Dobrý den, tato otázka bude spíše asi pro fotografy, kteří chodí na různé delší výlety a berou si s sebou svůj nemalý fotoaparát. Mám zrcadlovku s větším objektivem, takže na bezpečné uložení potřebuji tašku na fotoaparát. Objektiv neměním, beru si jen ten jeden + mám na něj ještě sluneční clonu (kšiltovku ). Nějaké rozebírání a skládání není přípustné, protože na výletě se často stává, že jdu kolem něčeho zajímavého, co chci nafotit v pěkné kvalitě a potřebuji mít fotoaparát připravený a ne ho teprve skládat. . Aktuálně řeším věc dost nešikovně a to tak, že mám klasický batoh (ala školní batoh) v něm mam danou v té hlavní největší kapse tu cestovní tašku na fotoaparát, má výstelky a fotoaparát mi nelítá v batohu. Ta je stále otevřená, když potřebuji fotit, sundám batoh, rozepnu jeden zip a vyndám fotoaparát. Problém je, že se vyndavá blbě, špatně se k tomu může a druhý problém je, že se mi do batohu nevejde už skoro nic jiného. Malá svačina, kapesníky, nějaké základní věci a pití už musím mít v síťce z boku, to už se tam nevejde vůbec. . Máte typ na nějaký fotobatoh na cesty, aby fotoaparát byl přístupnější a ne takhle utopený a zároveň aby bylo kam si dát ostatní věci? Co jsem se díval na fotobatohy, jedná se spíše o batohy výhradně pro fotoaparáty, kde se počítá s kompletní profi výbavou s několika objektivy. Věci, svačina a pití na nějakou delší cestu se tam nevejde. . Dělá se něco takového?
Pro výlety, kdy zrcadlovku nechci úplně nechránenou, ale ani úplně schovanou, používám takovýto měkký neoprenový obal. nemá vlastní popruh (jen by zavazel). Stáhne se z foťáku velmi rychle a foťák je stále na krku. Ale svačina se do něj nevleze..
To ne no . To by asi nic moc navíc nepřineslo, něco podobného ve větším provedení už mám právě v tom batohu, protože se mi nechce tahat dvě tašky. Nejde jen o focení, ale chci také něco mít z toho výletu a ne jít celý obvěšený taškami.
Já sice svého času nosil jen ultrazoom. Řešením, aspoň pro mne je turistický/trekový batoh s oddělenými prostory. Školní batohy mají oddělených prostor málo a malé, nanejnýš tak tři na knihy, sešity a psací potřeby a se svačinou je problém (lehce přeháním).
Mně se osvědčilo pistolové pouzdro s popruhem přes rameno. Také používám jen jeden objektiv 18-85. Nechávám na něm polarizační filtr a sluneční clonu, která se dá podle potřeby nasadit obráceně. V kapsičce mám šedou tabulku, UV filtr a přechodový filtr. Držák nenosím, Filtr se dá přidržet rukou. V batohu pak mám miniaturní stativ, náhradní baterii a malou karabinku, která se hodí na přicvaknutí pouzdra k batohu při prolézání něčeho po čtyřech.
tj
Ano, mám to podobně. Objektiv mám 18-140, polarizační filtr a sl. clonu nasazenou obráceně, jinak bych ho nedal ani do té tašky na foťák v batohu . Děkuji, i ostatním rádcům, kteří doposud napsali, ale obávám se, že navýšením počtu tašek mi záležitost spíše zhorší, než zlepší. Když jsem v místech, kde se fotí více (každou chvíli), prostě mám fotoaparát na krku, jen dávám krytku na objektiv (ano je tam filtr, ale díky krytce se mi na něj nedostanou nečistoty a v případě nějakého nešikovného pohybu a třeba ťuknutí o větev, či o skalku je, alespoň za mě, lepší ta krytka + filtr, než samotný filtr - ještě se nikdy nestalo, ale náhoda je bl*ec ). . Ideální by byl batoh, který má nějakou dobře a rychle přístupnou kapsu na fotoaparát s objektivem a zbytek batohu na svačinu, pití a věci. . Jo a stativ mám pod tou taškou na fotoaparát v batohu, skládací, nosím s sebou občas také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.