Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakvyndat sedlovku z rámu

Od: macek71® odpovědí: 13 změna:
Dobrý večer, neví někdojak vytáhnout ( asi ) hlinikovou sedlovku z karbonového rámu. Je tam několik let, tak to bude “ zarostlé”. Stříkám tam 2 dny wd, ale nic. Nemá na to někdo nějaký ígl. Mám strach více zabrat, ať něco neudělám s rámem . Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

0rion
hodnocení

3x

Pokud není trubka sedla zastrčena v rámu nadoraz, což je nepravděpodobné, tak by měla povolit poklepáním dovnitř, uvolní se a půjde pak vykroutit nahoru. Každopádně s karbonem opatrně.

hodnocení

Zkoušel jsem přes dřevo, ale bohužel nic. Mám strach, že ten karbon praskne
0rion

Znáte tuhle hlášku: pokud něco nejde silou, půjde to ještě větší silou. Při působení síly tímto směrem by nemělo nic praskat, to spíš při nějakém pokusu o kývání sedlem, ale karbon je trochu nevyzpytatelný, tak vás nechci k ničemu nabádat. Ještě bych zkusil sedlovou trubku rámu obalit hadrem a nalít na něj horkou vodu.

hodnocení

To jsem viděl ted na yt. Jeden to polival horkou vodou a druhy to schladil hasičakem. Neznám vlastnosti karbonu
Souhlas s orionen, při poklepání by to prasknout nemělo, pokud to lze podložit ve vhodném místě, aby se něco nepáčilo/nelámalo.
hodnocení

No zítra zkusím

petrm
hodnocení

0x

Nejde ani otočt do stran?

22.07.25 21:08
hodnocení

Ne

hodnocení

0x

Zdravím.

Jak je sedlovka zajištěná? Klasicky maticí s páčkou?

Nebo je tam další / jiná pojistka?

Jinak jak je již napsáno silou... namazat trubku poklepat a zkusit pootočit třeba kvalitními sika kleštěmi.

hodnocení

Je tam objímka na imbus. Tu jsem povolil
Je tam ta trubka zarostla

hodnocení

VYŘEŠENO! Po cca týdnu, kdy jsem mezi sedlovku a rám
dával olej a WD. Jsem sundal sedlo a upnul sedlovku do svěráku. Pomalu jsem otáčel rámen, až to povolilo. Tak kdyby to někdo řešil, tak ať ví

Jste šikulka.

Jak psal pan Orion

"Znáte tuhle hlášku: pokud něco nejde silou, půjde to ještě větší silou"

hodnocení

Pro mě ten materiál je taková neznámá. Pokud by to prasklo, tak mám vyděláno. Tak snad to někomu pomůže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]