Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer sportovci cyklisté elektrokol, můžete mě po lopatě vysvětlit dva pojmy z cyklistiky? Co si mám představit za 1. Jak pracuje nastavení citlivosti asistence pedálů je možno nastavit 1 až 20. Za 2. nastavení síly asistence pedálu lze nastavit 0 až 5. Jaké by jste si nastavily hodnoty u těchto veličin. Moc děkuji za odpovědi
Ne všechna elektrokola zmíněné čidlo mají. Vy ano, takže čím silněji šlapete do pedálů, tím více vám motor bude pomáhat a funkce citlivost asistence znamená, že si můžete nastavit, odkdy čidlo pošle motoru signál, že má pomoci. Na nejcitlivějším nastavení bude asi stačit jen otáčet pedály, v opačné poloze budete muset dostatečně šlápnout, aby motor reagoval. A motor bude pomáhat podle nastaveného stupně přípomoci. Tohle je třeba vyzkoušet v reálu, co vám bude vyhovovat. Pokud jste rekreační jezdec, tak bych asi začal tím, že bych si nastavil dostatečnou citlivost a jízdu ovládal hlavně stupněm přípomoci.
To je jako bys ses mne zeptal, jak moc (o kolik milimetrů) máš sešlápnout pedál plynu v autě, abys jel rychlostí 17,2km/h.
Odhaduju, že citlivost asistence bude vyhodnocovat jak rychle šlapeš. Pokud budeš šlapat rychle a pojedeš pomalu, tak asi jedeš do kopce a potřebuješ pomoct. Takže čím větší číslo, tím pomalejší může být tvoje šlapání, při kterém ti začne elektromotor pomáhat.
A síla asistence asi rozpoznává sílu, jakou šlapeš do pedálů. Při prvním stupni ti motor pomáhá jenom málo a většina práce je na tvých nohách. Při pátém stupni šlapeš a motor ti pomáhá třeba silou dvou dalších jezdců.
Ale nejlepší je si na kolo sednout a jednotlivé režimy si vyzkoušet. Nebo se zeptat v prodejně a požádat je o vysvětlení.
To vycítíte, na to není striktní pravidlo. Někdy jste víc v kondici, jindy zas s protivětrem a naloženým nosičem... Jsem mnohem starší, mám dvě TEP a po rovině jezdím s asistencí 1. stupně, do kopce nejčastěji 2.- 3. a zároveň to řeším převodama. To nejdřív.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.