Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V jaké cenové hladině se koupí slušně elektrokolo?

Od: boban® odpovědí: 7 změna:
Trasy jsou dlouhé tam a zpět max.50km, převážně po silnici, kopce i rovinky, občas lesní cesta.
Není to na každodenní ježdění.
Dík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

2x

Zhruba za dvojnásobek ceny klasického kola, které je pro Vás "slušné".

Každý to má jinak.

riva
hodnocení

2x

Alternativně je možné si přestavět na elektrokolo nějaké klasické. Nebude to tak "uhlazené"jako hotové elektrokolo, ale je to skládačka z univerzálních komponent. Dělal jsem takto několikrát přestavby na středový Bafang aliexpress.com/...

hodnocení

2x

Když si koupíš obyč. kolo s výbavou za 25 až 30 tisíc, tak rozšířění na elektrokolo tě přijdne minimálně na další 20 až 25tisíc.

Vyšší cena je za větší kapacitu baterie a tedy i delší dojezd.

Já jezdím od jara do podzimu každý den 30km do práce a s baterkou vydržím 5 dnů při rozumném nastavení. Ale když budu chtít, tak ji taky vybiju za dva dny. Cesta z kopce a do kopce.

Vy nabíjíte baterku až když je zcela vybitá? To děláte chybu. Cyklo baterky se mají nabíjet po každé vyjížďce. Výjimkou snad může být nějaká pětikilometrová cesta do Kauflandu.

riva

Nabíjet co nejdříve se mají olověné baterky. Litiové ne. Těm dělá nejlépe když nejsou moc vybité a ani moc nabité. Optimální pro ně je když je nabijete před jízdou aby nebyly dlouho drženy na plném napětí.

Máte pravdu, ale v návodu máte jasně psáno, nabíjet po každé vyjížďce. A víte proč? Protože málokdo je schopen uhlídat si to jak píšete. A lionkám mnohem více zkracuje životnost setrvání ve značně vybitém stavu než v plně nabitém.

jawacek350
hodnocení

0x

To záleží na Vás. Já si koupil jetého Author Stratos, ročník cca 2008 za 3500Kč, k tomu přestavbu na středový pohon Bafang 750V + baterie 48V z Aliexpressu. Vyšlo mě to do 20 tisíc a jsem celkem spokojený. Nabíjím každý třetí den, dávám tomu docela pokouřit. Začnu ale nabíjet každý druhý den, protože když nabíjím každý třetí, už lezu skoro na doraz do červených čísel stavu baterie. Jinak jezdím každý den do práce 26 km (terén 159 m nahoru, 299 m dolů a naopak) s tím, že rychlost nesmí klesnout pod 20 km/h, abych se domů dostal v rozumném čase. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]