Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit chodit po rukách?

Od: tondas odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
je mi 35let, jde se v tomto věku naučit stojku a chodit po rukách?
Pokud je to možné bez předešlých zkušeností, jak začít?
Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Je důležité, jak jste na tom pohybově a zda nemáte nadváhu a slabé ruce. Asi posilovat nejdřív paže klikama. Pak se opřít rukama o zem, obličej proti podlaze.a odrazit jednou nohou a ve vzduchu nohy vyměnit. Zatím nejít do stoje o rukou, ale jen náznakem. Pořád zvyšovat, případně za pomoci kamaráda, který Vás případně zastaví, abyste nepřepadl. Jak chytnete stereotyp, pak se dá dělat stojka u stěny. Ruce tak 40 až 50 cm od zdi. Nevysazovat zadek. Správná stojka je vytažená z ramen, obličej proti podlaze a zpevněná lehce prohnutá.. Od stěny se odrazí jedna a pak hned druhá noha a zase zpět.

hodnocení

2x

Také to zkouším. Začínala jsem úplně od nuly, reflexivně jsem se bála udělat cokoliv. Nejdřív jsem se jen odrážela proti steně a odlepovala odrazovou nohu o třeba jen 10, 20 cm, pak jsem se začala při těch odrazech dotýkat jednou pokrčenou nohou zdi, pak dvěma, pak jsem dělala to samé s nataženou nohou - dotyk jednou, dotyk dvěma, do toho střechy - o zeď, v prostoru, s vyvýšenýma nohama, pak následovala stojka břichem ke zdi, prodlužování času v jednotlivých pocicích a nakonec stojka o zeď 3 x 30 s, kde jsem momentálně zaseklá. Balanc asi neudržím víc než 3 sekundy.

hodnocení

2x

Ne že bych se to ještě naučila nebo se o to pokoušela, ale první co by se měl člověk naučit při učení se stojky je "padat/sestupovat"(1:50):

Když se naučíte vycítit, když přepadáváte a sestoupíte, tak nepotřebujete žíněnku ani jištění. Jestli se budete cítit jitější, tak si domů žíněnku kupte a udělejte si s trochou volné stěny koutek na cvičení. I když je rozdíl ve stabilitě žíněnka & zem. Zda se musíte nejdřív naučit stát ve stojce? Nemusíte, jsou i takoví, kteří chodí po rukou, stát neumí a úspěšně vychytávají balanc. Pokud se nejdřív naučíte stát, tak bude Vaše "chůze"kvalitnější - klidně pomalá, plně pod kontrolou, nebude to jen zběsilé balancování. Pozici kočky umí nějak každý, na tom není potřeba se co učit. Samozřejmě ji udělat kvalitně se staženými lopatkami, se hodí (na každý cvik). Zvedání hřbetu je spíš protahování - také se hodí, ale není to nějaká nutnost na stojku. Budou se hodit i jiné cviky na posilování - hlavně střed těla a ramena.

tondas
hodnocení

Perfektní video, chce to asi zkoušet krůček po krůčku u zdi jako ve videu.
No jsem na sebe zvědav jestli se to dokážu naučit

tondas
hodnocení

Děkuji, jsem rád, že se najdou rádci / kyně jako vy, kteří / é mají osobní zkušenosti.
Nejlepší by se cvičilo a trénovalo v tělocvičně na žíněnkách ale tu bohužel nemám možnost.
Nadváhu nemám, ale potřebuju někoho kdo mě bude jistit.
Asi začnu sám zkoušet u zdi.
Rád bych se to naučil, ale asi nejprve je nutná stojka a až potom zkoušet chodit po rukou, ale to se musím nejprve naučit stát v té stojce na rukou?
Ono není třeba umět i takový ten postoj jako kočka kdy jsou ruce i nohy na zemi a hřbet - záda směrem dolů?
Děkuji

jaj*
hodnocení

0x
Za měsíc: a kde se vlastně žádá o invalidní důchod?

liska5
hodnocení

0x

Většina lidí se stojku naučí. Myslím projít stojem na rukou na několik vteřin. Ale chodit po rukou dokáže asi tak pět lidí ze sta. Až budete dělat stoj o rukou proti stěně, tak zkuste stát jen na jedné ruce a druhou zvednout, pak stojné ruce střídat. Pořád obličejem proti podlaze a nevysazovat, ať neztratíte balanc. Tu "obrácenou kočku" k tomu nepotřebujete, ale posiluje i protahuje určité svalové skupiny ramenního pletence..

tondas
hodnocení

@liska5 Až se dopracuju k tomu, že dokážu stát opřený o zeď na obou rukách, vyzkouším střídat ruce, ale to až později až budu mít více natrénováno.
Ale měl jste na mysli obličejem směrem ven a né na podlahu že?
Děkuji

Opravdu směrem na podlahu. Koukat se mimo je až moc pokročilé, to je jak kdybyste při tom zavřel oči. Viz obrázek - dokonalá rovná stojka, ale kouká se na podlahu.

Jak se naučit chodit po rukách?

liska5
hodnocení

0x

Stoj o rukou provést ze stoje čelem ke stěně nadzvednutím kolene a odrazem. Ruce jdou dolů na podlahu asi půl metru před stěnu. Druhá /švihová/ noha vykopne vzad nahoru. Když to přeženeš s energiíí, tak Tě stěna zastaví.. Pak se tato noha dotkne stěny patou a za ní druhá . Buď se odrazem pat vrátíš zpět, nebo zastavíš, vytáhneš se z ramenou jen opřený patama o zeď, jako na tom obrázku.. Obličej je pořád proti podlaze. Vlastně záklon. Dát bradu na hrudník, to Tě rozhodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]