Nejste přihlášen/a.
Tak za prvé, dráhy vás nenutily kolo si tam nechat, to nemáte právo je obviňovat. Zodpovědný za krádež je zloděj. Pokud kolo nemáte pojištěné proti krádeži, tak jediný, kdo by vám škodu mohl nahradit je odsouzený zloděj, kterému soud přikáže škodu uhradit a popřípadě i další majetkové či nemajetkové újmy.
Po kom kolo máte, zda jste bez prostředků a nemůžete si vzít půjčku, jak daleko dojíždíte a co děláte, či barva kola jsou pro dotaz nerelevantní věci, které by text zkrátily o minimálně polovinu.
Za tu krádež skutečně nikdo neodpovídá a dráhy vás k ničemu nedonutily, nemají povinnost vám kolo hlídat. Ale majitel resp. provozovatel kamer má k dispozici záznam, na kterém je asi zloděj vidět a policie ho může iádentifikovat. Ostatně, je to její povinnost. Obraťte se znovu na policii, podejte trestní oznámení na neznámého pachatele a žádejte vyšetření s tím, že chcete zprávu o výsledku. Pokud máte pojištění domácnosti, kolo, i mimo dům, lze připojistit. Jak vidíte, vyplatí se to!
Policajti se pravděpodobně budou vykrucovat, přitom tohle by vyřešili lusknutím prstu. Ale asi je za to míň bobříků s větší námahou než za vypisování parkovacích lístků nebo zjišťování, že na diskotékách popíjejí mladiství.
Takže jedině zkusit na tom vyšetřování trvat.
Pojistit kolo neni až tak snadné, byl na to téma kdysi článek a v zásadě pokud někdo nemá kolo za 50 tisíc sledované čipem, je bez šance (hlavně bez šance na nějaké plnění, pojišťovna naslibuje leccos). A ještě by musel při každém parkování ho fotit.
Já jsem před... no už to bude pár let byl v Německu v Hannoveru a tam jsem koukal, že jezdí na různých plečkách, ale důsledně je zamykají i když jdou na chvilku do obchodu (to by mě u nás vůbec nenapadlo). Tak jsem se o tom bavil s jedním němcem (myslím, že na to řeč padla oklikou) a ten říkal, že jezdíval do školy a za ty roky mu ukradli 4 kola, zamčená pochopitelně. Tehdy teda už říkal, že z lenosti jezdí autem. A to je západní německo, co teprve v čechách.
Vykrucovat z čeho?
Musíte okamžitě zavolat 158, dojedou, sepíši to, Budu vás nutit ať se dostavíte na služebnu stejně, Podle mého názoru není nutné a můžete doplnit pouze doklad o nabytí a případně fotografii, hlavně navrhnete okamžité zajištění záznamu Rovnou na místě a trváte na tom aby to zapsali hned přitom ohlášení a aby nebylo nebezpečí z prodlení.
Každý den, každá hodina prodlení, znamená, že ten záznam se může přemazat. Když myčky můžou být docela krátké třeba jenom půl den - Závisí to od velikosti disku a rozlišení kamery.
Co se týče toho čipu, no tak stačí použít Airtag třeba.
Neznám statistiky navrácených kol - snad se to časem díky těm čipům GPS zlepší.
ALE chci uvést, že ani levné kolo nemusí zůstat nedotčeno. Nedávno jsem si dovolil na vesnici parkovat rodinná kola před domem. Musím uvést, že v tu dobu ta 3 kola dohromady neměla hodnotu 10tis Kč. Jen jsem je uzamčel ...
Jedno ráno jsem ke kolům přišel a někdo si dal tolik práce, že si přinesl nářadí a odmontoval světla, odrazky, stojánky, brzdy - obyč špalkové véčko... no nikde to prodat nemůže, to by lidi nekupovali... ale já to dokoupit na kola musel a dobře 1400,- mne ty díly stály nové
Již zaznělo, že žádný řetěz či lanko neodolá flexe. Nové kolo si nechte očipovat a nebo si kupujte kola stará a obouchaná s minimem výbavy.
Musím říct, že za ty roky, co jsem kolo nechával u plotu na nádraží jsem se s tím setkal jen jednou. Světlo, brašnu (takovou tu pod sedlo klasickou koženou, měl jsem tam šroubovák a nějaký bordel) a nevím co ještě (brzdu ne), prostě co se dalo. Přitom zrovna zadní světlo se mi roky nedařilo oddělat, jak bylo zarezlé a zloděj to dokázal. Nové stejně retro jsem koupil potom v kauflandu za pár korun.
Jo ještě mi párkrát zmizel tachometr, takový ten obyčejný za 60 korun. Nechápu, k čemu někomu bude bez toho stojánku. Prodejné to podle mě neni stejně jako to ostatní. Ani sběratelskou hodnotu to nemá.
Ale tohle jsou blbosti, bez kterých se dá ject, horší bylo, že jak mi sebral ozdobné čepičky na ventilkách (taky už zralé do koše), že mi kolo vypustil.
Právě se taky nebojím, že by mi někdo ukradnul kolo (na to je fakt staré), spíš právě toho očesání (navzdory nulové hodnotě těch věcí) nebo třeba jen kanadského žertíku v podobě vypuštění vzduchu bych se bál.
Tak na co jsou tam ty kamery? To se do nich policajti nepodívali. Časový úsek snad od Vás mají...Odkud jste, okres aspoň?
Dobré a Author v jedné větě se občas dá použít - ale spíše ve smyslu opírám se o kolo author a piju dobré pivo. Jinak ta přímá vazba neexistuje.
Nicméně je spousta a spousta starších dobrých kol, ale ji nová snažící se prorazit na trhu. Author a Olpran - tomu bych se vyhnul.
Přiznávám, že to moc tazateli v řešení krádeže nepomůže. Do budoucna ať si zajistí čip v kole, pokud si nějaké pořídí.
Jedná se o jedno z mých kol Author Linea, osaz. Shimano, gripshifty. Paní to má na nějaký rozvoz. Nebude závodit.
liska5 Tak těmi komponenty Shimano moc neargumentujte. Vezměme si například takovou přehazovačku. Ta u Shimana se je k dostání od 400.- Kč přes pět (tisíc) až dokonce po deset či dvacet, ano tisíc.
Olpran a dodavatelé Authoru u nás nakupují taky, a ne ty přehazovačky za pět litrů, natož ty dražší. Hraniční cenové rozpětí níže je pro příklad, záleží samozřejmě na druhu použití.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.