Nejste přihlášen/a.
Myslel jsem že věštci maj křišťálovou kouli, a koukám oni umí věštit i z bláta
Přesmyk - ty šroubky jsou horní a spodní doraz, tim se nastavujou limity. Chod se nastavuje lankem, nahrubo posunutím pod šroubem a jemně šroubem obvykle na páčce.
Brzdy - spíš nastuduj videa servisu hydrauliky. Pokud neni štelování bodu záběru tak dolít kapalinu a upuštěním nastavit bod záběru. Zavzdušnění se projevuje měkkým chodem páky (pruží)
Servisy si berou raketu, mění i díly které vyměnit vůbec nepotřebujou a často tam jsou lamy který to servisovat ani moc neumí.
Ked sa musite pytat, ako na to a ani si nepohladate YT navod, tak to odneste do servisu, inak to cele rozstelujete.
Tam moze byt problemov viac, napriklad prehadzovacka bude ok, ale mate vyjazdenu retaz a v dosledku toho znicene ozubene kolesa. Tie dve skrutky nastavuju pravy a lavy doraz prehadzovacky, ale este sa nastavuje tah v lanku, aby v krajnej polohe bolo napnute. Na hrubo pri prehadzovacke, na jemno pri ovladacej packe.
Ani bych neřekl. Pokud chce někdo odvzdušňovat brzdy a nemá o tom ani šajnu a žádné přípravky, tak je to jediná rozumná rada - ten servis. A pokud si nedokáže poradit se seřízením přesmykače a neumí si to ani najít na youtube (
Jinak odvzdušnění brzd Tektro je zde, sice anglicky, ale k rozhodnutí, zda do toho jít nebo dát do servisu stačí
Když vidím dotazy ohledně např. indukční desky, tak obdivuji kolegy, kteří mají u některých tazatelů odvahu vůbec radit.
Přípravky jsou stříkačka + hadička a 20 ml brzdovky, spešl sada s koncovkama za stovku až dvě... Nic složitýho.
Ad zapojení sporáku - pokud je někdo taková lama že i přes jasný schema dokáže fázi připojit na N, tak tomu nepomůže ani cykloservis, protože si na tom kole rozbije držku i s funkčníma brzdama
Ale souhlas, pokud si návody nedokáže najít sám, tak to lama asi bude.. Nebo počítačem nepolíbený (což je v dnešní době hodně velká rarita)
Myslím, že víš, jak jsem to myslel - pokud je člověk mechanicky zručný a chce se mu, dokáže si skoro vždy poradit. Pokud ale není, a takových vídám kolem sebe čím dál víc, neradím a doporučuji raději servis. Jo a v Tektrách není brzdovka ale minerální olej . Když jsem si teď odvzdušňoval Magury, s láskou jsem vzpomínal na předchozí Shimana, kde to bylo v pohodě.
Na tom videu vypadá jak ATF olej do aut. převodovky/ servořízení... Jde jen o to aby nebyl moc hustej a kamarádil se s těsněním a hadičkama..
Souhlas, chytrýmu napověz, stačí nasměrovat a najde si to sám.
asd1: Když si vezmu, že hydraulické brzdy potřebují servis na MTB tak 1x za 5-8tis km a u silničního kola klidně i po 15tis km či více, pak mi investice do oleje a základního nářadí přijde zcela zbytečná, neb je to pro většinu lidí záležitost tak 5-8 let. Já si i tmel do bezdušových plášťů nechávám dolít v servisu, protože jednak to je téměř vždy s výměnou plášťů (které musím beztak objednávat, protože skladem nebývají) a jednak co bych dělal doma s litrem mlíka, když ho potřebuju 60ml/kolo?
Zbtečný? To mi nepřijde. V ČR plnicí sada do dvou stovek a deci originál oleje za 200, Alza 130 třeba; litrovka tři stovky = už na jednom kole jsi v plusu a nemusíš řešit servis. Temu komplet sada i s olejem tři stovky
Zběžný pohled na ceníky cykloservisů = jedna brzda ca 250,- a kolo má dvě, takže pětikilo.. Podle videa jednoduchá práce na chvilku. A v rodině těch kol bývá víc, rodiče + dvě děcka a už jsi v plusu skoro 2k, to už neni zanedbatelná položka, za to máš nový supr gumy.
Bude to podobný ATF oleji, akorát u těch se neudává bod varu, = ATF jako náhradu nebrat, vzít originál "minerální brzdovku" (bod varu ca 250°C)
Co potřebuješ víš od 11.3., z Temu to chodí ca týden = už jsi to mohl mít doma. Jestli jde o čas tak cykloservis za dvě tři stovky na počkání, na jednu brzdu to bude levnější než ta sada z Allegra.
Přesmyk odrbeš kartáčkem na zuby, stříkneš čimkoliv mastným (např. univerzální olej ve spreji z Lidlu) a utřeš hadrem. Nebo ostříkáš vapkou (nestříkat přímo na těsnění ložisek), vysušíš a mázneš, přebytečný utřeš hadrem. Vědu v tom nehledej..
Zatuhlej bovden - vyhákneš z koncovky a bovden posunuješ pa lanku, stříkneš olej, utřeš (tim to umeješ), mázneš složíš, přebytečný utřeš.
Zdravím, důkladně odmatit - ideálně benzín, nebo čistič brzd. Sám kotouč stejně jako destičky má svoje minimum tloušťky, tak doporučuji zkontrolovat.
Zdravím, destiček je vícero typů - organické (méně brzdí, ale většinou nepískají) a keramické (agresivní styl, mají snahu pískat). Jinak koutoče dle netu bývají nové 2.3 mm tloušťky, tloušťka 1.8 mm je na výměnu (dosaženo minima) . Všechny údaje bez záruky, je třeba hledat konkrétní brzdu - hesla tektor brzda minimum, atd.
Typ destiček máte napsaný na těch vašich na zadní straně - Tektro E10-11, tak si to dejte do googlu a budete mít představu, tady toto máte na Heuréce heureka.cz/... , ale doporučil bych vám, vemte si jednu destičku a zajděte do nějakého cykloobchodu, určitě je budou mít nebo poradí. Minimální tloušťka kotouče bývá napsaná na kotouči, Tektro jsem ale nikdy neměl, tak nevím, jestli je to tak i u této značky. K tomu pískání - zkontrolujte si u nových destiček, že máte brzdu(destičky) rovnoběžně s kotoučem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.