Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
všiml jsem si, že asi 2 poslední roky mám čas od času při cviku na hrudní svaly, např. rozpažování, bolest pouze na pravé staně v podbřišku, při některých opakováních, to samé při pulloveru. Dejme tomu že dám 20 opakování a z toho 2x mě tam píchne. Občas se mi to stává i při cviku na záda - přitahování jednoruční čínky v předklonu. Co to může být, případně na co se zaměřit, abych posílil více spodek těla, zad? Dá se říci, že spodek zad netrénuji skoro vůbec (mám jen jednoručky...) a břicho jen občasné sedy lehy, ale břišním svalům tedy také moc nedávám... Trénuji jen doma. Jde mi hlavně o to, na so se případně zaměřit, tedy jaké cviky. Na kýlu mi to nepřijde, jelikož to mám už 2 roky a někdy si to při cvičení nevzpomene vůbec. Prostě tam kde si nahmatám posledni žebro na P straně, tak tam to občas zabolí.
Díky. Vypadá to možná spíše na žlučník, jelikož teď jak se najím něčeho tučnějšího (stačí 20 g tuků třeba v snídaňové či obědové porci, tak bolí břicho). Jinak tuňák třeba s rýží je více ok, tedy skoro bez bolesti po jídle. Tak uvidím. Ale asi to stejně něco bude chtít dělat na svalech břicha a spodní části zad.
Já ho právě nepřetěžuji.. Dám 30 opakování v sérii, než mám dost... Ale už při 3. opakování mě tam píchalo. To samé pullover. Tedy žádné velké váhy to nejsou. Ale co jsem vyzjistil, tak jsem ten P. podbřišek už za poslední 2 roky řešil. Asi to bude ten žlučník, ty poslední dny byly hektičtější, než to přišlo... z těch tučnějších: 1.den cca 0,7l Fernetu, 2. den smažený eidam a pak 3. den, než to přišlo - hamburgery, takové ty po 5. kusech (i když jsem je snědl na 2x) + Limburger tučný sýr (já tedy zas až tak neprasim, co se týče tuků, ale tentokrát nějak jo..). Tak asi žlučník měl už dost a to cvičení nebyl asi problém... Budu to muset hlídat a nepřetěžovat už tak naráz a tučnější nedávat více dnů za sebou...
Dovolená nehrozí. To už roky. Jinak ten žlučník to je vlastně za poslední 2 roky potřetí, vždy když to více dní za sebou přeženu s tučným. No prostě jsem to přetáhl. Jinak samozřejmě vím, že když to bude horší, tak vyrazím. Ale co se týče té bolesti v tom podbřišku, to je takové slabší občasné pobolívání, to mě víc bolely ty střeva při tom nafouknutí... Jedl jsem včera i dnes olomoucké syrečky, protože sem si myslel, že to bude spíše nějaká střevní chřipka, kdy se musí omezit tuky.. A jak sem zjistil, tak ani ty olomoucké syrečky žlučníku neprospívají...
Vpravo je slepák. Může být chronicky trochu zanícený. Tím pádem prokrvenější. To se dá otestoval, když lehneš na záda na tvrdou podložku /podlahu/ s pokrčenýma nohama v kolenou, břicho uvolněné, pomalu a pořádně do hloubky zmáčkneš místo vpravo dolu od pupku směrem na výběžek pánve, načež po chvíli rázně ruku zvedněš. Pokud to tam evidentně píchne, jak se krev do těch míst vrátí, je to s největší pravděpodobností zánět slepého střeva. Ani kýlu bych nevylučovala. Někteří kluci z posilovny si na ni stěžovali léta opakovaně. Někdy vklouzne, jindy se neozve. Ta v těch místech bývá nejčastěji v tříselném kanálu.
Je taková zásada, předem vyloučit to nejnebezpečnější v břiše vpravo, což bývá slepák a žlučník. Žlučník tu padl víckrát, tak jsem připomněla druhou verzi, jelikož tazatel místo pořádně neupřesnil. To je někdy obtížné např u zánětu pobřišnice, v případě nadýmání atd. Navíc posiluje, tak ta kýla připadá v úvahu. Uvedla jsem tu nejčastější v podbřišku.
Na původní otázku bych odpověděla - zkontroluj si provedení cviků, zamysli se, jestli něco neděláš špatně, zeptej se kamaráda, natoč se. Ale po dalších komentářích to vypadá spíš na žlučník, tak to asi nebolí jen při cvičení, ne? Na to, že cvičíš, máš dost neobvyklý jídelníček.
Zatím jedu dietu..., tak uvidím. Co se týče cvičení, tak to je spíš kondiční..., takové víkendové... cca 3x do týdne 20-30 min.
Zároveň nechápu, proč píšeš, že se Ti to stává 2 roky a pak píšeš o nějakých 5 dnech, když jsi to přeháněl s tučným a alkoholem. To takhle přeháníš pravidelně? Je to teda na to jídlo navázané? To dva roky cvičíš 3 x týdně cca 20-30 minut?
No cca 3 dny jsem to řešil méně zdravěji... Jinak se snažím tvaroh, podmáslí, syrečky, maso.. Alkohol, to je tak jednou za 3 týdny. Prostě vyšla kombinace, že to bylo i s tučným, více dní za sebou. Nehlídal sem to... Co se týče cvičení, ano 3x 20-30 min. týdně. Jinak za poslední 2 roky se mi řlučník ozval 2x - z toho jednou to ze mě lítalo i vrchem.. Ale to je skoro rok a půl. Co se týče cvičení, jedu zase nadoraz, že už ani jedno opakování navíc nedám..Napíšu pak, jestli se to zlepší. Nebo sem pak napíše někdo jiný, kdyby něco..(
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.