Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit sebeobraně?

Od: jenjdukolem odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

Sportuju od mala (hokej, kolo, lyže atd.), ale bojové sporty mě nikdy moc nelákaly. Nicméně, jsem si uvědomil, že v případě potyčky, přepadení apod. by bylo dobré vědět jak se zachovat. Vyhledávat to určitě nechci, ale někdy si nevyberete...

Jak jsem psal, mám nějakou sportovní kondici i větší postavu (186 cm, 88 kg), takže jsem se nikdy až tak nebál, třeba jít večer po ulici, ale postava a kondice není určitě zdaleka vše...

Rád bych se naučil alespoň základní výcvik, tak aby mě jen tak někdo nepřepral, neokradl apod.

Bydlím v Olomouci. Díval jsem se, že je tu dostupný kurz moderní sebeobrany a krav magy.

Je něco, co byste mi doporučili?Popř. čemu se spíš vyhnout?

Díky moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, sebeobrana musí být tzv. na míru, musíte se umět "najít"a dané použít v krizi. Proto je lépe umět "méně", ale za to 100 %. Doporučím kouknout sem:

sorudo.cz/...

doplněno 01.12.25 13:50:

Jo, málem bych zapomněl. V ruku v ruce se sebeobranou jde i první pomoc, možná je to ještě důležitejší. V té zmíněné firmě dostanete obojí.

hodnocení

0x

Osobně mám ráda tyto rozbory, jak se zachovat, kde se stala chyba, případně co bylo dobře.

Jsou to všechno reálná videa a průvodce dobře vysvětluje i s opakovanými a zpomalenými záběry.

Vím, že to není přímo odpověď na Váš dotaz, ale třeba se nějaká rada ve videích objeví, kdy právě zkušený zasahující ochránce použil právě to, co se v kurzech, nebo sportu naučil.

stream.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]