Nejste přihlášen/a.
Za chvíli mě čeká cesta do Rakouska na lyže a zrovna jsem si přečetl článek, že v Rakousku je povinné mít (při přepravě uvnitř auta) upevněné lyže a lyžáky, obojí ideálně ve vaku a přikurtované k autu, aby se to ani nehlo. Jinak je prý pěkně mastná pokuta.
Jak je to v reálu, opravdu na tom vaku rakušáci tak lpí? Shánět vak na poslední chvíli znamená vzít něco předraženého ve velkých obchodních centrech, protože z e-shopu to už nikdo včas nedoručí.
A to samé s přikurtováním v autě, když tam člověk nemá pořádně žádná očka na uchycení... Řeší to taky?
Popravdě do dnes jsem ani nevěděl, že nějaké vaky na lyže a lyžáky vůbec existují. Celý život jsem vozil lyžařské v kufru na volno.
Jinak co jsem viděl, tak nejlevnější vaky na lyžáky byly okolo 450,-Kč a dražší se pohybovaly v řádech x tisíc. A to samé vaky na lyže, které jsou ale ještě dražší než ty na lyžáky.
Abyste mě špatně nepochopili, nemám problém vaky koupit. Jen nechci zbytečně platit mnohem více, než bych sehnal v klidu na e-shopu..
Jak jsem psal v původní otázce, žádný e-shop (ani Sportisimo) by to nestihl včas doručit, protože to muselo být na vyzvednutí ještě dnes. Jinak jsem měl vybrané na Alze vak na lyžáky za cca 450,- a vak na lyže okolo litra, ale i u nich bylo doručení až ve středu. Proto by mi nezbylo nic jiného, než to vzít z místního Intersportu, ale ten je drahý jak...
Ale řešit se to už dále nemusí, odpověď na původní otázku jsem dostal a nějak se zařídil.
Proč se pořád vracíte k tématu nákup vaků?
Ne všechno mají všude skladem. A nejsem typ člověka, který si vybere tu nejlevnější věc na trhu, se kterou se pak bude jen rozčilovat. Raději koupím trochu dražší a kvalitnější (třeba vak na lyžáky, který bude mít popruh na záda a bude odvětrávaný, atp.) než nejlevnější "vietnamskou kvalitu z číny", jestli se chápeme. Myslím, že tím už můžeme téma nákup vaků definitivně uzavřít.
Pokud ti jde o bezpečnost (tvoji a tvých spolucestujících), tak to zabezpečení lyží a lyžařského vybavení děláš kvůli sobě a ne kvůli policii.
I když žádný vázací oka v kufru nemáš, tak stačí dát lyžáky (a ostatní těžké věci) na podlahu kufru a ostatní lehčí věci nahoru.
Na lyžáky bych vzal normální velkou pevnou nákupní tašku. To musí stačit, pokud už neseženeš nějaký vak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.