Dobry den prosim mam dotaz pri větši sile šlapání mi jako by poskakuje řetěz na prazdno otočí se i ozubené kolo kazeta ale nezabere proskoceni je v rozsahu par cm ale je to nepříjemné když vam tim skubnutim sjede noha z pedálu nevím zda to je spatna kazeta cvrcek při volnoběhu necvaka a když tak jen velmi slabě nemůže být neco se cvrckem v kazet dělají to hlavně tezsi prevody a postupem casu se to zhorsuje nekdy chvilku převod drží ale jakmile zaberu s krupnutim se mi protočí řetěz myslel sem že je to řetězem koupil nový ale problem přetrvává když přehodím na těžký převod tak se každým stupnem problem zintenzivní poslední mala kolečka už nelze použít vubec přeskakuje i pri lehkem zaberu bez většího tlaku pri přehození na lehký prevod problem s kazdym kolečkem ustava resim to nouzově tak ze používám v predu velky kotouč a zadni na lehky převod aby sem mohl vubec jet jinak nez na lehký převod doplněno 16.05.25 17:55: Předem děkuji za případnou radu kolo je Btwin rockrider520 původní díly najeto zhruba 1800 mnou jsem druhý majitel původní odjezdil jednu sezónu
Na 95% máš v háji volnoběžku, tzv. cvrček Tenhle problém se projeví hlavně na těžších převodech, kdy je třeba šlapat větší silou doplněno 16.05.25 18:43: Tady jsou odkazy na videa, ale asi bude potřeba speciální nářadí jako bič na kazetu a další
Jak je to staré kolo? Vyplatí se? Často spolu s kazetou se musí měnit řetěz, někdy i přesmykač u pedálů atd...já koupil pěkný kolo z inzerátu za 5 tisíc. Původní kolem 25 tisíc. Krásný stav
Když nezabiram moc ale jen lehce tlacim na pedal tzn pouze na rovnem useku jde to... V uvozovkách ale když zaberu vic poskoči cela kazeta s krupnutim jako bych serval zuby původně sem myslel ze preskakuje retez ze sou ohlodane zuby vytahaný řetěz a napinak neudrží řetěz na zubech a nebo jako by ji ten cvrcek neudržel právě to jediný me napadlo plus jsem pozde měnil řetěz a ozubení dostalo dost zabrat
Lze to nejak alespoň dočasně napravit vyčistit nebo tak něco nebo už rovnou zahodit nemam zkušenosti se zadni kazetou nikdy sem ji nesundaval mel jsem na to servis tzn ani netuším jak ten mechanizmus vypadá uvnitř
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.