Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ve výpletu se uvolnil drát, bicykl

Od: huppi®

Dobrý den,

ve výpletu zadního kola se uvolnil jeden drát a kolo nejezdí symetricky. Můžu na tom jezdit, nebo je potřeba dát hned

do servisu.

Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Drát se ve výpletu jen tak neuvolní. Krom toho je tam těch drátů asi 32 nebo 36 nebo nevím kolik. Takže jeden volný drát to zadní kolo vydrží, ale bude házet do boku.

Drát, co já mám zkušenost, tak buď praskne a nebo praskne ráfek u matice a to uvolní napětí drátu.

Prasklý drát je nejlepší co nejdříve vyměnit a kolo znovu vycentrovat. U praského ráfku je nutná výměna ráfku, protože to opravit nejde.

A jak daleko máš servis, že se ptáš na poradně? Já jako cyklista si kolo umím opravit sám a tak pohledem posoudím rozsah poškození a podle toho jezdím nebo opravuji. Pokud je potřeba i centrování, tak to je na servis, protože to chce i zkušenosti a ty v centrování ani já nemám.

Není nic jednoduššího než špici vyměnit (podle staré musíte koupit novou se správnou délkou), koupit také centrovací klíč a kolo vycentrovat. Nejlépe to jde se starými ráfkovými brzdami, kde je krásně vidět, jak je kolo vybočeno. Zásadou je dotahovat tam, kde jsou dráty uvolněné.

Centrovací klíč je dobré vozit s sebou, protože lze rychle napravit poškození po nárazu nebo právě po prasknutí drátu výpletu.

Viz také tady.

hodnocení

0x
Skoč do servisu a nech špici vyměnit, kola obě vycentrovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]