Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvětlení proteinu ke sportování

Od: kulhankovai odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer, dostala jsem pro podporu shození kil (cvičením) proteinový prášek, kde je v názvu napsáno protein-anabolic-whey. Přečetla jsem si, že anabolika jsou steroidy. Chci zhodit 12 kg a nabrat svalovou hmotu, zdravě, ale i trenér mi doporučili nějaký sypký proteinový nápoj. Ten, který jsem dostala, to přímo s hormonálními steroidy, s těmi škodlivými? Zde odkaz gymbeam.cz/... jednoduše řečeno, se chci zbavit špeků a rosolu a mít tělo pevné. Změna stravy ne samozřejmostí. děkuji za vysvětlení

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, nechci děsit, ale většinou jsou to škodlivé sr.. y! Na normální cvičení, ovoce, zeleninu, vlákninu a případně doplněk z lékárny nic nemá. Toto je pro tzv. sypače, třeba před závody ve vzpírání.
milanb

Je to normalni protein. Kdyz o tom nic nevis, tak laskave nerad.

trtr

Zdravím, vezměte tu krabici k obvodnímu lékaři, koukne na to a řekne, to jako fakt (shodou okolností můj má x diplomů ze všeho okolo sportu). Opravdu, většina prodejců různých suplementů, prodává svinstvo, které většina lidí nepotřebuje a nevyužije.

Ve svém okolí mám pár lidiček, co si tímto prošli, nektěří i jedou dál. Přes rok "chcípák", tak se blíží strongman show, vytáhnout krabici a x týdnů narostou tak, že to není možný. Apropo, nekdo tady zmiňoval, že i nepřirozený a nadměrný (hlavně skokový) přísun bílkovin zatěžuje třeba ledviny, viz citace níže:

Vysoký příjem bílkovin poškozuje nefrony ve vašich ledvinách a urychluje tím průběh chronického onemocnění ledvin. Proto je dietní režim zaměřen na maximální snížení zátěže ledvin. Příjem bílkovin by měl být omezen alespoň na doporučených 0,7–0,8 g/kg ideální tělesné hmotnosti/den.

Určitě bych situaci probral s obvoďákem, resp. lépe s doktorem se zaměřením na sportovní výchovu. Ano, tady budou všichni tvrdit, že je to neškodné, ale zeptal se někdo na to, zda je s něčím neléčíte? Nezeptal, kupu rad a podklady žádné.*smich*

milanb
hodnocení

0x

V tom proteinu zadne steroidy nejsou. Slovo anabolicky znamena, ze podporuje rust svalu, opakem je katabolismus, kdy dochazi k paleni svalove hmoty, typicky pri drasticke diete. Urcite ten protein neni nic spatneho. Naopak, vyzkumy ukazuji, ze syrovatkovy protein je pro telo dobry zdroj bilkovin. Protein se ke cviceni urcite hodi, vetsina populace ma nedostatek bilkovin ve strave, a kdo pise, ze je to nezdrave, ten tomu nerozumi.

kulhankovai
hodnocení

A internet je plný rovnou slovních spojení, asi proto mi to vyjíždělo dohromady se steroidy, děkuji za odpověď

liska5
hodnocení

0x

Anabolika nejsou totéž, co anabolické steroidy.

kulhankovai
hodnocení

Děkuji. Když jsem zadala do vyhledávače, vyjelo mi to právě ve spojení se steroidy a jejich škodlivost. Tak jsem nevěděla

hodnocení

0x

Je to základní protein, nejvíce používaný, není to nic škodlivého. Pokud chcete něco lehčího a bez příchutě (dochutíte si to sama), já jsem spokojená s hrachovým proteinem. Oproti tomu protein-anabolic-whey jsou tam jen bílkoviny, chybí tam ty výhody a látky, co Vás asi vyděsily. Za mě je tohle pro začátečníky ideální.

martinkupka
hodnocení

0x

jsou to syrovátkové bílkoviny, bílkoviny jsou stavební látkou svalů, bez bílkovin se svaly nevybudují a bez bílkovin se vybudované svaly neudrží v daném objemu a to ani bez cvičení...kdo svaly nepoužívá tomu se objem svalů zmenší a svaly ochabnou...atrofie svalů je také známkou stárnutí v pozdějším věku organismus ztrácí schopnost svaly obnovovat

když jsem před 50 lety začínal s činkou nic práškového u nás pro amatéry nebylo, kulturisté byli naturální...syrovátka byla jako vedlejší produkt při výrobě mléčných výrobků téměř nevyužitá , občas se na družstvu vylila kanálu v lepším případě se použila ke krmení prasat...

vlastností bílkovin je mimo jiné to že na jejch strávení spotřebuje organismus docela dost energie kterou musí někde vzít, na druhou stranu pokud človek necvičí a jen hladoví, první se odbourají svaly, tukové buňky které jsou houževnaté se drží do poslední chvíle...tělo je pak ochablé a neforemné

pokud jde o ty prášky dnes je to jedne velký kšeft, vnutit cvičencům něco v průběhu cvičení ( zaplatíš si za iontový nápoj přitom sta obyčejná voda/ pak po cvičení okamžitě vypiješ nějaký gainer / to bych praktikoval jen při cvičení s těžkou činkou / pak vnucují všelijaké doplnky stravy kterí´é cvičenec který se pohybuje jen kondičně možná ani nepotřebuje

před 50 lety jsem si vystačil s tvarohem a vejci, s mlékem, z toho se dají vyrobit všelijaké koktejly, když se do toho přidá hrst piškotů je to i se sacharidy, nebo stačí několik lžíc vařené rýže lžíce rozmixivat v mléce to toho lžíce syrovátky tyčovým mixérem z toho udělal koktejl a popíjet postupně dopoledne v práci...samozřejmě při fyzické zátěži která tomu předcházela...

Pokud jde o tu chemii, máme všelijaké bílkoviny a ty mají aminokyselinové řetězce které bych dokázal i dnes nakreslit na tabuli a predstavte si mléčná bílkovina v tvarohu má takový podivný neukončený nebo neuzavřený řetězec který způsobuje že lidský organismus ty bílkoviny nedokáže plně využít...když se k tomu tvaroru přidají obyčejné sardi ky z konzervy a vše se pečlive erpzixuje na pomazánku ten aminokyselinový řetězec se tím uzavře kvůli látkám které obsahují mořské ryby...Takže máte hned i recept na lehce stravitelnou bílkovinovou pomazánku

pak se dejte foto roletky svalíků na břiše ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]