Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provést garanční prohlídku u elektrokola nebo ne?

Od: lubro® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat na problematiku garanční prohlídky u elektrokola...Doporučuje se udělat max. do 2 měsíců od koupi s najetím cca 100 - 200 km. Při této první kontrole by se mělo zkontrolovat, zda je kolo seřízené a případně se odstraní drobné nedostatky, které vznikly při nájezdu prvních kilometrů. A záznam o provedení garanční prohlídky se pak zapíše do záručního listu. Toť teorie...A moje dotazy jsou, 1) zda se musí nutně udělat u prodejce a pokud se neudělá, 2) zda to má či nemá vliv na klasickou 2-letou záruku...Kupoval jsem ho přes internet u prodejce vzdáleného od mého bydliště zhruba 180 km = tam a zpátky 360 km, za cestu dáte 1000 Kč, ale bude levnější prohlídka za 300 Kč. Sice nevím za kolik by tu garančku udělali jinde (např. v místě bydliště), kde jsem elektrokolo nekupoval...ale možná to vyjde v globálu přibližně stejně, ale na čas určitě ne. Anebo to povinnost není, děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Varující je, že ti to nechce sdělit ten prodejce a musíš se ptát někde na poradně. Snad nebudeš muset řešit záruční opravu.

hodnocení

0x
Nemá prodejce ve vašem městě, nebo poblíž prodejnu (pobočku)?
Zeptal bych se tam.
hodnocení

Bohužel nemá...

Teď sem našel odpověď na váš dotaz.
Dole červeně
elektrokola.cz/...
Garanční prohlídka není povinná a nemá vliv na záruku! Jedná se o doporučenou kontrolu kola po ujetí prvních km.
hodnocení

Tak to je přesná odpověď na můj dotaz, ohledně čeho jsem se ptal...díky

11.09.24 14:58
Není zač.

asd1
hodnocení

0x

Garanční prohlídka není povinná a na zákonnou záruku vliv nemá.

Po pár desítkách km si díly sednou a je třeba doladit seřízení, dotažení šroubů atd., může to udělat kdokoliv kdo to umí. Je dobrý veškerý šrouby "ocel v hliníku" máznout grafitkou, podobně sedlovka v rámu, 4hran na klice apod. Na sucho se to do sebe zažere tak že to je po čase problém rozebrat. Seřídit konusový ložiska (to je lepší hned - z výroby často bývaj přetažený = 1. jdou ztuha 2. rychle odejdou, pokud tam jsou věnečky tak je vyházet a přidat kuličky), dotahnout 4hran na klikách (ten je třeba dotahovat pravidelně jinak se vymačká), docentrovat kola atd. atd., je toho dost. Většina garanček z toho udělá jen minimální část, zbytek neřeší a pokud si vyžádáš všechno výše uvedené tak tam necháš raketu. Dost mechaniků to ani pořádně neumí, např. konusy v nábě - neví že s vyndaným kolem se musí ložisko seřídit s malou vůlí (kterou následně při upnutí vymezí stlačení osy rychloupínkem)..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]