Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dílek u nového kola

Od: milis® odpovědí: 10 změna:

V příslušenství u nového kola byl tento dílek ( nýtek ). K čemu pak slouží?

Díky

Dílek u nového kola

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ukončení lanka?
vseprokolo.cz/...

Proč ten otazník? Samozřejmě, že máte pravdu. Jednak to trochu brání třepení lanka, jednak to hódně brání tomu, aby si člověk nevrazil lanko někam pod kůži (jau). Estetika je až na třetím místě. Zajímalo by mě, jaký je oficiální způsob montáže, resp. pojištění proti sesunutí koncovky. Za mě štípačky a 2x stisknout. Ale hranice mezi "nedrží", "už drží" a "jejda, podej další koncovku" je někdy zatraceně tenká :-D Ono v popisu uvedené "zmáčkněte kleštěmi" obecně nefunguje.

@amper - také to dělám štípačkama, mačkám teda jednou :), zatím drží, ale ten nástroj mě zaujal.A fakt existuje, ovšem ta cena *ee* cyklonaradi.cz/...

asd1
Nesmíš jí prestipnout ale jen rozplacnout ;)
halamus

Proč ten otazník? Protože ze snímku není poznat, zda je dílek dutý nebo dokonce průchozí.

@ajvn: Díky za tip. Kupovat to teda nebudu. Kolik bych těch koncovek musel zkazit, aby se zaplatil? Počítám, že v roce 3000 (n.l.) už na kole asi jezdit nebudu.

@halamus: To je ta automatika. Kouknu a vidím (co nevidím, mozek doplní). Na druhou stranu, co by to jiného mohlo být? Hliníkový nýt? Na kole? Tak nějak nevím, kam bych ho použil *nevi*

asd1
Jasně že koncovka lanka. A spesl nářadí, stačí ty stipacky ztupit aby měly plosku, nebo to nestipat ale vzít sikovkama... ostatně i kombinacky mivaj vedle ostří i plošku kterou to jde slibovat bez prestipnuti.
Nedělejte z toho kovbojku...
km

na tyhle věci používám kleště segrovky

daj se někde běžně tyhle koncovky koupit?

asd1

Každej cyklokrám. Decathlon 10 ks za pade.. Na alíku toho je...

- AliExpress

km

díky, já to právě nikde nepotkal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]