Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Sportuju od mala (hokej, kolo, lyže atd.), ale bojové sporty mě nikdy moc nelákaly. Nicméně, jsem si uvědomil, že v případě potyčky, přepadení apod. by bylo dobré vědět jak se zachovat. Vyhledávat to určitě nechci, ale někdy si nevyberete...
Jak jsem psal, mám nějakou sportovní kondici i větší postavu (186 cm, 88 kg), takže jsem se nikdy až tak nebál, třeba jít večer po ulici, ale postava a kondice není určitě zdaleka vše...
Rád bych se naučil alespoň základní výcvik, tak aby mě jen tak někdo nepřepral, neokradl apod.
Bydlím v Olomouci. Díval jsem se, že je tu dostupný kurz moderní sebeobrany a krav magy.
Je něco, co byste mi doporučili?Popř. čemu se spíš vyhnout?
Díky moc
Zdravím, sebeobrana musí být tzv. na míru, musíte se umět "najít"a dané použít v krizi. Proto je lépe umět "méně", ale za to 100 %. Doporučím kouknout sem:
Jo, málem bych zapomněl. V ruku v ruce se sebeobranou jde i první pomoc, možná je to ještě důležitejší. V té zmíněné firmě dostanete obojí.
Osobně mám ráda tyto rozbory, jak se zachovat, kde se stala chyba, případně co bylo dobře.
Jsou to všechno reálná videa a průvodce dobře vysvětluje i s opakovanými a zpomalenými záběry.
Vím, že to není přímo odpověď na Váš dotaz, ale třeba se nějaká rada ve videích objeví, kdy právě zkušený zasahující ochránce použil právě to, co se v kurzech, nebo sportu naučil.
Dobrý plán a dobrá otázka. Tak máš mnoho stylů záleží na tobě co si vybereš, ale spíš na tom jaké jsou u vás možnosti. Určitě se někam přihlaš, ale zase ne na něco čeho necháš. Každý styl má nějaké výhody. Já mám třeba rád Aikido. Proč do někoho strkat, když to udělá on ty mu jen pomůžeš padnout. Podívej se na Seagala, ale i další borce.
: Seagal neni borec ale
Dle typického slovníku elit předpokládám, že vám vadí, že se odstěhoval do Ruska.
fly: Ve svých filmových rolích ale postupně přidával k aikidu i jíné věci.
k dotazu: poradte.sk/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.