Dobrý den, mám dotaz,kdysi jsem chodil běhat,potom jsem měl pět let pauzu kvůli času,no a nyní jsem zase začal od nuly, výdrž už se zlepšuje,ale teď mě trápí protahování po běhu Když si chci protáhnout nohy stylem vykopnout nohu na vyvýšené místo a ruku natáhnout na špičku chodidla tak na pravé noze je to celkem v pohodě ale levá noha je jako zkrácená, musím se hodně snažit dosáhnout na špičku je cítit že svaly nejsou tak pružné, zlepší se to když budu pravidelně protahovat? Děkuji za zkušenosti
Nepíšete o protahování a zahřátí před během, tělo není jen o svalech ale i zkráceně šlachy a polovina těla je často taková jakási "levá" a to nejsem dr.jen vlastní pozorování Dostatek tekutin a protahovat nejen po běhu. Zkuste vyhodit nožku kde to jen půjde,dávat pozornost chvíli víc té zkrácené
"stylem vykopnout nohu na vyvýšené místo" To co popisujete je dynamický cvik podobně jako běžecká abeceda. Protahovací cviky jsou statické a protahování má svá pravidla. Ale jinak ano, pokud budete pravidelně a vhodně protahovat, předejdete zraněním a při běhu budete mít větší rozsah pohybu. Když jsem ještě běhal na ovále tak vlastnimu treninku předcházelo rozběhání, protažení, abeceda a rychlé rovinky. To byla hodina přípravy než se začaly běhat úseky. A po úsecích vyběhání a opět protažení.
To vykopávání není protahování a hrozí nebezpečí natržení svalu. Držte se toho, co píše runner2 ve druhém řádku, protahování je statické. Runner2 to píše dobře...běžecká abeceda atd. Více najdete na www.behej.com, www.bezvabeh.cz, www.mkseitl.cz a dalších běžeckých stránkách. I tréninkové plány na jednotlivé vzdálenosti, podle očekávaného výkonu apod. Tak ať se daří!
To vykopnutí chápu jako že prostě je noha ještě dřevěná musí tedy švihem hodit na vyšší místo a tam se pomalu protahovat, Ne,že ji zvedne s klidem jak Vandamm a teprve pomalu položí kam je libo...tak časem bude všechno
beh
Děkuji za odpověďi ano to vykopnutí nemyslím švihem ale že dám nohu před sebe na vyvýšené místo a natahuji se k ní
Sice neběhám, jezdím na kole, ale protahování není přes švih, ale statické a ne přes bolest a svaly by měly být ještě zahřáté. Lze i ve dnech volna a s citem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.