Nejste přihlášen/a.
Nuže adepti:
KELLYS Spider 70
jsou dvě varianty s rozdílným osazením (brzdy, ráfky, řazení) za stejnou cenu – vůbec nevím, která by byla výhodnější.
bikemax.cz/...…and-2023-24/
bikemax.cz/...…ck--2022-23/
MERIDA Big.Nine 60–2X Má někdo mimochodem zkušenosti, jak odvalují merida pláště na asfaltu? Nemám moc rád takové ty vzorky, co člověk slyší vrnět na padesát metrů. Samožřejmě nějaký kompromis nevadí.
mojekolo.cz/...…ange-l-18-5/
Rockrider EXPL520 z decathlonu. V recenzích občas zmiňují, že by stačila menší velikost M pro hraniční tabulkovou výšku uživatele, těžko bez zkušeností s výběrem soudit. Převodově pomalejší jednoplacka – nicméně budu převážně jezdit lesní cesty a vzhledem k věku asi taky nebudu moct trhat asfalt
decathlon.cz/...…_/R-p-329346?…
Prosím o názor zkušenějších. Radami na dražší kola nad limit nebo konstatováním, že takové kolo je prakticky nepojízdné si prosím ušetřete čas. Bazar nechci. Děkuji.
3x
Pěkná kola, mají velmi podobnou (dobrou) geometrii, výbava je velmi podobná, u Kellys nejspíš až na drobnosti zcela totožná. Merida má řazení integrované do brzdové páky, což netuším, jestli je nějaká výhoda. Pláště bych neřešil, ty lze vyměnit, Merida má trochu traktorovitý, ale jak to bude hučet je otázka. Spíš bych řešil ventilky, Kellys jestli dobře koukám má galuskové vetilky, Merida autoventilky, což považuju za lepší řešení.
Každopádně jste vybral pěkná kola, každé by vám nejspíš naprosto vyhovělo, Merida se mi designově líbí nejvíce, výbava podobná jako u Kellys, má delší představec (pro mě +), asi bych ho zvolil.
doplněno 08.09.24 17:38:
Pěkná kola v podobné výbavě a ceně:
4EVER SCELETON
SUPERIOR XC
Rock Machine Manhattan
2x
doplněno 08.09.24 15:14: Ale souhlasím s vámi. Acstar Oregon mám jako kolo na cesty po vesnici. Obchod nebo pošta. Jezdí se mi na něm líp a nebojím se, že mi ho ukradnou...
Skládačka je namontovat řidítka a šlapátka. Jinak asi není co reklamovat. Prdlé duše nebudou, škrábance vyfotit a reklamovat online.
2x
Výrobci se vzájemně "hlídají", takže v podobné cenové kategorii jsou prakticky (mimo slev) všechna kola +- stejná.
Pláště vůbec neřešte, v této cenové hladině kola tam jsou vždy ty nejhorší co lze koupit. Ale vyměnit si je pak můžete klidně za závodní speciály v ceně třetiny celého kola.
1x
doplněno 09.09.24 23:13: m.alza.cz/...
0x
Jako takhle. Pojízdné je každé kolo, i ty plečky za patnáct tisíc. Otázkou ovšem je, jak dlouho, že... Například plechovej převodník moc dlouho nevydrží.
Já bych si fakt kolo za patnáct tisíc nekoupil. Jsou to vyhozené peníze, opravdu. Dvěma zde uváděným prodejcům dodáváme díly, takže něco málo o tom vím.
Ale na druhou stranu, každé zboží má svého kupce...
Možná máte za rok velký nájezd a berete to ze svého úhlu pohledu, já si naopak myslím, že ta kola nejsou ošizena a pro občasné ježdění plně vyhoví. A řetěz, převodníky a kazeta s pastorky se tak jako tak občas musí vyměnit, tak si pak může dát něco lepšího.
Jestli sem tam bude jezdit přez kořeny a šutry po pár tisících km může stát servis a výměna komponentů tolik, co dal za to kolo. ( Středové složený, šlapátka , hlavové složení, vidlice atd.)
To si tazatel musí spočítat kolik najede a kde. Drahé kolo ve sklepě nebo společných prostorách paneláku bych taky nenechával.
stir: Problém je, že Alivio před 20 lety a dnes, to je zcela jiné Alivio...Kvalita šla o 80% dolu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.