Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotáhnout řidítka - skládačka Decathlon

Od: tokio odpovědí: 5 změna:
Jak prosím dotahnu řidítka? Jsou tam takové dvě široké matice hned na sobě pod tím skládacím mechanismem řidítek. Hádám, že jedna matice je pojistná? Takže jednou půjdu do leva, druhou do prava?
Skákal jsem z obrubníků a trochu jsem rozjel řidítka, že kolo bylo rovně ale řidítka šli mírně do strany. Silou jsem to srovnal ale teď bych to rád dotáhl. Děkuji

Dotáhnout řidítka - skládačka Decathlon

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ty dvě matice pod skládacím mechanismem slouží pro stažení kuličkových ložisek. Takže pokud se ti řídítky nepohybují vůči rámu nahoru a dolů, tak do těch dvou matic nevrtej.

Kde se to mohlo pohnout musíš zjistit sám a tam to pak povolíš, srovnáš řídítka a dotáhneš. Ale jak píše další rádce, bude to někde u spoje se sklápěním řídítek.

asd1
hodnocení

1x

V těch místech je představec (= natočení řídítek) a ložisko na kterým se šteluje vůle. Ložisko musí jít lehnouce ale nesmí mít vakl. Přetažený (horší verze) nebo nedotažený = do oběžný dráhy se obtisknou kuličky a pak je natáčení skoro s aretací jak kuličky zapadaj do důlků *ua*

Tak pozor ať to nerozštěluješ.. btw z výroby ložiska bývaj přetažený a ty důlky v oběžný dráze jsou už z výroby *zed*

Podle fotky představec a ložisko odděleně, takže povolíš ten inbus, klepneš na něj abys odrazil klín, seřídíš řídítka (můžeš lehce přitáhnout aby to nešlo úplně volně a nakonec utáhneš

hodnocení

0x
Na manželčině skládačce sklopim řidítka a pod nima je inbusak.
Dotáhnout řidítka - skládačka Decathlon #2
tokio
hodnocení

Super děkuji... Bylo mi blbé se zeptat a ještě, že jsem to udělal... Tam by mě to nenapadlo hledat.
Nemáte zač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]