Zkušení sportovci, poradíte jak chránit prsty u nohou? Loni mi po 30km na běžkách 2 nehty slezly. Minulý víkend jsem byla 10km v sobotu a 10km v neděli. Ponožky sportovní, boty značky Fisher. Styl klasika, rychlost velmi pomalá a zas jsem bez nehtu. Tedy ještě drží, ale byl pod ním puchýř, při střihání nehtu vytekla ktev a nehtíček je volný, tedy mi udělá pá pá. Je to pro mě dost limitující a otravné, nechci mít každou chvíli prst na noze bez nehtu. Jako já to opravím gellakem, takže nebude nic poznat a i v létě budu moct nosit sandály, ale raději bych takovým zraněním předešla.
Na běžkách mám naježděno celkem dost a občas i dost dlouhé trasy. S nehty jsem problém nikdy neměl, samozřejmě musí být ostříhané nakrátko. O chrániči jsem nic neslyšel, zkusil bych jiné boty, možná vám budou vyhovovat o trochu větší. Ale je taky možné, že to nohy prostě nedávají.
Boty mám Fischer XJ Sprint, měkká bota, nikde netlačí, malá není, spíš by mohla pevněji sedět na noze. Mám fajnové nožičky, ne ve všem mohu chodit. Několik hodin soustavného ohýbání prstů nehty nedají. Pedikúra také v pořádku, nehty krátké. Loni jsem si takhke načala nehty při 20km procházce a běžky dokončily dílo zkázy. Letos dva víkendy za sebou na běžkách a jsem zas bez nehtu. Za měsíc musím být fit. Leda si zkusím půjčit jiné boty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.