moje výška je asi 152 a váha 44 kg.

Ödlišnost je když mi není špatně z jídla,jím cokoliv a pořád.Zřejmě to můj organismus dohání a já podvědomně taky.

Před časem jsem na přání mé mámy byla u pí psychiatričky,byla jsem i víc nervozdnější,vztekala jsem se a byla neustále naštvaná na všechny.Dala mi prášky na nervy ale ty ted už neberu.Je mi psychycky lépe,dokonce jsem o kilo přibrala,ale záleží na tom jak dlouho bude trvat než bude zase pryč *plac*

patronka*

Vaše poslední věta mne zaujala. Maminka si nejspíš všimla, že problémy mohou být psychosomatického charakteru a proto Vás poslala k psychiatrovi. Hodně to zjednodušujete, že Vám napsal prášky na nervy, nic takového neexistuje. Lidská psychika je velice choulostivá záležitost a i když máte pocit, že je Vám psychicky lépe, nemusí na to ještě tělo reagovat. Léky dál berte podle doporučení lékaře a docházejte k němu pravidelně. Tohle je běh na dlouhou trať a výsledky se mohou skutečně dostavit, až v sobě odbouráte psychický blok, který si ani neuvědomujete. Jinak funguje vědomí a jinak podvědomí. Možná by Vás měl psychiatr doporučit i k psychologovi. To není žádná hanba, nežijeme ve středověku a bohužel mnoho chorob má původ právě v psychice.

ajule*
hodnocení

Mimochodem,jsem vyučená kuchařka a v 17-ti letech jsem byla v nemocnici se žaludkem.Od té doby se to vše jako by zlomilo a přestala jsem jíst a během dvou měsíců zhubla o 10 kg :(

vraxan*

Pani, na Vašu výšku a váhu som sa pýtal kvôli tomu, aby som mohol určiť body mass index (BMI), pozrite si odkaz nižšie:

vypocet.cz/...

Ak si ešte uvedomíme, že bežné váhy sú nepresné a vážia tak kilo hore-dole, tak je celkom možné, že trpíte podváhou, čo sebou nesie vysoké zdravotné riziká. Napríklad pri BMI=18,18 budete mať už pri hmotnosti 42 kíl. To je alarmujúce.

Aj keď súhlasím s tým, že ste na naliehanie matky zašli za psychiatričkou, to nestačí. Malo by sa to začať u obvodného lekára, ktorí by Vám mal odporučiť celú škálu vyšetrení u rozličných odborníkov, pokiaľ pri pohľade na Vás tak neučinil, tak by ste asi mali zmeniť obvodného lekára, pretože tento by Vás asi nechal s kľudom aj zomrieť.

Chcelo by to vyšetrenia u endokrinológa, neurológa, gastroenterológa, psychiatra a brať liek, ktoré máte predpísané, dokiaľ Vám doktor nepovie, že ich brať už nemusíte!

A ešte by som sa chcel spýtať, aká bola Vaša hmotnosť (približne), keď ste začali mať nechutenstvo (v tých 17 rokoch) a koľko máte dnes rokov. Aby sa dalo zistiť, ako rapídne Vám ubívá váha.

ajule*
hodnocení

V 17-ti letech jsem vážila 58 kg za 2 měsíce po hospitalizaci už jen 48 kg :(. Je mi 27 let a momentálně vážím 44 kg.

Když mi bylo 19-20 let byla jsem těhotná a na konci těhotenství jsem vážila 56 kg.Shodou okolností jsem se vážila pár hodin před porodem.Po té jsem se zvážila 1 den po porodu a už jsem měla jen 48 kg.Malou mi odvezli do Brna na JIP oddělení (měřila 45 cm a vážila jen pouhých 1700g) a během měsíce jsem shodila na 42 kg.

ajule*
hodnocení

Jinak děkuji za odkaz,určitě si ho uložím kdyby něco :)

patronka*

Jaké problémy jste tehdy měla, když to vyžadovalo hospitalizaci? Operovali Vás? Co na Vaše problémy říkají odborní lékaři?

ajule*
hodnocení

Z ničeho nic jsem začala zvracet v noci a přítomná byla i krev.Hned jsem zašla k mé obvodní lékařce a ta mě po té hned poslala do nemocnice.Dělali mi vyšetření žaludku,nic nenašli.Byla jsem dokonce i na ginekologickém i nosním vyšetření.Po týdnu mě propustili bez nálezu.

hodnocení

0x

Podobně to mám s pitím. Málokdy mám pocit žízně a když už, tak dokážu vypít jedině čaj, kafe atd. Vím, že to není nápoj jako takový, protože je to močopudné, ale když si naliju vodu do skleničky, tak to prostě nedokážu vypít. Jednou za čas mne ale přepadne obrovská žízeň a já vypiju třeba i litr vody naráz. Ale jinak mi i dvoulitrovka vody stačí na týden. Nevím, co s tím. :(

vraxan*

Otec môjho švagra mal podobný problém ako Vy, málo pil. Neriešil to, odmietal zájsť za doktorom, kým nebolo neskoro. Zomrel v 50 na rakovinu. Vám prajem viac šťastia.

hodnocení

0x

Vyzkoušejte Pangamin. Jsou to vlastně pivní kvasnice se spoustou nerostů a vitamínů a hlavně se spoustou bé vitamínů. A je po něm chuť k jídlu. Je to čs patent. Je v mnoha verzích a jedna z nich jsou potahované tablety, něco na způsob lentilek. Tedy žádný problém s polykáním nebo pozdějším říháním.*tanec*Žádné chemické fujtably.

ajule*
hodnocení

Zrovna dnes mi o Pangaminu psal kamarád :) , taky mi psal že je to velice dobré na chut k jídlu.

erikacerna
hodnocení

0x

zkuste užívat pravidelně B komplex nebo si nechte naordinovat B12.Já mám po béčku strašnou chuť k jídlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]