Nejste přihlášen/a.
Ahoj, četl jsem, že tělo naráz zpracuje max třeba 30g proteinu. Pokud si třeba dám 300g kuřecího (60-70 g proteinu), znamená to, že cca polovinu proteinů tělo nezpracuje a vyloučí?
A tedy bych měl co se týče účinnosti jíst tuhle porci na dvakrát?
Díky
Tělo absorbuje všechen protein, jen je během jedné hodiny, za hodinu zvládne těch 15-30 g. 300 g kuřecího, cca 54 g bude absorbovat třeba 2 hodiny.
Tělo využije 91-95 %. Tady je o tom článek.
A právě z toho důvodu necvičím už s činkami nijak zběsile, protože si za prvé nechci zhuntovat ledviny, natož klouby atd. Ve stáří to stejně skoro navíc nikdo nepozná, že jsem kdovíjak cvičil... Prostě nehodlám do sebe cpát skoro 10kg bílkovin měsíčně, i kvůli financím, i kvůli zdraví. A zároveň mám i čistější svědomí, že to mohu více flákat... Smířil jsem se s tím, že nebudu kdovíjaký svalovec a nemusím tomu navíc podřizovat skoro 24 hodin denně.. (jídlo, spánek, cvičení). A je mi líp. Nežijeme věčně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.