Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit široké tenisky s pevnou podrážkou?

Od: martin8

Dobrý den, zdravím všechny rádce. K mým zájmům patří turistika a s tím souvisí výběr kvalitních a pohodlných bot. Výběr bot je velký, ale mám dva problémy - velmi široká chodidla a hallux rigidus 4. stupeň s kostnatým výrustkem u palců na noze. Při chůzi bez bot mě nic nebolí, ale jakékoliv boty mě tlačí. Nejčastěji z boční strany a v místě palců při ohybu. Musím dělat malé krůčky a jít pomalu, aby se bolest nestupňovala. Problém všech dostupných tenisek je v tom, že mají šněrování téměř v polovině boty a spodní část je pevně daná - pro mě úzká a nepomůže ani chůze bez stélek. Vyzkušel jsem boty typu "barefoot", jsou široké a pohodlné. Vrchní část vyrobená z elastického plátna eliminovala bolesti palců a nastala okamžitá úleva. Chůze byla příjemná a bez potíží. Barefoot boty mají ale jeden zásadní problém - tenkou podrážku. Po několika kilometrech nastávají podobné potíže, bolest u palců se stupňuje a musím hodně zpomalit rychlost chůze. Kontaktoval jsem výrobce i dodavatele-prodejce, ale buď se dělají široké boty s tenkou podrážkou nebo pevné trekové tenisky, ale pro mě jsou všechny úzké. Navštívil jsem také prodejny v Praze a Ostravě, které se přímo specializují na outdoorovou obuv. Vhodné boty neměly, všechny mě tlačily nebo byly velké. Potřeboval bych boty o velikosti 44-45, s vnější šířkou 12,5 cm. Altra nebo Topo mají šířku 11,5-12 cm a jsou pro mě úzké. U těchto bot jsem musel vytáhnout stélky, ale stejně tlačily a byly nepohodlné. Zkoušel jsem také chodit v botech o tři čísla větší, na noze sice neskákaly a šířka byla OK, ale přední špička se při chůzi více ohýbala. A opět nastaly stejné bolesti v místě palců. Máte podobné zkušenosti? Dají se někde zakoupit boty, které by splňovaly nadměrnou šířku a současně měly zpevněnou podrážku? Děkuji za rady a tipy.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

1x

V tom případě co popisujete bych si asi nechal udělat boty na míru.

martin8
Průběžně to zkouším, ale zatím jsem kontaktoval jen výrobce, kteří dělají kožené boty např. na společenské akce nebo tenisky, ale podrážku mají tenkou.
2024

Zkuste se optat třeba zde:

makaraobuv.sk/...

martin8
hodnocení

Děkuji za zaslaný odkaz. Pana jsem kontaktoval, ale ukončuje svou činnost a tenisky se širší špičkou nedělá.

2024
Aha, tak to je škoda.
Dělal kvalitní boty poměrně dlouhou dobu.
Ale ruční práci asi už moc lidí nechce platit.

liska5
hodnocení

0x

Ptala bych se na obuv šíře G. Koukla bych se do pracovní obuvi. Taky bych se vydala do obchodu se zdravotními pomůckami. Tam vídám regály s obuví pro problematické nohy. Tam by i mohli poradit. Třeba i něco do těch bot, co srovná palec. Existuje i ruční výroba obuvi na míru. .

martin8
Obuv šíře G je pro mě úzká, potřebuji s označením K. V prodejnách pracovní obuvi také nic podobného nemají. Obuvníci dělají kvalitní kožené boty, ale ne tenisky na turistiku.

Šířka G je běžná. Širší je H a K.

Jak nejlépe zjistím šířku mého chodidla?

https://www.peter-wagner.cz/sirka-obuvi

Na tomtéž webu si mlůžete nastavit výběr z extra široké pánské obuvi

https://www.peter-wagner.cz/panska-obuv?properties=a977342baedc663d85f86971778df22d&p=1

Rieker má velice pohodlnou obuv - vždycky mi připadal jejich styl širší než u jiných bot - a a tenisky se dají vybrat i ve velikosti H.

martin8
Obuv Rieker a Wagner je pohodlná, ale sdělili mi, že nevyrábí a nedodávají obuv s pevnou podrážkou do hor. Pevnou podrážku splňují například Altry.

Ještě bych si dovolil připomenout, že poměrně pevnou, silnou a vysokou podrážku mají tenisky a volnočasová obuv moravské značky Prestige.

https://www.boty-prestige.eu

kolik
hodnocení

0x

Tenisky najdete zde temu.com/...

kolik

Klepněte potom na Informace od prodejce nebo o obchodníkovi a tam je email na prodejce. Tam zašlete dotaz ohledně šířky boty nejlépe v angličtině. Je tam na výběr velké množství bot a u každého prodejce to udělat znovu.

re4zon
Radit boty z temu, to je k nezaplaceni. A k tomu nekomu, kdo evidentne potrebuje kvuli zdravotnim problemum specialni.
martin8
Tyto boty jsem si na Temu objednal a vyzkoušel. Jejich podrážka není zpevněná jsou to boty spíše do města nebo na kratší procházky. Horní část je super, boty netlačí. Zkusím je dát obuvníkovi, jestli půjde přilepit hrubší podrážku.
martin8
S prodejcem se budu kontaktovat, třeba něco vymyslí. Vrchní část je dobrá a nikde netlačí.

re4zon
hodnocení

0x
Podivej se na xeroshoes.eu, pripadne napis na support@xeroshoes.eu. Lepsi boty jsem v zivote nemel, na podpore by meli zvladnout i cestinu. A kdyz to to nebude sedet, muzes to zdarma vratit nebo i opakovane menit.
martin8
Díky, kouknu.

hodnocení

0x

Tenisky na turistiku? To není dobrý nápad.

martin8
Nechodím Alpy ani Tatry a pohorky mi dělají potíže na šířku chodidla. Často jsou kožené a tlačí na kostěný výrustek u palců. Jinak by to bylo fajn a nosil bych pohorky místo tenisek.

hodnocení

0x

Barefoot myslíš i ty na hiking - ala trekové boty? Podrážka není úplně tenká. Jinak, jak už zaznělo Xeroshoes - Scrambler Trail, Ridgeway, ...

martin8
Díky, mrknu na to.

hodnocení

0x

Mám podobný problém a dlouho jsem hledala vhodné boty, Nedávno jsem narazila na boty určené pro diabetiky, jsou měkké pohodlné a v různých šířkách. Je to značka Diawin, mají i tenisky a za rozumnou cenu. Jen už přesně nevím ten obchod, ale myslím že je mají tak různě. Obkreslíte si chodidlo na papír a podle délky a šířky pak určíte správnou velikost. Jsou pro mě krásně pohodlné a nikde netlačí.

martin8
Díky, kouknu na to. Tenisky by měly mít v přední části hrubou a zpevněnou podrážku, která se moc neohýbá. Podobnou obuvi značky Altra.
martin8
hodnocení

Od firmy Diawin jsem obdržel následující odpověď:

"Rádi bychom Vás informovali, že naše obuv není primárně určena pro náročnou turistiku ani dlouhé vytrvalostní trasy, jaké popisujete. Naše modely jsou spíše vycházkového charakteru, vhodné na běžné nošení a kratší procházky."

Ale i tak Vám děkuji za snahu mi pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]