Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plášť Schwalbe, Maxxis nebo Author?

Od: boban®
Jaký byste brali?
Hlavně na silnici
Díky
123kolo.cz/...
plaste.heureka.cz/...
plaste.heureka.cz/...
Plášť Author Silk Road je navržen a vyroben pro Author japonským výrobcem plášťů PANARACER, desén vhodný pro tvrdý podklad s nízkým valivým odporem, rozšířený tvar bočních výstupků zaručuje stabilitu i při extrémním náklonu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

2x
Tak "hlavně na silnici" bych z těchto plášťů nevzal ani jeden.
Osobně bych dal bud Vittoria Terreno Zero, případně verzi Dry, když už by to muselo být.

fly
hodnocení

2x

Těžko říci Bobane. To je hlavně podle toho kde chceš jezdit a v jakém počasí. Já jezdím celkově univerzálně včetně počasí a někdy cesty - někdy terén takže mám jako je ten Silk Road. Ten druhý mi přijde jen na sucho a ten první je taky takový univerzal. Ona ta guma chce mít boční výstupky i na silnici. Pláštů je ale víc, takže je z čeho vybírat dle požadavků jedince.

mate59
hodnocení

2x

Používám Schwalbe LandCruisser,na asfaltové cyklotrasy,silnice,i sem tam polňačky.Lehce odvalujou,tiché,hustím na 4 atm.Mají 11000 km,bez defektu,spokojen.

Když jsem měl trekové kolo, tak Schwalbe Land Cruiser můžu jen doporučit *palec* ten byl co se týče poměry cena výkon užití asi nejlepší a vydržel hodně.

hodnocení

0x
Měl jsem kdysi Schwalbe Sammy slick, takže ty první by mohly být podobné. To jelo skoro jako silnička. Některé gumy do terénu jsou hodně lepivé a to se člověk nadře na asfaltu jak hovado, aby jel stejně rychle. Anebo když už, vzít rovnou gravel.

mll
hodnocení

0x

Na silnici asi silniční (což jsou všechny 3). Terénní dělá zbytečnej rámus, ale jinak bych to o moc víc nehrotil. Zase ty výstupky na boku jsou dobré nejen při náklonu, ale i pokud zabloudíte občas do terénu (čímž myslím něco jako místy měkká uježděná hlína, ale to snad už dneska neni ani na cyklostezkách).

Klidně bych vzal ten první, nejlevnější. Ale já mám jiné priority.

Nikdy jsem to nehrotil a vzal jsem to, co zrovna měli, hlavně aby to moc nestálo, barum, schwable, mitas, kenda, michelin (ten Michelin si pamatuju, že jsem bral plášť a dvě duše a nebyl nijak drahý a přitom byl opravdu made in france). Pokud jsem si mohl vybírat, tak na co největší tlak, 5 nebo 6 atmosfér (měl jsem něky i na 7), právě aby to nekladlo takový valivý odpor (pak je ale potřeba vyhybat se kočičím hlavám; v terénu (blátě) potom slušně klouže, to je skoro jak na ledě, ale na silnici nebo štěrkovou cestu skvělé).

Zrovna pláště a duše byly tím, co se shánělo docela dobře, vždy se něco v mém rozměru našlo.

Ať jsem koupil nejlevnější za 100 korun nebo nějaký dražší za pětikilo, a cokoliv mezi tím, vždy jsem dospěl k životnosti 2 roky (představovalo to asi 2000 kilometrů, což myslím neni zase tolik). Prostě je to spotřební materiál. Poté, co jsem původní pláště ještě pojednané azbukou sjel skrz naskrz (což dalo tak 10 let tohoto způsobu ježzdění (cca 1000 km/rok) plus neznámo kolik let občasného) u žádného jsem takovou životnost nezaznamenal. Možná kdybych koupil nějaké ty hyper super co jsou desetkrát dražší, tak by vydržely dýl, ale to jsem opravdu nechtěl vrážet do toho tolik.

Ještě dobrá vychytávka na zadní kolo byla duše s volnými konci. (Něco takového duse.heureka.cz/... ) Výměna pak zabere pár minut, protože se nemusí nic rozebírat. To jsem teda ten asi čtyřnásobek ceny za to dal a vyplatilo se (starou jsem přefiknul, tuhle jsem tam vložil místo ní, celá oprava byla do 10 minut).

Teď tolik nejezdim, co máme použitelnou MHD, tak jsem už dávno plášť neměnil a nemám přehled, jaké jsou značky a ceny.

runner2
Dražší pláště se nekupují kuli delší životnosti. Pro sportovni/závodní jízdu má význam váha pláště, protože menší rotující hmota, lepší akcelerace. Dobré kolo dělají dobrá kola.

hodnocení

0x
je to jen sentimentová odpověď, vychází z toho, jaký typ plášť u se mi vybaví pod těmi výrobci
maxxis=terén
schwalbe=hladká silnič(k)a
author=netušim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]