Nejste přihlášen/a.
Tepová frekvence je plus/mínus stejná jak se udržet třeba na tom tempu 160-165 max? Vždy prostě nějak nevědomky uteču z rytmu a běžím rychleji a tělo mě jako neposlouchá a musím se pak hodně soustředit na zpomalení,tempo nemám lineární ale zase nevím co je efektivnější jestli dělat větší kroky a nebo běhat jako přes lítka po "špičkách" posílám screen z dneška kdy jsem zaběhl 8 km v pohodě bez větších zadýchání ale tak nějak neefektivně běhám v členitém terénu a ciklotrasách
Děkuji za rady
Zkuste si zjistit tempo té vaší hudby, jestli se s ní třeba nevědomky nesnažíte sesynchronizovat.
Ono stačí, aby to tempo (nebo nějaký násobek/podíl) bylo o trochu vyšší, než váš krok a bude vás to podvědomě pudit trochu přidat.
Pokud máte víc různě rychlých skladeb (já mám oblíbených na desítky hodin minimálně), tak by se s tím dalo pracovat a seřadit je tak, aby vás to ke konci naopak trochu brzdilo.
0x
"vždy když si jdu zaběhat tak začínám na tempu cca.155-158"
a to je chyba, na vas behate moc rychle. Pokud behate tempem 6min na km a u toho mate tep tesne pod 160 tak mate dost prostoru ke zlepseni sve fyzicky. Ja pri svych letech 50+ jsem schopen pri stejnych tepech bezet tempem 3:40/km na vzdalenosti 10km.
Potrebujete zlepsit fyzicku, behejte pomaleji, na pohodu ale casto tj 3-4x tydne. Rychlost by mela byt takova aby jste si mohl povidat s kolegou. Beh nema jen jednu rychlost, volny beh je odpocinek, pohoda. Tempove behy, useky aj. tam to boli. A i zavodni bezec tyto treninky strida. A mimochodem i kdyz mam v planu jit ten den rychly trenink, nikdy nezacinam s tepy na 150 jak pisete, rozkus TF 120-140.
Jinak kadenci a delku kroku nereste. Kdyz uz tak si zkuste najit co obnasi bezecka abeceda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.