Dobrý den, zajímá mě jak často, kolikrát týdně cvičit v posilovně ruce (biceps, triceps a předloktí) pokud mi jde primárně o sílu a dynamickou sílu rukou, protože boxují? A ještě mám otázku, zda mi a o kolik pomůže trénink rukou na sílu a dynamickou sílu a trvdší a silnější úder Samozřejmě trénuji celé tělo, jen teď otázka zní takto. Mimochodem trenéra nemám, mám doma vlastní tělocvičnu kde mám boxovací pytle, lapy atd na box.
já moc necvičím, ba do fit center nebo posiloven nechodím, z teho co vím tak svaly rostou až 2 dny a začínají ztrácet při neaktivitě až 7 den, takže perioda cvičení (1-)2-7 dní.
Pokud to děláš kvůli boxu, potřebuješ svalovou výdrž, takže bych to klidně viděla na skoro každý den, třeba až po tom boxu, a víc opakování v sérii. Samozřejmě Ti to pomůže, ale musíš to zkombinovat i se správnou technikou úderu. Aby jsi mohl přenést sílu do úderu, potřebuješ např. správné postavení nohou, vytáčení boků a trupu, to je mnohem důležitější než silné ruce. Výdech při úderu a správná pozice hlavy by také měly pomoct.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.