Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když sním 70g proteinu v jednom jídle, zpracuje to tělo?

Od: davidd odpovědí: 7 změna:

Ahoj, četl jsem, že tělo naráz zpracuje max třeba 30g proteinu. Pokud si třeba dám 300g kuřecího (60-70 g proteinu), znamená to, že cca polovinu proteinů tělo nezpracuje a vyloučí?

A tedy bych měl co se týče účinnosti jíst tuhle porci na dvakrát?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

0x

Nepřijde všechno vniveč, něco se taky zpracuje na tuk *smich*

hodnocení

0x
A dostaneš dnu :)

trtr
hodnocení

0x
a možná dostanete i porci antibiotik či hormonů, kuřata jsou jich dnes plná, pravda ne všechna.

liska5
hodnocení

0x

Zatížíš si akorát ledviny metabolity bílkovin.

hodnocení

0x

Tělo absorbuje všechen protein, jen je během jedné hodiny, za hodinu zvládne těch 15-30 g. 300 g kuřecího, cca 54 g bude absorbovat třeba 2 hodiny.

doplněno 03.01.25 10:25:

Tělo využije 91-95 %. Tady je o tom článek.

werta
hodnocení

0x

A právě z toho důvodu necvičím už s činkami nijak zběsile, protože si za prvé nechci zhuntovat ledviny, natož klouby atd. Ve stáří to stejně skoro navíc nikdo nepozná, že jsem kdovíjak cvičil... Prostě nehodlám do sebe cpát skoro 10kg bílkovin měsíčně, i kvůli financím, i kvůli zdraví. A zároveň mám i čistější svědomí, že to mohu více flákat...*smich* Smířil jsem se s tím, že nebudu kdovíjaký svalovec a nemusím tomu navíc podřizovat skoro 24 hodin denně.. (jídlo, spánek, cvičení). A je mi líp. Nežijeme věčně...

nan

Sportovec má mnohem větší šanci, že přežije ať už třeba úraz nebo nějakou vážnější chorobu. tolik k tomu, že to nepoznáš ve stáří, poznáš a docela hodně. Otázka je ovšem o čem mluví, jestli o svalech nějakýho nadopovaný ho kulturisty nebo prostě normální sportovní aktivity

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]