Dobrý den,mám dotaz,vždy když si jdu zaběhat tak začínám na tempu cca.155-158 ale postupně se potom zvedá a třeba už na pátém kilometru běžím třeba 165-168 a pak i třeba 170 Tepová frekvence je plus/mínus stejná jak se udržet třeba na tom tempu 160-165 max? Vždy prostě nějak nevědomky uteču z rytmu a běžím rychleji a tělo mě jako neposlouchá a musím se pak hodně soustředit na zpomalení,tempo nemám lineární ale zase nevím co je efektivnější jestli dělat větší kroky a nebo běhat jako přes lítka po "špičkách" posílám screen z dneška kdy jsem zaběhl 8 km v pohodě bez větších zadýchání ale tak nějak neefektivně běhám v členitém terénu a ciklotrasách Děkuji za rady
Kdysi jsem běhával denně dlouhé roky 10 km.Pro toto kondiční běhání jsem používal vzorec 220 - věk x 75% a to byla moje optimální tepová frekvence.Tep v klidu býval 45-52.
tre
Ale to není tepová frekvence ale kadence kroku tep mám 150-160/min
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.