Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lyžování v Rakousku a přeprava v autě

Od: previt® odpovědí: 9 změna:

Za chvíli mě čeká cesta do Rakouska na lyže a zrovna jsem si přečetl článek, že v Rakousku je povinné mít (při přepravě uvnitř auta) upevněné lyže a lyžáky, obojí ideálně ve vaku a přikurtované k autu, aby se to ani nehlo. Jinak je prý pěkně mastná pokuta.

Jak je to v reálu, opravdu na tom vaku rakušáci tak lpí? Shánět vak na poslední chvíli znamená vzít něco předraženého ve velkých obchodních centrech, protože z e-shopu to už nikdo včas nedoručí.

A to samé s přikurtováním v autě, když tam člověk nemá pořádně žádná očka na uchycení... Řeší to taky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý večer, řeší to dost. V Rakousku i v Itálii. Ve Volvu máme na převážení lyží takovou tu díru,kudy se protáhnout v pouzdře a ukotví. Ony se tam ty lyže ani nijak nevejdou. Na další auto jsme museli koupit střešní box. Pozor na lyžáky,ani ty nemohou volně ležet ani v kufru. Když to máte "aspoň trochu zajištěné", tak to většinou moc neřeší (ale záleží na tom, na jaké policisty narazíte). Ale volně položené fakt neriskujte.

id
hodnocení

2x
Pardon, budu za protivu. Když máte na skipasy v Rakousku, tak nechápu, že řešíte vak za 250,- Kč ze Sportisima a velkou pevnou igelitku za 30,- Kč
Opravdu se to řeší. V Itálili kontrola už 2 x.
tm
Tak tady každý tyto nařízení chápe hlavně jako buzeraci a omezení svobody proražení lebky lyžemi... všimněte si to uvažování - zdd většina lidí nechápe, že je to kvůli bezpečnosti, ale chce to udělat tak, aby policajt měl všeho dost...
hodnocení

Popravdě do dnes jsem ani nevěděl, že nějaké vaky na lyže a lyžáky vůbec existují. Celý život jsem vozil lyžařské v kufru na volno.

Jinak co jsem viděl, tak nejlevnější vaky na lyžáky byly okolo 450,-Kč a dražší se pohybovaly v řádech x tisíc. A to samé vaky na lyže, které jsou ale ještě dražší než ty na lyžáky.

Abyste mě špatně nepochopili, nemám problém vaky koupit. Jen nechci zbytečně platit mnohem více, než bych sehnal v klidu na e-shopu..

id
Na eschopu Sportisima si vyberete vak za 249 Kč a jejich velká pevná igelitka stojí 30 Kč. Určíte prodejnu kam zboží druhý den doručí. Na prodejně zaplatíte. Když se zboží nebude líbit, necháte na prodejně za poplatek asi 15 Kc.
Ještě máte nějaký problém?
hodnocení

Jak jsem psal v původní otázce, žádný e-shop (ani Sportisimo) by to nestihl včas doručit, protože to muselo být na vyzvednutí ještě dnes. Jinak jsem měl vybrané na Alze vak na lyžáky za cca 450,- a vak na lyže okolo litra, ale i u nich bylo doručení až ve středu. Proto by mi nezbylo nic jiného, než to vzít z místního Intersportu, ale ten je drahý jak...

Ale řešit se to už dále nemusí, odpověď na původní otázku jsem dostal a nějak se zařídil.

2024
Stačí si tam zajet, mají to běžné skladem na prodejně.
To byste stihnul klidně i cestou..
hodnocení

Proč se pořád vracíte k tématu nákup vaků?

Ne všechno mají všude skladem. A nejsem typ člověka, který si vybere tu nejlevnější věc na trhu, se kterou se pak bude jen rozčilovat. Raději koupím trochu dražší a kvalitnější (třeba vak na lyžáky, který bude mít popruh na záda a bude odvětrávaný, atp.) než nejlevnější "vietnamskou kvalitu z číny", jestli se chápeme. Myslím, že tím už můžeme téma nákup vaků definitivně uzavřít.

hodnocení

0x

Pokud ti jde o bezpečnost (tvoji a tvých spolucestujících), tak to zabezpečení lyží a lyžařského vybavení děláš kvůli sobě a ne kvůli policii.

I když žádný vázací oka v kufru nemáš, tak stačí dát lyžáky (a ostatní těžké věci) na podlahu kufru a ostatní lehčí věci nahoru.

Na lyžáky bych vzal normální velkou pevnou nákupní tašku. To musí stačit, pokud už neseženeš nějaký vak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]