Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký stojánek na kolo?

Od: libor007® odpovědí: 4 změna:
Přátelé, jaký stojánek na kolo - středový vs zadní koupit? Má zadní nějakou výhodu? Jak je na tom se stabilitou oproti středovému?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Já mám zadní a měl jsem vždy zadní.Mám ale taký bytelnější,kolo drží dobře.

hodnocení

0x

Já mám na kole zadní stojan. Je to praktické řešení, které nepřekáží při šlapání (není v prostoru kde se pohybují pedály nebo nohy (paty) jezdce).

Na zadním kole bývá také větší zátěž a proto je dobré mít stojan v místě zátěže.

Stabilita je vždycky daná terénem a nastavením stojanu. Když máš stojan nastavený na minimální odklon kola od svislice, tak ti kolo může převrátit i poryv větru.

Když kolo zastavíš v kopci a opřeš o zadní stojan, tak se řídítka a přední kolo přetočí a kolo klidně začne couvat. Ale to asi neudrží žádný stojan.

Středový stojan jsem dříve viděl na starších kolech. Dneska nevím jestli se používá. Já bach si ho nevybral. Jeho jedinou výhodou může být nízká hmotnost.

Stojany k zadnímu kolu jsou masivnější.

hodnocení

Díky za postřehy. Mám všude středové a bez problému. Teď jsem to chtěl vybrat "nezaujatě".

jm
hodnocení

0x
Na kolech jsem všem vyměnil středové pokud byly za zadní. Středové se uvolňovaly a občas zavazely nohám. Stavitelný zadní na posuvný šteft se hodí na různých nakloněných rovinách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]