Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nejsem znalý sportu, ani jeho velký fanoušek, přesto jsem si kolikrát říkal zdali to v čem jsou naši sportovci Lukáš Pollert a Jiří Prskavec tak dobří, je soutěžení v kanoi nebo kajaku. Přestože se jedná o disciplínu která se třeba jmenuje rychlostní kanoistika, připomíná mi to spíše kajak. Nabízí se otázka zdali je tedy Lukáš Pollert kanoista nebo kajakář. Na toto by měl dobře odpovědět google a podle mých výsledků a pátrání, Lukáš Pollert závodí v kategorii kanoe, měl by být tedy kanoista. Přesto mě překvapil krátký úsek rozhovoru z radiožurnálu kde Lukáš Pollert odpovídal na otázku zdali sleduje ostatní České sportovce či zahraniční sportovce v jeho disciplíně. Jeho konkrétní odpověď ve videu cca v čase (1:30) zněla tak, že ho zaujme klidně úplně cizí KAJAKÁŘ. Odpovídá v takovém významu jako když by si sám o sobě myslel že je kajakář a soutěžil v této disciplíně, nebo se za kajakáře považoval.
Video přikládám zde:
Zmíněná situace je na videu cca v čase 1 mimuta a 35 sekund.
Je tedy Lukáš Pollert kajakář?
Kajakář přeci Lukáš Pollert není, nebo aspoň na googlu i Wikipedii jsem našel něco jiného. Zdroje o Pollertovi referují jako o někom kdo závodí v kanoi, tedy mluví o něm jako o kanoistovi. Je možné že se jen Lukáš Pollert přeřekl nebo se v této disciplíně nerozlišuje mezi kajakem a kanoe. Nebo je to nějak úplně jinak. Co si myslíte vy?
Je možné že se třeba pletu a špatně jsem pochopil výsledky vyhledávání. Ovšem když jsem se podíval i na archivní video jízdy Lukáš Pollerta z olympiády 1992, stylem jízdy a držení pádla připomíná jízda podle definice spíše kanoistiku. A kajak přeci není rozměry úplně to samé co kanoe. Neumím si vysvětlit že absolvent této disciplíny z olympijských her 1992 byl kajakář když definicí to odpovídá spíše kanoii. Příliš se nevyznám ve sportě a přiznám se že na první pokus mi bez podkladů dělá problém s jistotou určit zdali se jedná o disciplínu soutěžení v kanoe či kajaku, mohu se tedy plést. Nebo je možné že je dovolené
tuto terminologii v těchto disciplínách zaměňovat. omlouvám se tedy odborníkům na sportovní terminologii, kteří se z mého příspěvku a neznalosti musejí tahat za vlasy
Je tedy Lukáš Pollert kanoista nebo kajakář co si myslíte.
Děkuji za Vaše příspěvky do diskuze a přeji hezký večer
Video přikládám zde:
Zmíněná situace je na videu cca v čase 1 mimuta a 35 sekund.
Je tedy Lukáš Pollert kajakář?
Kajakář přeci Lukáš Pollert není, nebo aspoň na googlu i Wikipedii jsem našel něco jiného. Zdroje o Pollertovi referují jako o někom kdo závodí v kanoi, tedy mluví o něm jako o kanoistovi. Je možné že se jen Lukáš Pollert přeřekl nebo se v této disciplíně nerozlišuje mezi kajakem a kanoe. Nebo je to nějak úplně jinak. Co si myslíte vy?
Je možné že se třeba pletu a špatně jsem pochopil výsledky vyhledávání. Ovšem když jsem se podíval i na archivní video jízdy Lukáš Pollerta z olympiády 1992, stylem jízdy a držení pádla připomíná jízda podle definice spíše kanoistiku. A kajak přeci není rozměry úplně to samé co kanoe. Neumím si vysvětlit že absolvent této disciplíny z olympijských her 1992 byl kajakář když definicí to odpovídá spíše kanoii. Příliš se nevyznám ve sportě a přiznám se že na první pokus mi bez podkladů dělá problém s jistotou určit zdali se jedná o disciplínu soutěžení v kanoe či kajaku, mohu se tedy plést. Nebo je možné že je dovolené
tuto terminologii v těchto disciplínách zaměňovat. omlouvám se tedy odborníkům na sportovní terminologii, kteří se z mého příspěvku a neznalosti musejí tahat za vlasy
Je tedy Lukáš Pollert kanoista nebo kajakář co si myslíte.
Děkuji za Vaše příspěvky do diskuze a přeji hezký večer
3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
fram
0x
Kajak - oboustranné pádlo.
Kanoe a pramice - jednostranné pádlo. Na delší turistiku.
doplněno 27.09.24 13:45:
Lukáš Polert a jednostranné pádlo isport.blesk.cz/...
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]