Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nápravný tělocvik 70. a 80.léta

Od: jarmil odpovědí: 2 změna:

Zdravím, pamatuji si že jsem někdy začátkem 80.let chodil na nápravný tělocvik. Možná nás tam bylo více lidí z více tříd. Nevíte už podle čeho se ty děti vybírali? Pamatuji snad že to bylo kvůli plochým nohám? To cvičení, nevíte jak často to bylo, jestli to bylo jen 1x týdně či víc? Já jen pamatuji, že ostatní šli po škole domů a já snad ještě s 2 dalšími ze třídy musel na ten "nápravák". Případně co se tam dělalo za cviky a zkušenosti. Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

8x

Zvláštní tělesná výchova. Jeden čas jsem ji vedla. Třídní učitelé měli v evidenci děti s nějakým oslabením, podklady měli od školního lékaře. Byly tam děti s různými nedostatky, nejčastěji s vadným držením těla,... ale i kardiaci. Pak se prováděly serie lékařem doporučených cvičení. Posilovací, protahovací, dechová s důrazem na přesnost provedení, aby to mělo efekt. Přidávala jsem individuálně. Na to byla skripta V. Srdečný: Zvl Tv. K tomu obecně pro všechny nějaký příliš nezatěžující pohyb, ideálně formou hry. To aby je to trochu bavilo. :)

hodnocení

3x
Ja chodil s bratry na doporučení doktora kvúli skolióze zad
Měli sme to hned rano hodinu před začatkem vyučováni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]