Nejste přihlášen/a.
Dobré je jít běhat místo jídla, to pak ztratíte chuť se nadlábnout. Spalování tuků nastává asi až 45 minut po začátku pohybové aktivity, takže na místě je dlouhodobý výkon střední n. nízké aktivity. Např. víkendová túra se zeleninou na svačinu. Pokud chcete kratší, tak se u toho musíte zpotit.
Ta cesta pěšky místo busem je zdravá ani ne tak na hubnutí, ale pro okysličení těla, prokrvení, lepší trávení, posílení svalů, plic i psychiky.
RÁNO i ODPOLEDNE ty lenochu! A vynechat výtah, spousta doktorů v nemocnicích nepoužívá výtah a chodí po schodech, proč asi? Protože vědí že každý pohyb je extrémně důležitý, Když to sedění na židli je extrémně nezdravé
Ty máš do práce jednu zastávku MHD a nemůžeš to jít pěšky jo? 1,5 km?
A když se ti nechce chodit pěšky, tak chodit do špajzu a do ledničky se ti chce že?
Každý pohyb se počítá a když se nechceš hýbat tak ne*er. Jenže to člověk nedokáže. Pomáhá na to hlavně: mít prázdnou ledničku a nic si nekupovat
Nemůže, když je 11 hod. mimo domov a je na to hrdá, zřejmě nechává děcka svým rodičům k výchově...?
Ale dobře, poradím, jelikož má zřejmě asi vysoce prestižní práci, přinejmenším zástupce generálního ředitele, no tak vychází z toho, že po příchodu do práce nechce být zpocená, jak dvířka od chlívka, no tak dobře, ať chodí cestou z práce...
Těžko říct jestli přibrala 5 kg a předtím vážila 40, nebo přibrala 5 kg a předtím vážila 80, no a taky nevíme kolik jí je jestli 30 nebo 50 nebo něco mezi tím.
Určitě je také důležité sedavým zaměstnání že občas zvednout a protáhnout, protože pokud by někdo seděl 8 hod. denně, bude docházet k degenerativním změnám i na páteři.
No právě že máš jiné problémy a zajídaš to jídlem, Ženský ujizdeji často na sladký --- Tak se musíš o to víc hejbat!
tohle nikdo slyšet nechce a cítí se uražená i doktoři už se bojí pacientovi tohle říct, Aby se neurazil, kde to žijem?
Kup si blikací čelovku a chuť tu zastávku ráno i odpoledne a Tomáš 3 kilometry za den, to je skoro nic, až se daš do fitu, tak jedna zpěvačka chodí denně snad 15 kilometrů!
A Špekata si nepřipadáš trapně
Mě by bylo trapně sedět 8 hod. v práci a ještě 2 hod. v autobuse! Tedy 10 hod. sedět? A k tomu jsi líná ujít dvakrát denně 1,5 kilometrů?
já jen jestli to správně chápeme )0
A když bude od jara kolo, co tedy budeš to co teď jedeš hodinu autobusem to je nějakých 45 kilometrů, Tak to budeš jezdit na kole?!
hrdá že seš 11 hod. v hajzlu, tloustneš a kdy že vychováváš děti?
Ještě řekni že seš matka samoživitelka a tím to bude kompletní ...
Ps: U pohybu je jedno jestli ho děláš ráno nebo večer pokud to nejsou silový zátěžový sporty, kdy je potřeba, aby tělo bylo trochu zahřátý... Ale u malých dětí je docela důležitý když se jim věnuješ.
1.5 km je nic, musite sa dostat po pasma mierne zvyseneho tepu a drzat tu hodnotu cim dlhsie (desiatky minut).
Rezky pochod hore kopcom napriklad.
A ty děcká asi nejsou tak malý když chodíš do práce!
Prostě buďto zvýšíš pohyb a nebo omezilo, je to jednoduchý!
Kalkulačka chůze: 6000kroku.cz/...
Ať jdete na 20 minut, na hodinu nebo na celý den, naučte se hydratovat organismus ještě než vyrazíte . Po snídani?
RADA: Přiberte hůlky: sportisimo.cz/... Při nordic walkingu zapojujete kroměcelé dolní končetiny také paže, většinu zádových svalů, velký a malý prsní sval a do jisté míry i svaly břicha. Všechny však pracují tak, že jejich energetické nároky dokáže stále ještě z větší části pokrýt právě náš zásobní tuk . Nikoli zásobní sacharidy (cukry), tedy glykogen, jako při vyšším výkonu, např. při běhu nebo při jízdě na kole.
samozřejmě ráno, ideálně nalačno...s fyzickou námahou se začnou pálit kalorie, když je to nalačno není z čeho brát a tělo si bere především ze svalů, které se nejdříve rozkládají aby se následně po doplnění živin zase obnovili...ale bere si i z tuků i když ne tolik jako ze svalů...postupně se nastartuje látková výměna a při správné stravě a pravidelném pohybu se tuky neobnoví...na rozdíl od svalů
nedal bych na kecy místních sportovců kteří píší své hlouposti z gauče...
tak vam nevim. Ve svalech a v jatrech mate zasobu glykogenu, to je rychleho paliva, na cca hodinu az hodinu a pul sportovniho vykonu. Kdyz dojde, telo pali tuky ale i k tomu potrebuje sacharidy. Ze by jste si sel rano na lacno zabehat a travil pritom bilkoviny ze svalu je naprosty nesmysl. Veskere vytrvalostni zavody se behaji na jidlo, ktere jste snedl den a vice predem. Snidane uz nehraje velkou roli. Maratonci basti tyden pred zavodem sacharidovou stravu aby do svalu dostali co nejvice glykogenu.
Kdyz bezim zavodne pulmaraton tak to vychazi cca do 1h 20min intenzivniho vykonu. Rano uz moc nejim, behem zavodu nemam potrebu ani cas jist a svalovou hmotu timto rozhodne neztracim. Telo si naprosto bez problemu vystaci se zasobou glykogenu. U zavodu nad 2h uz mam problem a potrebuju obcerstvovat. Pomale behy nad 2 hodiny zvladam hrave bez obcerstveni a opet zadna ztrata svalove hnoty se nekona. Telo jede na cukry a tuky.
@martinkupka samozřejmě je dobré sportovat s nižší hladinou cukru v krvi, ale ne s tou po ránu, tím se pak nenastartuje metabolismus. Vhodná je třeba hladina cukru v krvi 2-4 hodiny po jídle, záleží na jídle. Zásoby glykogenu se přes noc nevypaří, je tam cca 1800-2000, někde uvádí až 2500 kcal. Tazatelka se baví o spálení méně než 90 kcal. Na 1 kg tuku je třeba 7700 kcal.
@runner2 otázka mimo hlavní otázku: ta sacharidová dieta je na to, aby se naplnila ta horní hranice glykogenu, co je daný člověk schopný pojmout? Nebo je to nějaké plus do svalů? Jsou játra běžně doplněná glykogenem na 100 % po nějaké regeneraci bez sacharidové diety? Předpokládám, že jste někdy maraton běžel. Držíte tuhle dietu před maratonem a víte, jak se Vám potom sníží fueling? Díky
určite je to dobrý nápad a dělejte to v čase, který vám bude lépe vyhovovat, nebo oba ty časy. snažte se pravidelně, myslím nevynechávat. postupem můžete přidávat, pokud to půjde. to pokud řešíte zdraví obecně. pokud vám jde jen o figuru, tak nevím kolik toho sníte, ale zase obecná rada by byla jíst méně a zdravěji, nicméně to nelze radit takhle vzdáleně, protože je možné, že už teď jíte málo a jen zeleninu. a je to také nebezpečné spadnout do toho a mít pak s jídlem problémy... pokud to myslíte vážně, můžete oslovit výživového poradce, který vám uplete doporučení přímo na míru.
Podle mě je to jedno, jestli ráno nebo odpoledne, ideálně byste mohla chodit ráno i večer. Někdy to třeba po ránu nepůjde (ledovka) někdy třeba vynecháte kvůli dešti, tak je dobré mít obě možnosti. Můžete chodit víc než km, je možné chodit dvě zastávky místo jedné? Říká se, že tuk se začne pálit až třeba po 20 minutách - to zrovna dojdete těch 1,5 km. Také byste se tepovkou měla pohybovat v zóně 2, mně se to teda nedaří ani když jdu tempem pod 9 min/km, pořád jsem v zóně 1. 1,5 km je cca 80-85 kcal. A k tomu jídlu: nevynechávejte snídaně! Ano, když máte aktivitu po ránu nalačno, budou se pálit tuky dřív, ALE nenastartuje se metabolismus a ve výsledku ten den vyjde hůř (méně spálených kalorií) než se snídaní hned po ránu. Delší procházky zařaďte o víkendu - děti posaďte na kolo, brusle, skate a Vy si dejte nějakou větší vzdálenost.
Snažit se spálit přebytečné kilogramy cvičením je blbost. Tuk se nejlépe pálí v kuchyni, tedy tím, co člověk sní, tedy lépe řečeno nesní. Z mojí zkušenosti je úplně nejlepší a bezbolestné jíst nízkokalorické večeře. Ráno klidně sušenku s kafem, na oběd svíčkovou s knedlíkem, ale k večeři už jen mozzarelu se zeleninou. Bez pečiva bez drezingu. Nizkokalorickými večeřemi jsem schopná udržovat svojí váhu na 60kg už 8 let. Kdybych takhle večeřela každý den, tak hubnu. Když takhle večeřím 3x v týdnu, váhu si držím. Pokud budu večeřet normálně se zbytkem rodiny, budu přibírat. Takže jim uvařím kuře na paprice s knedlíkem a sama si dám mozzarelu, nebo to co mají k večeři, sním druhý den na oběd. Stačí omezit jen to konkrétní jídlo - večeři, jinak jím na co mám chuť.
O Vánocích jsem dokonce trochu zhubla a zase se mi ukázalo na váze číslo 58. A to jsem snídala vánočku, obědvala a večeřela kapra se salátem, sem tam nějaké cukroví, ba i pečená kachnička s karlovarským knedlíkem byla. Ale celkově jsem jedla míň než v pracovní den, protože jsem nesnídala okolo 7:30 ale až okolo 10:00 a když tělo nepřijme 14 hodin či víc žádnou energii, nemá z čeho přibírat. Nejhorší je se nacpat na noc.
Ohledně nudných rehabilitačních cviků - jsou skvělé. Nehuntují pohybový aparát a posílí svaly. Nemusíte jak magor dělat v posilovně sklapovačky či planky a myslet si, že u toho zhubnete a budete mít ploché břicho - nebudete.
k vaším prvním 2 větám mě napadá jen tolik: pokud se nebudete hýbat dostatečně ( Což v dnešní sedavé době musíme vyhledávat umělé účely pohybu), tak můžete v kuchyni dělat co chcete nebo nechcete nebo ne/jíst nebo cokoliv vás napadne, stejně ale zdegenerujete, a zatížite systém svým invalidním důchodem a VZP také.
Proto, pokud někdo nemá dostatek pohybu, a chce pilně řešit výživu, tak to je od počátku špatně a zbytečné a slepá cesta. Modernější informace říkají že je daleko důležitější je ten pohyb než to, co jíte. Ještě nedávno to bylo naopak.
Tím neříkám že by se někdo měl ládovat sacharidy na noc nebo jíst nezdravě, jen říkám že není důležité jestli budete jíst samou zdravou stravu a nebo úplně normálně klasicky ...
Já myslím, že to má každý dost jinak, podle habitu. Při dostatečném pohybu lze jíst jakkoli, třeba dorty, a váha půjde dolů. Platí ZEJMÉNA u těch, kdo od mala dostatečně sportovali a pak třeba už ne. A naopak: žádná dieta nezabere pro nic zanic, spíš uškodí. Vynechávat stále večeře...Něco jiného je zdravá vyvážená výživná strava. Kalamitu ve špekovatění nadělá praštit sebou po obědě do vodorovné polohy - to se dá lehce ohlídat. Zapojení posilovacích cviků břišních svalů má docela rychlý efekt. A to i na bolavá záda od sezení.
fram nepsala jsem nic o vynechání večeře, ale o nízkokalorické večeři bohaté na bílkoviny a vlákninu, ale s minimem sacharidů a tuků. Zasytí, protože bílkoviny zasytí, ale tělo nepřijme energii, kterou by během noci ukládalo do tukových zásob.
I když ani to vynechání by nemuselo být na škodu. Snídej sám, poobědvej s přítelem a večeři nech nepříteli. Známé pořekadlo a asi nevzniklo jen tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.