Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Lukáš Pollert olympionikem na plavidle kanoi nebo na kajaku

Od: petr2 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, nejsem znalý sportu, ani jeho velký fanoušek, přesto jsem si kolikrát říkal zdali to v čem jsou naši sportovci Lukáš Pollert a Jiří Prskavec tak dobří, je soutěžení v kanoi nebo kajaku. Přestože se jedná o disciplínu která se třeba jmenuje rychlostní kanoistika, připomíná mi to spíše kajak. Nabízí se otázka zdali je tedy Lukáš Pollert kanoista nebo kajakář. Na toto by měl dobře odpovědět google a podle mých výsledků a pátrání, Lukáš Pollert závodí v kategorii kanoe, měl by být tedy kanoista. Přesto mě překvapil krátký úsek rozhovoru z radiožurnálu kde Lukáš Pollert odpovídal na otázku zdali sleduje ostatní České sportovce či zahraniční sportovce v jeho disciplíně. Jeho konkrétní odpověď ve videu cca v čase (1:30) zněla tak, že ho zaujme klidně úplně cizí KAJAKÁŘ. Odpovídá v takovém významu jako když by si sám o sobě myslel že je kajakář a soutěžil v této disciplíně, nebo se za kajakáře považoval.
Video přikládám zde:

Zmíněná situace je na videu cca v čase 1 mimuta a 35 sekund.
Je tedy Lukáš Pollert kajakář?
Kajakář přeci Lukáš Pollert není, nebo aspoň na googlu i Wikipedii jsem našel něco jiného. Zdroje o Pollertovi referují jako o někom kdo závodí v kanoi, tedy mluví o něm jako o kanoistovi. Je možné že se jen Lukáš Pollert přeřekl nebo se v této disciplíně nerozlišuje mezi kajakem a kanoe. Nebo je to nějak úplně jinak. Co si myslíte vy?
Je možné že se třeba pletu a špatně jsem pochopil výsledky vyhledávání. Ovšem když jsem se podíval i na archivní video jízdy Lukáš Pollerta z olympiády 1992, stylem jízdy a držení pádla připomíná jízda podle definice spíše kanoistiku. A kajak přeci není rozměry úplně to samé co kanoe. Neumím si vysvětlit že absolvent této disciplíny z olympijských her 1992 byl kajakář když definicí to odpovídá spíše kanoii. Příliš se nevyznám ve sportě a přiznám se že na první pokus mi bez podkladů dělá problém s jistotou určit zdali se jedná o disciplínu soutěžení v kanoe či kajaku, mohu se tedy plést. Nebo je možné že je dovolené
tuto terminologii v těchto disciplínách zaměňovat. omlouvám se tedy odborníkům na sportovní terminologii, kteří se z mého příspěvku a neznalosti musejí tahat za vlasy
Je tedy Lukáš Pollert kanoista nebo kajakář co si myslíte.
Děkuji za Vaše příspěvky do diskuze a přeji hezký večer

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kajakáře poznáš od kanoisty podle pádla.Kajak dvojité,kanoe jednoduché.To věděly moje děti a nechodily ještě do školy.

hodnocení

0x
Medaile měl tehdy z C1, takže kánoe. Slalom na divoké vodě se může jezdit na kajaku nebo na kánoi. Ale spadá pod kanoistiku. Na fotografiích má Lukáš Pollert jednostranné pádlo. Takže takhle si to myslím já :-D
doplněno 25.09.24 18:23: A Prskavec je oboje *smich*

fram
hodnocení

0x

Kajak - oboustranné pádlo.

neonmars.cz/...

Kanoe a pramice - jednostranné pádlo. Na delší turistiku.

doplněno 27.09.24 13:45:

Lukáš Polert a jednostranné pádlo isport.blesk.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]