Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Metronom na běhání

Od: elisa24® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, nemáte někdo doporučení na metronom na běhání, se kterému by nebyl třeba mobil a byl co nejmenší a nejlehčí? Mé hodinky (Garmin Venu Sq 2) ho nepodporují. Zatím nejlepší varianta, co mě napadla a našla jsem, jsou sluchátka s interní pamětí. Představovala bych si něco mini, co by se dalo strčit do vlasů, připevnit za brýle, náramek, ...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Něco takového?
allegro.cz/...
doplněno 22.09.24 20:00: Zde ještě levnější.
allegro.cz/...
hodnocení

Super, díky moc.

Nemáte zač.

runner2
hodnocení

1x
Mohu se zeptat, k čemu je dobrý používat metronom na běhání?
A k čemu je metronom při hudbě;)
Runner a neví to.
runner2
Ne, opravdu nevím a neslyšel jsem, že by to někdo z běžců používal. Rychlost běhu závisí nejen na frekvenci kroku ale i na délce kroku, paseku vám v tom nadělá členitý terén kdy v kopci zkracujete krok a zvyšuje frekvenci. Jinak pokud bych měl na rovině držet frekvenci kroku za každou cenu,tak v únavě zkrátím krok.
Takže nevím a nechám se rád poučit Juraji.
Jsem špatný učitel, ale doporučuji se zeptat třeba u Garminů.
www8.garmin.com/...
Nebo třeba trenéra
running2.cz/...
runner2
Ano, koukám že to na hodinkách mám také. Ale neumím si představit podle toho běhat. Bývám ještě občas na ovále u tréninků středních a dlouhých tratí, a ani u těch mladých jsem neviděl že by dle toho běhali. Běhá se na tempo úseku nebo držení TF, nebo se také rychlost a tím i frekvence během úseku postupně zvyšuje. Ani u nás starých vytrvalců to nikdo nepoužívá. Tak proto mě to zaujalo. Třeba podle toho vážně někdo trénuje. Tak jsem chtěl vědět kdo - hoblík/zavoďák a význam.
Ale díky za odkazy.
hodnocení

Chtěla jsem to vyzkoušet, mělo by to vést trochu ke zrychlení. Efektivní běhání by mělo být s kadencí 180. Já mám průměr třeba 164 při delším běhu a je to docela roztříštěné, ale při rychlém intervalu to opravdu jde k těch 180, ale neudržím to. Na kole se také snažím mít kadenci 90. Četla jsem, že to běžci používají - chvilku, než dostanou cit. Délka kroku je další zajímavá informace. Někdo píše, že má třeba kadenci 170-180 a tempo přes 6 minut, to si moc neumím představit. takže bych si s tím chtěla pohrát.

mate59

Běhával jsem asi 15 roků skoro denně 10 km.Vždy jsem se řídil pocitem těla a TF.Rychlé tempo neudržíš dlohodobě,obzvlášť v terénu.Běháš pro radost a pro dobrou kondici.Za metronom to budou vyhozené peníze.Jo a na kole mívám kadenci 80,90 se mi zdá dost.

hodnocení

Tak nakonec jsem se to rozhodla nekoupit hned - původně jsem to chtěla na závody, ale asi je to blbost, vyzkouším si to s mobilem. Samozřejmě je nejlepší běhat na pocit, ale kvůli těm závodům bych potřebovala nějak okamžitě zrychlit.

runner2

eliso na zavodech si vystacite s obcasnym sledovanim tempa a TF. Kdyz chci na silnici zabehnout desitku za 35 minut, vim ze musim bezet tempem kolem 3:30 min/km. Ale na to musim mit natrenovano, tj. v treninku musim umet samostatne kilaky po 3:20. Metronom mi v tom moc nepomuze. U delsich behu (pulmaraton a vice) z pocatku zavodu kouknu na TF. Z treninku vim jakou max tepovkou si muzu dovolit drzet po predpokladanou dobu zavodu.

hodnocení

Samozřejmě, ale kromě toho, že máte neuvěřitelně natrénováno, musíte mít i perfektní techniku běhu, takže určitě máte nějakou slušnou kadenci, kterou držíte po celou dobu. Ano, nemá smysl se na to zaměřovat, přijde to přirozeně, ale viděla jsem nějaká videa o technice, tak mě to zajímalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]