Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pořešit správný posez na MTB?

Od: deprik®

Úvod: Už nejsem nejmladší a chci stále jezdit na kole. Jenomže léčím záda-bedra. Při práci dobrý, na kole špatné. Nechci jezdit po silnici na trekovém, krom toho občas se terénem projet musí. A pneu mají být řádně nahuštěné. Úpravy: Mám staré MTB 26". Prodloužil jsem si řidítka asi na 720 mm. Představec dlouhý-11 cm. Jenomže jsem asi moc natažený.Takže se ptám, jestli mi pomůže kombinace nového představce 75 mm a zkrácení řidítek na kompromis 660 mm. Pomůže asi ano, ale pohoda po jízdě už asi nebude. Nikdy. Děkuji. (baterku nechci)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

4x

skutečně si myslíte, že vám někdo napíše, že na základě uvedených parametrů vám to ne/pomůže? já bych si s dovolením tedy také tipnul: nepomůže :)

2024
hodnocení

2x
Jak píše kolega. Tohle Vám přes web opravdu nikdo nevyřeší.

hodnocení

0x

To je problem pre lekara, nie pre internet. Je mozne, z kazdeho bicykla vas bude boliet chrbat.

hodnocení

0x

A když léčíš záda/bedra, nosíš bederní pás? abys měl záda a hlavně bedra v teple?

Pro zhodnocení posedu na kole musíš zajet za nějakýma cyklistama do prodejny. Ti když tě uvidí, tak ti dokáží říct co je podle nich dobré nobo špatné.

Ale z lékařského hlediska ti poradí pouze nějaký odborný lékař - snad.

Já si neumím představit, že bych jezdil s řídítkama širšíma, než jsou moje ramena.

(Baterku nechci jsem taky do nedávna tvrdil. Ale při jízdě na kole máš mít radost z pohybu a ne přijet zničený a nepoužitelný. Baterka a motor jsou sice přítěž, ale do jakéhokoliv kopce si můžeš nechat pomoct. Můžeš a nemusíš. Někdy stačí si pomoct pouze část kopce. Někdy z kola slezu a radši je do kopce tlačím. Záleží pouze na mém rozhodnutí.)

k2

Zadny cyklista nebo cykloprodejna nedokaze zhodnotit posez na kole "v ramci bolestivosti". Cykloodbornik poradi "pouze" v oboru ovladatelnost kola/efektivita slapani (jizdy). Mnoho rekreacnich cyklistu jezdi posez absolutne mimo "ergonomii jizdy", nevadi jim to a zada je z toho neboli...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]