Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak velké kolo pro dítě 11 let?

Od: jonky26® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, syn 11 let a 142 cm, má teď kolo velikosti 24… je mu už malé, tak budu kupovat nové. Řeším jestli rovnou neskočit na kola 27,5 v nějakém k němu sedícím rámu, nebo přejit kvuli jeho pohodlí přes 26 palců.. nějaké rady a názory, pro jakou velikost kol se mám rozhodnout? Velikost rámu u te 26 je zhruba pro výšku 135-155 a u té 27,5 mám vybraný rám XXS od 140-155cm a jedná se o horské kolo.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Větší kola - rozhodně... rám může být menší, díky nádstavcům a sedlovce můžete používat třeba do 170cm - velká kola nic nenahradí...

mll
hodnocení

0x

11 let to je zhruba pátá nebo šestá třída, to jsem dostal ukrajinu (27,5 palce), na které jezdím dodneška (od té doby má vyměněné snad všechny součástky, ale furt jezdí). Předtím byla krátká epizoda se skládačkou (myslím 24 palců), tu ale dostal někdo mladší. Co si pamatuju, tak mi nejvíc vadila při nasedání ta tyč, ale to dnešní kola většinou nemaji. A taky dost vysoko položené těžiště, nešlo s tím dělat takové věci jako s tou skládačkou nebo s dětským kolem. Asi mi fakt to kolo bylo trochu velké, ale to je otázka zvyku. Když táta tu ukrajinu kupoval, měla už daný nějaký lehčí převod, takže to nebyla taková dřina jako s originálem (a když jsem nedávno měnil pastorek, tak jsem koupil ještě o dva zuby větší).

hogan
hodnocení

0x

rovnou kupte vetsi, decka rostou jak z vody

asd1

Jo a bude jezdit jak my na fotrovo Favoritu *smich*

Řešim to koupim bazar prodám bazar = v podstatě půjčení kola za pakatel.

Velikost podle postavy, někdo má delší nohy, kratší ruce a tak, takže samotná výška postavy neznamená že velikost bude OK. Vyzkoušet na krámě. Dop. Decathlon, za ty prachy slušný kola, taky odpadne vy/zneužívání v pevným krámu vyzkoušet a koupit jinde z ešopu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]