Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký fotobatoh na výlety?

Od: tj odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
tato otázka bude spíše asi pro fotografy, kteří chodí na různé delší výlety a berou si s sebou svůj nemalý fotoaparát.
Mám zrcadlovku s větším objektivem, takže na bezpečné uložení potřebuji tašku na fotoaparát. Objektiv neměním, beru si jen ten jeden + mám na něj ještě sluneční clonu (kšiltovku :) ). Nějaké rozebírání a skládání není přípustné, protože na výletě se často stává, že jdu kolem něčeho zajímavého, co chci nafotit v pěkné kvalitě a potřebuji mít fotoaparát připravený a ne ho teprve skládat.
.
Aktuálně řeším věc dost nešikovně a to tak, že mám klasický batoh (ala školní batoh) v něm mam danou v té hlavní největší kapse tu cestovní tašku na fotoaparát, má výstelky a fotoaparát mi nelítá v batohu. Ta je stále otevřená, když potřebuji fotit, sundám batoh, rozepnu jeden zip a vyndám fotoaparát. Problém je, že se vyndavá blbě, špatně se k tomu může a druhý problém je, že se mi do batohu nevejde už skoro nic jiného. Malá svačina, kapesníky, nějaké základní věci a pití už musím mít v síťce z boku, to už se tam nevejde vůbec.
.
Máte typ na nějaký fotobatoh na cesty, aby fotoaparát byl přístupnější a ne takhle utopený a zároveň aby bylo kam si dát ostatní věci? Co jsem se díval na fotobatohy, jedná se spíše o batohy výhradně pro fotoaparáty, kde se počítá s kompletní profi výbavou s několika objektivy. Věci, svačina a pití na nějakou delší cestu se tam nevejde.
.
Dělá se něco takového?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pro výlety, kdy zrcadlovku nechci úplně nechránenou, ale ani úplně schovanou, používám takovýto měkký neoprenový obal. nemá vlastní popruh (jen by zavazel). Stáhne se z foťáku velmi rychle a foťák je stále na krku. Ale svačina se do něj nevleze..*smich*

Neoprene Waterpro/...

Jaký fotobatoh na výlety?
tj
hodnocení

To ne no *smich*. To by asi nic moc navíc nepřineslo, něco podobného ve větším provedení už mám právě v tom batohu, protože se mi nechce tahat dvě tašky. Nejde jen o focení, ale chci také něco mít z toho výletu :) a ne jít celý obvěšený taškami.

halamus
hodnocení

0x

Já sice svého času nosil jen ultrazoom. Řešením, aspoň pro mne je turistický/trekový batoh s oddělenými prostory. Školní batohy mají oddělených prostor málo a malé, nanejnýš tak tři na knihy, sešity a psací potřeby a se svačinou je problém (lehce přeháním).

Tip na typ batohu nemám, zkuste fórum na fotoguru.cz/...

hodnocení

0x

Mně se osvědčilo pistolové pouzdro s popruhem přes rameno. Také používám jen jeden objektiv 18-85. Nechávám na něm polarizační filtr a sluneční clonu, která se dá podle potřeby nasadit obráceně. V kapsičce mám šedou tabulku, UV filtr a přechodový filtr. Držák nenosím, Filtr se dá přidržet rukou. V batohu pak mám miniaturní stativ, náhradní baterii a malou karabinku, která se hodí na přicvaknutí pouzdra k batohu při prolézání něčeho po čtyřech.

tj
hodnocení

Ano, mám to podobně. Objektiv mám 18-140, polarizační filtr a sl. clonu nasazenou obráceně, jinak bych ho nedal ani do té tašky na foťák v batohu :). Děkuji, i ostatním rádcům, kteří doposud napsali, ale obávám se, že navýšením počtu tašek mi záležitost spíše zhorší, než zlepší. Když jsem v místech, kde se fotí více (každou chvíli), prostě mám fotoaparát na krku, jen dávám krytku na objektiv (ano je tam filtr, ale díky krytce se mi na něj nedostanou nečistoty a v případě nějakého nešikovného pohybu a třeba ťuknutí o větev, či o skalku je, alespoň za mě, lepší ta krytka + filtr, než samotný filtr - ještě se nikdy nestalo, ale náhoda je bl*ec :) ).
.
Ideální by byl batoh, který má nějakou dobře a rychle přístupnou kapsu na fotoaparát s objektivem a zbytek batohu na svačinu, pití a věci.
.
Jo a stativ mám pod tou taškou na fotoaparát v batohu, skládací, nosím s sebou občas také.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]