Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit široké tenisky s pevnou podrážkou?

Od: martin8

Dobrý den, zdravím všechny rádce. K mým zájmům patří turistika a s tím souvisí výběr kvalitních a pohodlných bot. Výběr bot je velký, ale mám dva problémy - velmi široká chodidla a hallux rigidus 4. stupeň s kostnatým výrustkem u palců na noze. Při chůzi bez bot mě nic nebolí, ale jakékoliv boty mě tlačí. Nejčastěji z boční strany a v místě palců při ohybu. Musím dělat malé krůčky a jít pomalu, aby se bolest nestupňovala. Problém všech dostupných tenisek je v tom, že mají šněrování téměř v polovině boty a spodní část je pevně daná - pro mě úzká a nepomůže ani chůze bez stélek. Vyzkušel jsem boty typu "barefoot", jsou široké a pohodlné. Vrchní část vyrobená z elastického plátna eliminovala bolesti palců a nastala okamžitá úleva. Chůze byla příjemná a bez potíží. Barefoot boty mají ale jeden zásadní problém - tenkou podrážku. Po několika kilometrech nastávají podobné potíže, bolest u palců se stupňuje a musím hodně zpomalit rychlost chůze. Kontaktoval jsem výrobce i dodavatele-prodejce, ale buď se dělají široké boty s tenkou podrážkou nebo pevné trekové tenisky, ale pro mě jsou všechny úzké. Navštívil jsem také prodejny v Praze a Ostravě, které se přímo specializují na outdoorovou obuv. Vhodné boty neměly, všechny mě tlačily nebo byly velké. Potřeboval bych boty o velikosti 44-45, s vnější šířkou 12,5 cm. Altra nebo Topo mají šířku 11,5-12 cm a jsou pro mě úzké. U těchto bot jsem musel vytáhnout stélky, ale stejně tlačily a byly nepohodlné. Zkoušel jsem také chodit v botech o tři čísla větší, na noze sice neskákaly a šířka byla OK, ale přední špička se při chůzi více ohýbala. A opět nastaly stejné bolesti v místě palců. Máte podobné zkušenosti? Dají se někde zakoupit boty, které by splňovaly nadměrnou šířku a současně měly zpevněnou podrážku? Děkuji za rady a tipy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]