Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesný zjištění % tuku?

Od: 123nevim123 odpovědí: 17 změna:
Zdravím, jaké jsou způsoby na přesné zaměření % tuku?
Je vůbec nějaký který je opravdu přesný?
Prosím podělte se o své zkušenosti s různými přístroji.
Předem děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

2x

Opravdu přesný postup je rozebrat to na části a zvážit na přesné váze. Tento postup není vhodný, pokud má měřený objekt dál fungovat.

hodnocení

1x

Riesite nezmysel a ste posadnuty nejakym pochybnym cislom. Cvicte, stravujte sa zdravo.

iks
hodnocení

0x
Bude to znít divne, ale nejpřesnější je měření kaliperem od osoby, která to umí. Strojově je to vše jen odhad.
123nevim123
hodnocení

No kaliper jsem si už kdysi dávno pořídil ale právě jsem se sním nějak nenaučil tak to asi řádně nastudují a vyzkouším znova.
Díky za tip

hodnocení

0x

Zdravý člověk nepotřebuje něco takového měřit na sobě doma. Nemocný by se měl obrátit na lékaře. Lékařské přístroje se běžně neprodávají.

123nevim123
hodnocení

Nemocný nejsem ale jsem po redukční dietě kde jsem dal 15kg dole a už by ukončil a šel rád do objemu ale rád bych si to nějak zaznamenal abych měl do příští diety nějaké informace kam až jsem se dostal. Fotky progresu, obden měření partií a vážení provádím ale rád bych to měl ještě nějak černé na bílém nějaké ty hodnoty ať u příští diety vím jak jsem se zlepšil.
Stroje kupovat nexhci, to se dá jednorázové zaplatit ale nějak jsem na to neslyšel nějakou pořádnou chválu
tojakofak
No jen aby vaše poslední černé na bílém nebylo vaše parte...
myslím že přesně tuk změřit nejde to není strojove položena poleva na koláči,
tělo si ho rozloží jak potřebuje to by musel měřit nějaký přístroj s buněčnou přesností nevím dokážu si to představit ale nevím jestli to existuje a je to možné
A taky ostatní vidí výsledek na vás a vy na svém pocitů lehkostí,není důležitější mít zdraví v pořádku po vyšetření lékaře a černé na bílém *zdravi*

123nevim123
hodnocení

Nějaké další nápady?

Ano, nebýt posedlný.

Kdo je tlustý, ať zhubne stravou a pohybem.

Kdo tlustý není, ten kaliper ani nic jiného nepotřebuje.

Kdo si myslí, že je tlustý, ale není, ten je hoden psychologického vyšetření.

hodnocení

0x

Tady se můžeš podívat na zkušenosti s diagnostickou váhou. Spíš si vymysli jiné ukazatele progresu. Teď jsi dával cm dolů, teď zase chceš nahoru - to změříš metrem. Pak si dej nějaké výkonostní měření - počet kliků, shybů, uvidíš, jak se budou zvětšovat váhy s posilovně, sleduj klidovou tepovou frekvenci, naměř si VO2 max, ...

hodnocení

0x
Dobré je řídit se radou na měření obvodu pasu: normální jsou hodnoty do 80cm u žen a do 94cm u mužů. *palec*
123nevim123
hodnocení

Pas 94cm u mužů je docela prasečina
tojakofak
Pokud má na výšku metr tak jo *smich*

123nevim123
hodnocení

I na 180cm je to prasečina a to hodně velká

liska5
hodnocení

0x

Je taková moudřejší metoda, než si vypočítávat BMI, a to obvod pasu děleno výškou x 100.

Muži: pod 35 podvýživa, 35-43 velmi štíhlý, 43-53 normál, 53-58 nadváha, 58-63 obezita, nad 63 těžká obezita.

Ženy: pod 35 podvýživa, 35-42 velmi štíhlá, 42-49 normál, 49-54 nadváha, 54-58 obezita, nad 58 těžká obezita.

Mně to připadá nesmyslné se takhle přísně sledovat. Nejsme stroje. Tělo pracuje, voda a střevní obsah kolísá. Důležité je, jak máte tělo pevné, proporce vyvážené, zda se cítíte zdravě a jste zdatný...

Jinak diagnostické váhy mívají někde v lékárně nebo ve fitku. Viděla jsem ji v Planeo elektro, asi za tisíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]