Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dejme tomu, že mám relativně vysoké procento tělesného tuku, asi 16% a velmi malé svalů - jen to odhaduji, asi 2 roky zpět mi to takto vyšlo a nyní to bude podobné. Mám taky ale velmi vyrovnané BMI.
Cíl je získat svaly - viditelně.
Musím se teda nějak odděleně zaměřit na shazování tuku a následně na budování svalů (případně naopak). Nebo lze dělat obě nějak zároveň?
Děkuji za odpověď
Cíl je získat svaly - viditelně.
Musím se teda nějak odděleně zaměřit na shazování tuku a následně na budování svalů (případně naopak). Nebo lze dělat obě nějak zároveň?
Děkuji za odpověď
7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Na vás je rozhodnout, co chcete. Buď chcete nabírat svalovou hmotu, pak je třeba mít o trochu vyšší kalorický příjem než výdej, ale je třeba počítat, že naberete nějakej ten tuk.
Anebo chcete hubnout a rýsovat, a to pak je třeba mít o trochu menší kalorický příjem než je výdej. Ale objem svalové hmoty příliš nezvětšíte (spíše jen zpevníte).
Spoustu lidí ve fitku to dělá tak, že přes zimu nabírají a pak to na léto rýsují.
Sice píše viditelné svaly, ale tohle je nejlepší začátek. Až zhubne, budou se mu svaly budovat s předchozím posilováním lépe, už bude mít nějaký základ.
@elisa24: Je úplně jedno, jestli chce být nabušenej kulturista nebo jen nabrat trochu svalové hmoty. Je potřeba se rozhodnout, co je cíl - redukovat tuk nebo nabírat novou svalovou hmotu. Pokud nemá nějakou super genetiku, tak nejde dělat oboje najednou.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]