Přátelé, potřebuju zvednout řidítka na starém, leč zánovním trekovém kole. Bolí mne z něj za krkem, jak jsem předkloněný. Mám doporučeno zdravotně, doteď jsem byl spokojen s kolobkou. Na mou výšku má kolo trochu menší rám (author - 18", já 176cm). O kolik půjde zvednout tento ptehistorický představec? A hlavně - jak ten středový šroub povolit? Je pekelně zatuhlý, stejně tak šrouby na objímce pro řídítka. Patnáct let se s nimi nehýbalo...
moc zvednout nepůjde, já to vyřešil nha doporučení koupením nastavitelného představce a nastavením na nejvyšší výšku a po čase, kdy se projevil jako nespolehlivý (začal mít vůli) tak jsem koupil pevný přizvednutý představec (prodávají se představce s různým úhlem a tedy i různou výškou)
Možná by jste si už zasloužil nové kolo Větší velikost rámu bude mít vyšší hlavovou trubku. U vašeho kola by Vám možná mohl pomoci kratší představec a pohrát si s polohou sedla.
Představec není prehistorie, na levnějších kolech se stále používá. Někdy bývá dost dlouhý, čili po povolení imbusu lze povysunout nahoru třeba o dva tři centimetry. Imbus pod krytkou bude nutno nastříkat nějakým povolovačem šroubů, možná pomůže i WD40, zkusil bych představec nastříkat také odspodu skrz trubku vidlice.
Porid jiný kolo, tohle je beztak stará plecka.. Představec vyměnit, nebo riditka "víc vlastovky" ,představec jde o kousek vytáhnout, ale že to tím vyřešit moc nečekej.. Povolit a shora klepnout= uvolnis klín...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.